Aštrūs vištienos sparneliai su mėlynojo sūrio padažu

 (5)
Pikantiški sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu.
Sparneliai
© Corbis/Scanpix

12-16 vištienos sparnelių.

Marinatui:

2 šaukštai sezamų aliejaus,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai kečupo,
1 citrinos sultys,
2 cm ilgio tarkuota imbiero šaknis,
2 skiltelės spausto česnako,
1 aitrusis raudonasis pipiras,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių.

Padažui:

3 šaukštai grietinės,
6 šaukštai majonezo,
2 šaukštai Vorčesterio padažo,
¼ šaukštelio spausto česnako,
druska ir pipirai,
85 g pasmulkinto mėlynojo sūrio.

1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Aptepkite sparnelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite padažą: išplakite visus padažui skirtus ingredientus. Nepadauginkite druskos, nes padažas bus pakankamai sūrus dėl sūrio. Bus skaniau, jei prieš patiekdami palaikysite šaldytuve.

3. Išimkite sparnelius iš šaldytuvo (prieš kepimą jie turi būti kambario temperatūros). Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite sparnelius, apšlakstykite likusiu marinatu. Kepkite apie 40-50 min., retsykiais pavartydami. Patiekite su mėlynojo sūrio padažu ir žaliomis salotomis.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Blynai su kumpio ir sūrio įdaru (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Almai ir laukiame jūsų receptų.

Burnoje tirpstantis Agnės kugelis (20)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Agnei ir laukiame jūsų receptų.

Gardieji vaškėtukai (34)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Agnei ir laukiame jūsų receptų.

Greitieji blynukai - sumuštinukai (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Agnei ir laukiame jūsų receptų.

Po atkaklios kovos paaiškėjo, kas Lietuvai atstovaus kavos čempionate Seule (2)

Visą savaitę Lietuvoje vykęs kavos festivalis „Coffee Week Lithuania“ sekmadienį baigėsi net trijų kavos čempionatų nugalėtojų paskelbimu. Kavos ragavimo ir piešimo pieno puta nugalėtojai birželį demonstruos savo įgūdžius Budapešte vyksiančiuose pasaulio čempionatuose, o Kavos ruošimo čempionas - geriausias Lietuvos barista - rudenį mūsų šaliai atstovaus Seule.