Aštrūs vištienos sparneliai su mėlynojo sūrio padažu

 (5)
Pikantiški sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu.
Sparneliai
Sparneliai
© Corbis/Scanpix

12-16 vištienos sparnelių.

Marinatui:

2 šaukštai sezamų aliejaus,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai kečupo,
1 citrinos sultys,
2 cm ilgio tarkuota imbiero šaknis,
2 skiltelės spausto česnako,
1 aitrusis raudonasis pipiras,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių.

Padažui:

3 šaukštai grietinės,
6 šaukštai majonezo,
2 šaukštai Vorčesterio padažo,
¼ šaukštelio spausto česnako,
druska ir pipirai,
85 g pasmulkinto mėlynojo sūrio.

1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Aptepkite sparnelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite padažą: išplakite visus padažui skirtus ingredientus. Nepadauginkite druskos, nes padažas bus pakankamai sūrus dėl sūrio. Bus skaniau, jei prieš patiekdami palaikysite šaldytuve.

3. Išimkite sparnelius iš šaldytuvo (prieš kepimą jie turi būti kambario temperatūros). Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite sparnelius, apšlakstykite likusiu marinatu. Kepkite apie 40-50 min., retsykiais pavartydami. Patiekite su mėlynojo sūrio padažu ir žaliomis salotomis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

„Vilnius Gastro 2016“ pasiūlys kulinarinę kelionę per Vilniaus restoranus (1)

Vasario 11 d. Vilniuje pirmą kartą įvyks unikalaus formato kulinarinis safaris „Vilnius Gastro 2016“. 23 miesto restoranai šiam vakarui ruoš patiekalus iš vietos produktų, sieks atkreipti dėmesį į tvarumą kulinarijoje, o dalis surinktų lėšų bus skirta labdarai.

Čirviniai blynai (1)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Gardžiausi Lašininio blynai“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Kokosiniai bolivinės balandos ir avižinių dribsnių blynai

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Gardžiausi Lašininio blynai“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Pasipūtę amerikietiški blyneliai

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Gardžiausi Lašininio blynai“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

„Tinginių namelis“ arba tinginys kitaip (3)

Labai mėgstu tinginį, įvairias jo variacijas. Kai interneto platybėse pamačiau šio namelio nuotrauką, kibau į recepto paiešką, o pasirodo, naudojama tinginio masė.