Aštrūs vištienos sparneliai su mėlynojo sūrio padažu

 (5)
Sparneliai
Sparneliai
© Corbis/Scanpix

Pikantiški sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu.

12-16 vištienos sparnelių.

Marinatui:

2 šaukštai sezamų aliejaus,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai kečupo,
1 citrinos sultys,
2 cm ilgio tarkuota imbiero šaknis,
2 skiltelės spausto česnako,
1 aitrusis raudonasis pipiras,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių.

Padažui:

3 šaukštai grietinės,
6 šaukštai majonezo,
2 šaukštai Vorčesterio padažo,
¼ šaukštelio spausto česnako,
druska ir pipirai,
85 g pasmulkinto mėlynojo sūrio.

1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Aptepkite sparnelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite padažą: išplakite visus padažui skirtus ingredientus. Nepadauginkite druskos, nes padažas bus pakankamai sūrus dėl sūrio. Bus skaniau, jei prieš patiekdami palaikysite šaldytuve.

3. Išimkite sparnelius iš šaldytuvo (prieš kepimą jie turi būti kambario temperatūros). Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite sparnelius, apšlakstykite likusiu marinatu. Kepkite apie 40-50 min., retsykiais pavartydami. Patiekite su mėlynojo sūrio padažu ir žaliomis salotomis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

VMG siekia atkreipti dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 13:22
Socialinė akcija „VMG tikras“
Organizatorių nuotr.
Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomiausias Lietuvos kulinarinis projektas VMG Vilniaus savivaldybės prieeigą užvertė daugiau kaip trimis tonomis miltų ir pristatė naują socialinę akciją „VMG tikras“.

Greitas užkandis: grybais įdaryti kiaušiniai (1)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 13:09
Greita, skanu ir lengva:

Naujo vasaros sezono vynai (2)

2014 rugpjūčio mėn. 27 d. 00:01
Supažindinu delfi.lt skaitytojus su naujai Lietuvoje atsiradusiais bei vasaros metu atrastais vynais.

Tirpsta burnoje: šokoladinis pyragas su obuoliene (3)

2014 rugpjūčio mėn. 26 d. 09:11
Išsivirėte obuolienės? Išsikepkite dar ir pyragą, bus nuostabus desertas!

Garstyčios: kiek, kaip ir su kuo

2014 rugpjūčio mėn. 26 d. 00:01
Garstyčios – tai pagardas, pagamintas iš garstyčių sėklų. Šios sėklos (suskaldytos arba sumaltos) yra sumaišomos su vandeniu, druska, citrinų sultimis ir kitais skysčiais bei prieskoniais, kol gaunama garstyčių masė. Pagamintų garstyčių spalva gali svyruoti nuo šviesiai geltonos iki tamsiai rudos. Taip garstyčios gaminamos šiandien, tačiau Romos laikais viskas buvo kitaip...