Reikės:

300 ml juodos stiprios kavos;
50 ml brendžio, arba romo, arba likerio;
50 g kakavos miltelių;
200 g sausainių "Damų piršteliai"
400 g plakamosios grietinėlės;
500 g maskarponės sūrio;
100 g cukraus pudros;
1 v.š. citrinos sulčių.

Gamyba:

Pasiruošiame kavą (geriausiai tinka tirpi kava), ją atšaldome ir supilame brendį ar kitą gėrimą. Pasiruošiame kremą, viename dubenyje gerai išsukame maskarponę (ji turi būti kambario temperatūros). Kitame dubenyje supilame grietinėlę, cukraus pudrą ir citrinos sultis. Plaktuvo pagalba grietinėlę išplakame iki standumo. Mascarponę ir grietinėlės masę sumaišome kartu.

Imame norimą indą kuriame gaminsime "tiramisu". Sausainius trumpam merkiame į kavą ir išdėliojame ant indo dugno, tada dedame kremo, tada dar sluoksnį sausainių ir galiausiai viską padengiame kremu. Viršų apibarstome kakavos milteliais. Pagamintą "tiramisu" dedame bent 4 val į šaldytuvą, tačiau pats skaniausias jis būna visą naktį pabuvęs šaldytuve (tada labai puikiai susijungia skoniai).

P.S. Puikiai dera su kava.

SKANAUS!