Aštrūs vištienos sparneliai su mėlynojo sūrio padažu

 (5)
Sparneliai
Sparneliai
© Corbis/Scanpix

Pikantiški sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu.

12-16 vištienos sparnelių.

Marinatui:

2 šaukštai sezamų aliejaus,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai kečupo,
1 citrinos sultys,
2 cm ilgio tarkuota imbiero šaknis,
2 skiltelės spausto česnako,
1 aitrusis raudonasis pipiras,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių.

Padažui:

3 šaukštai grietinės,
6 šaukštai majonezo,
2 šaukštai Vorčesterio padažo,
¼ šaukštelio spausto česnako,
druska ir pipirai,
85 g pasmulkinto mėlynojo sūrio.

1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Aptepkite sparnelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite padažą: išplakite visus padažui skirtus ingredientus. Nepadauginkite druskos, nes padažas bus pakankamai sūrus dėl sūrio. Bus skaniau, jei prieš patiekdami palaikysite šaldytuve.

3. Išimkite sparnelius iš šaldytuvo (prieš kepimą jie turi būti kambario temperatūros). Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite sparnelius, apšlakstykite likusiu marinatu. Kepkite apie 40-50 min., retsykiais pavartydami. Patiekite su mėlynojo sūrio padažu ir žaliomis salotomis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Tirps burnoje su arbata ar pienu: medaus keksas (11)

2014 spalio mėn. 1 d. 08:16
Jei turite šviežio medaus, pats metas kepti šį keksą.

Ką galima pagaminti su „Bulgur“ kruopomis + 3 originalūs receptai! (2)

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 15:22
Ilgėjantys vakarai ir vėstantis oras dažną mūsų paskatina daugiau laiko praleisti šeimininkaujant namuose, o gaminant maistą kyla noras išbandyti naujus, egzotiškus produktus. Viena madingiausių ir greičiausiai plintančių virtuvės naujovių – iš Turkijos į Lietuvą atkeliavusios saulėje džiovintos kviečių kruopos „Bulgur“.

Pasigaminkite namuose: varškės sūris (9)

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 09:06
Pasigaminkite namuose: varškės sūris
Asmeninio archyvo nuotr.
Pabandykite pačios pagaminti varškės sūrį. Dėkojame DELFI skaitytojai Deimantei už receptą!

Nesudėtinga: sviestiniai sausainiai

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 07:48
Sausainius galima apvolioti kokoso drož;ėse, o padarius duobutę, įdėti obuolienės ar kitos uogienės.

Makaronų pakelyje - neribotos kulinarinės galimybės (2)

2014 rugsėjo mėn. 29 d. 18:52
Makaronų pakelyje - neribotos kulinarinės galimybės
Organizatorių nuotr.
Ar dar prisimenate pasaką, kai iš kirvio buvo bandoma košę išvirti? O jei gautumėte užduotį iš greitai paruošiamų makaronų pagaminti bent 6 skirtingus patiekalus ar užtektų kūrybiškumo juos sugalvoti?