Austriškas guliašas

 (4)
Kodėl guliašas pavadintas austriškas? Neturiu supratimo, bet taip jis užrašytas mano užrašų knygutėje, o iš dainos žodžių neišmesi, kaip sakant.
© Recepto autorė

Lengvai pagaminamas ir toks šeimyniškas patiekalas, kuris tiks ir viduryje savaitės grįžus po darbų valgyti, ir sekmadienį stalą užtiesus balta staltiese ir kai visa šeima susėda kartu pietauti.

Skonį suteikia paprika ir kmynai. Jūs būtinai turite tai paragauti.

Reikės:

500 g smulkintos gabaliukais vištienos (naudojau nupjaustytą nuo šlaunelių),
2 svogūnai pjaustyti pusžiedžiais,
2 skiltelės česnako,
2 tarkuotos morkos,
5 pievagrybiai smulkinti,
0,5 l sultinio,
2 šaukštai maltos saldžios paprikos,
2 šaukštai kmynų,
1 šaukštas balto vyno acto,
4 šaukštai pomidorų padažo,
3 šaukštai miltų,
aliejaus kepimui,
Pagal skonį druskos ir pipirų.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame miltuose apvoliotą mėsą. Iškepusia dedame į lėkštę.

Toje pačioje keptuvėje kepiname smulkintus svogūnus, pievagrybius, morkas ir česnakus. Į apkepintas daržoves sudedame mėsą, prieskonius visus, pomidorų padažą, pilame sultinį ir vyno actą. Viską troškiname apie 40 min. Vis pamaišome. Jei troškinys per tirštas, pilkite dar sultinio.

Skanaus.

„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ypatingas uogų ir špinatų tortas (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.

Skaniausi vasaros pusryčiai (10)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Virginijai ir laukiame jūsų receptų.

Želė tortas su grietinėle

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Suktinukai su lašiša (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinė šaltiena su žirneliais

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.