Aštrūs vištienos sparneliai su mėlynojo sūrio padažu

 (5)
Pikantiški sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu.
Sparneliai
Sparneliai
© Corbis/Scanpix

12-16 vištienos sparnelių.

Marinatui:

2 šaukštai sezamų aliejaus,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai kečupo,
1 citrinos sultys,
2 cm ilgio tarkuota imbiero šaknis,
2 skiltelės spausto česnako,
1 aitrusis raudonasis pipiras,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių.

Padažui:

3 šaukštai grietinės,
6 šaukštai majonezo,
2 šaukštai Vorčesterio padažo,
¼ šaukštelio spausto česnako,
druska ir pipirai,
85 g pasmulkinto mėlynojo sūrio.

1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Aptepkite sparnelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite padažą: išplakite visus padažui skirtus ingredientus. Nepadauginkite druskos, nes padažas bus pakankamai sūrus dėl sūrio. Bus skaniau, jei prieš patiekdami palaikysite šaldytuve.

3. Išimkite sparnelius iš šaldytuvo (prieš kepimą jie turi būti kambario temperatūros). Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite sparnelius, apšlakstykite likusiu marinatu. Kepkite apie 40-50 min., retsykiais pavartydami. Patiekite su mėlynojo sūrio padažu ir žaliomis salotomis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištienos suktinukai su špinatais ir sūriu (1)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Vegetariški suvožtiniai (3)

Šį receptą skaitytoja Silvija atsiuntė konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Laukiame ir jūsų receptų.

Kurie daržovių konservavimo būdai geriausi

Termiškai apdoroti pomidorai yra geresnė priemonė nuo vėžio nei švieži, o šaldyti produktai tinkami vartoti tik iki naujo derliaus, LRT RADIJUI sako sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Gardumėlis: marinuoti baravykai (11)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Gardėsiai iš slyvų: virtinukai, marmeladas ir desertas

Rugpjūčio antroji pusė – slyvų metas. Pagailėkite nuo jų svyrančių šakų ir pačių slyvų – juk nenorite, kad jomis smaguriautų širšės? Juolab kad šias uogas puikiai panaudosite gardesniam tikslui – patiekalams gaminti. Tiesa, atminkite: viskas daroma su saiku, todėl ir slyvų nevalia padauginti. Skanių jums apvalių mėlynųjų!