Austriškas guliašas

 (4)
Kodėl guliašas pavadintas austriškas? Neturiu supratimo, bet taip jis užrašytas mano užrašų knygutėje, o iš dainos žodžių neišmesi, kaip sakant.
© Recepto autorė

Lengvai pagaminamas ir toks šeimyniškas patiekalas, kuris tiks ir viduryje savaitės grįžus po darbų valgyti, ir sekmadienį stalą užtiesus balta staltiese ir kai visa šeima susėda kartu pietauti.

Skonį suteikia paprika ir kmynai. Jūs būtinai turite tai paragauti.

Reikės:

500 g smulkintos gabaliukais vištienos (naudojau nupjaustytą nuo šlaunelių),
2 svogūnai pjaustyti pusžiedžiais,
2 skiltelės česnako,
2 tarkuotos morkos,
5 pievagrybiai smulkinti,
0,5 l sultinio,
2 šaukštai maltos saldžios paprikos,
2 šaukštai kmynų,
1 šaukštas balto vyno acto,
4 šaukštai pomidorų padažo,
3 šaukštai miltų,
aliejaus kepimui,
Pagal skonį druskos ir pipirų.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame miltuose apvoliotą mėsą. Iškepusia dedame į lėkštę.

Toje pačioje keptuvėje kepiname smulkintus svogūnus, pievagrybius, morkas ir česnakus. Į apkepintas daržoves sudedame mėsą, prieskonius visus, pomidorų padažą, pilame sultinį ir vyno actą. Viską troškiname apie 40 min. Vis pamaišome. Jei troškinys per tirštas, pilkite dar sultinio.

Skanaus.

„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.

Vištienos šašlykas iš orkaitės (4)

Žinoma, šašlykas, keptas gamtoje, visada gardesnis ir teikiantis daugiau malonių emocijų, tačiau ir keptas orkaitėje pavyksta ne ką prasčiau. Bandom!

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!

Saldus omletas

Kai įprasti omletai tampa nuobodūs, pamėginkite saldų omletą!