4 porcijos
Pasirengimas: 20 min.
Gaminimas: 40 min.

Tešlai reikės:

110 g atšaldyto sviesto;
200 g miltų;
70 g cukraus;
1 kiaušinio.

Įdarui reikės:

2 saldžiarūgščių obuolių;
200 g vyšnių be kauliukų;
4 šaukštų cukraus;
½ arb. šaukštelio malto kardamono;
1 kiaušinio trynio;
100 g aviečių;
100 g gervuogių;
2 šaukštų cukraus pudros;
2 šakelių mėtų.

Tešlai sutarkuokite šaltą sviestą trintuve. Sumaišykite jį su likusiais produktais ir rankomis ar virtuviniu kombainu užminkykite tešlą. Cukraus kruopelės turi visiškai ištirpti, o tešla tapti vienalytė. Apvyniokite tešlą maistine plėvele ir dėkite 15 min. į šaldytuvą.

Tuo metu supjaustykite plonomis skiltelėmis obuolius.

Tešlą padėkite ant miltais apibarstyto kepimo popieriaus ir iškočiokite iš jos maždaug 5 mm storio apvalų lakštą. Centre sudėkite vyšnias, aplink jas – obuolio skilteles. Palikite laisvus maždaug 4 – 5 cm pločio kraštus. Vaisius gausiai apibarstykite cukrumi ir kardamonu. Tešlos kraštus užlenkite, suformuodami bortelį (vidurys turi likti atviras). Kraštus aptepkite kiaušinio tryniu.

Atsargiai perkelkite tešlą ant kepimo skardos. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 40 min., kol pyragas taps gražios auksinės spalvos. 

Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite. Ant viršaus uždėkite likusias uogas, apibarstykite cukraus pudra, papuoškite mėtų lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją