Aštrūs vištienos sparneliai su mėlynojo sūrio padažu

 (5)
Sparneliai
Sparneliai
© Corbis/Scanpix

Pikantiški sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu.

12-16 vištienos sparnelių.

Marinatui:

2 šaukštai sezamų aliejaus,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai kečupo,
1 citrinos sultys,
2 cm ilgio tarkuota imbiero šaknis,
2 skiltelės spausto česnako,
1 aitrusis raudonasis pipiras,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių.

Padažui:

3 šaukštai grietinės,
6 šaukštai majonezo,
2 šaukštai Vorčesterio padažo,
¼ šaukštelio spausto česnako,
druska ir pipirai,
85 g pasmulkinto mėlynojo sūrio.

1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Aptepkite sparnelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite padažą: išplakite visus padažui skirtus ingredientus. Nepadauginkite druskos, nes padažas bus pakankamai sūrus dėl sūrio. Bus skaniau, jei prieš patiekdami palaikysite šaldytuve.

3. Išimkite sparnelius iš šaldytuvo (prieš kepimą jie turi būti kambario temperatūros). Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite sparnelius, apšlakstykite likusiu marinatu. Kepkite apie 40-50 min., retsykiais pavartydami. Patiekite su mėlynojo sūrio padažu ir žaliomis salotomis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Sveikiname gardžiausių velykinių patiekalų gamintojas!

2014 balandžio mėn. 23 d. 17:40
Dėkojame visiems, pasidalinusiems savo gardžių velykinių patiekalų receptais ir skelbiame nugalėtojas!

Kokosiniai keksiukai

2014 balandžio mėn. 23 d. 11:27

Kaip kavos kilmės šalis nulemia aromato subtilybes (2)

2014 balandžio mėn. 22 d. 14:45
Kiekvienas žinome, kad vyno kokybę ir platų skonių spektrą lemia regionas, kuriame subrandinamos vynuogės. Tačiau ar susimąstome, kaip geografinė platuma, kurioje subrandinamos kavos pupelės, atsispindi kavos puodelyje bei ar šis veiksnys turi lemiamos įtakos kavos skoniui ir kokybei?

Nuostabūs sūrio kepsniukai

2014 balandžio mėn. 22 d. 00:01
Nuostabūs sūrio kepsniukai
Asmeninio archyvo nuotr.
Neturint ar nevalgant mėsos, nuostabius kepsnius galima išsikepti ir iš sūrio.

Burnoje tirpstantys keksiukai su vyšniomis

2014 balandžio mėn. 21 d. 00:01
Burnoje tirpstantys keksiukai su vyšniomis
Asmeninio archyvo nuotr.
Kartais žymiai smagiau pačiupti į ranką keksiuką, nei į lėkštę verstis gabalą pyrago. Ir net nereikia pasakoti, kaip labai juos mėgsta vaikučiai.