Produktai:

8 Savojos kopūsto lapai,
100 gramų lęšių,
250 ml daržovių sultinio,
0,25 svogūno galvutės,
1 šaukštas aliejaus,
200 gramų pievagrybių,
1 kietai virtas kiaušinis,
50 gramų liesos varškės,
2 šaukšteliai Provanso žolelių mišinio,
juodųjų maltų pipirų, druskos.

Padažui:

2 šaukštai miltų,
2 šaukštai sviesto,
1 stiklinė pieno.

Kaip gaminti:

1. Kopūstų lapus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį, palaikykite, kol suminkštės. Paskui išimkite, nusausinkite. Storąsias dalis nupjaukite arba padaužykite virtuviniu plaktuku.

2. Lęšius nuplaukite, išvirkite sultinyje. Svogūnus susmulkinkite, kepkite aliejuje, kol suminkštės.

3. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į keptuvę su svogūnais ir kepkite, kol iškeps grybai.

4. Sumaišykite lęšius su grybais, kapotu kiaušiniu ir varške, įberkite Provanso žolelių mišinio, druskos, pipirų ir išmaišykite. Šį įdarą susukite į kopūsto lapus, kaip gamindami įprastus balandėlius su mėsos įdaru.

5. Padažui kepkite miltus svieste, kol pagels, tada įpilkite pieno ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės.

6. Padažą supikite į kepimo formą, tada sudėkite balandėlius. 200 laipsnių orkaitėje kepkite 20 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)