Aštrus troškinys su pupelėmis ir džiovintais pomidorais

Šis troškinys universalus tuo, kad jį galima gaminti su rūkyta šonine, malta jautiena, vištienos ar kalakutienos filė gabaliukais, džiovintais grybais ar šviežiais pievagrybiais… Viskas priklauso nuo pageidavimų arba produktų šaldytuve. Bet kuris variantas bus sotus, kvapnus, spalvingas. Mėgaujamės juo tiek per pietus, tiek vakarieniaudami, skiriasi tik porcijos dydis. Jei jau labai norėtųsi, kad troškinys būtų panašus į čili, užberkite tarkuoto parmezano, nepamaišys.
© kumucia.com

Priminsiu dar kartą nuostabų atradimą – tiems, kurie negali valgyti ankštinių dėl stipraus pilvo pūtimo – prieš verdant pupeles, pamirkykite jas 15-20min. vandens ir sodos tirpale (1l vandens : 1vš sodos). Maža gudrybė, o efektas nuostabus.

1 st. mažųjų pupelių išverdu pasūdytame vandenyje. Joms verdant, į kitą puodą pilu 100 ml alyvuogių aliejaus.

Jam įkaitus, sudedu 400 g pasirinktos mėsos, paukštienos ar grybų, sukapotų nedideliais gabaliukais, 2 smulkiai kapotus svogūnus, 700 ml sutrintų pomidorų savo sultyse (naudoju savo ruošinį), 300-400 g marinuotos paprikos (mėgstu šią), 100-150 g pasmulkintų džiovintų pomidorų.

Turiniui užvirus, sumažinu ugnį ir palieku troškintis apie 15min. Tuomet sudedu

pupeles
1 a.š. druskos
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 a.š. čili pipirų dribsnių (ar miltelių)
žiupsnelį cinamono
žiupsnelį džiovinto rozmarino

Dengiu puodo dangtį, išjungiu ugnį ir palieku ramybėje bent 15 minučių.

Tiekiu porcijomis, pabarsčiusi kapotais šviežiais kalendros lapeliais.

Labai tinka su lavašu arba su labai minkšta balta duona, su pastarąja ypatingai patogu sumirkyti lėkštėje likusį padažą. Ar tai kultūringa? – kažin.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Paskanaukime: naminiai kibinai su viščiukų šlaunelių mėsos įdaru (2)

Žinoma virtuvės šefė ir grilio meistrė Halina Bovčevič siūlo pasigaminti kibinus su liesesne ir sveikesne - viščiukų šlaunelių mėsa. Paskanaukime!

Vakarienė visai be jokio sąžinės graužimo (4)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Orkaitėje kepti bulviniai blynai (11)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Sveikesnis Vienos kepsnys (7)

Visi puikiai žinome, kad Vienos šniceliai yra kepami iš veršienos, bet gali būti ir pigesni variantai iš kiaulienos ar kalakutienos.

Bedarbis pyragas (15)

Angliškai šitas pyragas vadinasi „Do Nothing Cake“, neva, net nereikia nieko daryti. Tad mes jį pavadinome „Bedarbiu“.