Aprašysiu gaminimo eigą iš marinuotų lapų, jei gamintumėte iš šviežių, turėkim omeny, kad lapus pirmiausiai reikia gausiai nuplikyti verdančiu vandeniu. Pasiruošiu įdarą:

500 g jautienos faršo išminkau su 2 kiaušiniais, 1 a.š. gruziniškų žolių mišinio (chmeli-suneli ar pan.), 2 v.š. manų kruopų, 0,5 a.š. druskos.

Iš įdaro formuoju pailgas dešreles, kurias susuku į vynuogės lapus taip, kad galai būtų užlenkti kaip vokeliai. Paruoštus balandėlius verdu apie 20min. garpuodyje. Ankščiau, kai nebuvo garų puodų, virdavau juos koštuve, uždėtam ant tinkamo diametro puodo su verdančiu vandeniu ir pridengtus puodo dangčiu.

Tiekiu karštus su užsigėrimu, vienai porcijai labai gerai išplaku 1 st. kefyro su 1 skiltele labai smulkiai kapoto česnako.

Patarimas – manų kruopas galima keisti džiūvėsėliais arba kuskuso kruopom.