Aštrūs vištienos sparneliai su mėlynojo sūrio padažu

 (5)
Pikantiški sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu.
Sparneliai
Sparneliai
© Corbis/Scanpix

12-16 vištienos sparnelių.

Marinatui:

2 šaukštai sezamų aliejaus,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai kečupo,
1 citrinos sultys,
2 cm ilgio tarkuota imbiero šaknis,
2 skiltelės spausto česnako,
1 aitrusis raudonasis pipiras,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių.

Padažui:

3 šaukštai grietinės,
6 šaukštai majonezo,
2 šaukštai Vorčesterio padažo,
¼ šaukštelio spausto česnako,
druska ir pipirai,
85 g pasmulkinto mėlynojo sūrio.

1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Aptepkite sparnelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite padažą: išplakite visus padažui skirtus ingredientus. Nepadauginkite druskos, nes padažas bus pakankamai sūrus dėl sūrio. Bus skaniau, jei prieš patiekdami palaikysite šaldytuve.

3. Išimkite sparnelius iš šaldytuvo (prieš kepimą jie turi būti kambario temperatūros). Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite sparnelius, apšlakstykite likusiu marinatu. Kepkite apie 40-50 min., retsykiais pavartydami. Patiekite su mėlynojo sūrio padažu ir žaliomis salotomis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Meksikoje suteptas didžiausias sumuštinis šalies istorijoje (1)

Daugybė virėjų iš visos Meksikos trečiadienį, liepos 27 dieną, rinkosi šalies sostinėje, kur pagamino net 66 metrų ilgio tradicinį sumuštinį-monstrą. Panašu, kad pastangos atsipirko – jis pripažintas didžiausiu kada nors Lotynų Amerikoje pagamintu sumuštiniu.

Šokoladinis tortas „Siurprizas“

Šis receptas atsiųsta konkursui „Skaniausias vasaros desertas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Migdolinis pyragas su figomis (1)

Šis receptas atsiųsta konkursui „Skaniausias vasaros desertas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Tikra atgaiva – šalta agurkų sriuba (9)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Pyragaitis su kava

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.