Austriškas guliašas

 (3)
Kodėl guliašas pavadintas austriškas? Neturiu supratimo, bet taip jis užrašytas mano užrašų knygutėje, o iš dainos žodžių neišmesi, kaip sakant.
© Recepto autorė

Lengvai pagaminamas ir toks šeimyniškas patiekalas, kuris tiks ir viduryje savaitės grįžus po darbų valgyti, ir sekmadienį stalą užtiesus balta staltiese ir kai visa šeima susėda kartu pietauti.

Skonį suteikia paprika ir kmynai. Jūs būtinai turite tai paragauti.

Reikės:

500 g smulkintos gabaliukais vištienos (naudojau nupjaustytą nuo šlaunelių),
2 svogūnai pjaustyti pusžiedžiais,
2 skiltelės česnako,
2 tarkuotos morkos,
5 pievagrybiai smulkinti,
0,5 l sultinio,
2 šaukštai maltos saldžios paprikos,
2 šaukštai kmynų,
1 šaukštas balto vyno acto,
4 šaukštai pomidorų padažo,
3 šaukštai miltų,
aliejaus kepimui,
Pagal skonį druskos ir pipirų.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame miltuose apvoliotą mėsą. Iškepusia dedame į lėkštę.

Toje pačioje keptuvėje kepiname smulkintus svogūnus, pievagrybius, morkas ir česnakus. Į apkepintas daržoves sudedame mėsą, prieskonius visus, pomidorų padažą, pilame sultinį ir vyno actą. Viską troškiname apie 40 min. Vis pamaišome. Jei troškinys per tirštas, pilkite dar sultinio.

Skanaus.

„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Varškės užtepėlė su žalumynais (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Julijai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinės Cezario salotos (3)

Cezario salotos pažįstamos daugeliui, tačiau, ar žinote, kokia yra šių salotų istorija bei tradicinis paruošimo būdas?

Beatos receptas: supermišrainė į darbą (17)

Jei jūsų šaldiklyje, kaip ir mano, visada savo pasirodymą paruošusios sėdi ir eilės laukia šaldytos daržovės, o virti burokėliai yra ne šaldytuvo svečiai, bet nuolatiniai gyventojai, tai šią mišrainę pagaminti galėsite bet kada. Be papildomų vizitų į parduotuvę ar pas kaimynę.

Apelsininė vištiena su medumi (1)

Norėtumėte kažko skanaus ir paprasto? Nenorite ilgai stovėti prie viryklės? Puiku. Siūlau jums patiekalą, kurį pagaminsite greitai ir dar greičiau suvalgysite.

Kaip panaudoti kiaušinius, kad netektų išmesti: 3 Nidos Degutienės receptai (1)

Šventės baigėsi, o margučiai - ne. Ką daryti? Pasak Nidosrecetai.lt autorės Nidos Degutienės, jeigu kiaušiniai buvo virti Velykoms ir laikomi šaldytuve, jie yra saugūs valgyti ir po švenčių.