Aštrus troškinys su pupelėmis ir džiovintais pomidorais

Šis troškinys universalus tuo, kad jį galima gaminti su rūkyta šonine, malta jautiena, vištienos ar kalakutienos filė gabaliukais, džiovintais grybais ar šviežiais pievagrybiais… Viskas priklauso nuo pageidavimų arba produktų šaldytuve. Bet kuris variantas bus sotus, kvapnus, spalvingas. Mėgaujamės juo tiek per pietus, tiek vakarieniaudami, skiriasi tik porcijos dydis. Jei jau labai norėtųsi, kad troškinys būtų panašus į čili, užberkite tarkuoto parmezano, nepamaišys.
Aštrus troškinys su pupelėmis ir džiovintais pomidorais
© kumucia.com

Priminsiu dar kartą nuostabų atradimą – tiems, kurie negali valgyti ankštinių dėl stipraus pilvo pūtimo – prieš verdant pupeles, pamirkykite jas 15-20min. vandens ir sodos tirpale (1l vandens : 1vš sodos). Maža gudrybė, o efektas nuostabus.

1 st. mažųjų pupelių išverdu pasūdytame vandenyje. Joms verdant, į kitą puodą pilu 100 ml alyvuogių aliejaus.

Jam įkaitus, sudedu 400 g pasirinktos mėsos, paukštienos ar grybų, sukapotų nedideliais gabaliukais, 2 smulkiai kapotus svogūnus, 700 ml sutrintų pomidorų savo sultyse (naudoju savo ruošinį), 300-400 g marinuotos paprikos (mėgstu šią), 100-150 g pasmulkintų džiovintų pomidorų.

Turiniui užvirus, sumažinu ugnį ir palieku troškintis apie 15min. Tuomet sudedu

pupeles
1 a.š. druskos
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 a.š. čili pipirų dribsnių (ar miltelių)
žiupsnelį cinamono
žiupsnelį džiovinto rozmarino

Dengiu puodo dangtį, išjungiu ugnį ir palieku ramybėje bent 15 minučių.

Tiekiu porcijomis, pabarsčiusi kapotais šviežiais kalendros lapeliais.

Labai tinka su lavašu arba su labai minkšta balta duona, su pastarąja ypatingai patogu sumirkyti lėkštėje likusį padažą. Ar tai kultūringa? – kažin.

Kūmutės virtuvė
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištiena įtampai mažinti su Džiugu Siaurusaičiu (3)

Šį kartą „Nuotaikų virtuvėje“ – vištienos receptas, padėsiantis atsikratyti taip dažnai šiandien žmones kamuojančios įtampos. Šefas iš Italijos Gian Luca Demarco kartu su laidų vedėju Džiugu Siaurusaičiu siūlo išskirtinį ramybę suteikiantį sveikai ir laimingai augusios vištienos receptą!

Kaimiška grybienė (7)

Skaniausia su tikrais miško grybais, jei tik jų turite.

Besiruošiant didžiausioms metų šventėms – trys karališki patiekalai (3)

Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo meniu.

Apelsininiai sausainiai

Sausainiai puikūs, labai skanūs, nors ir be galo paprasti.

Vištiena troškinta su briuselio kopūstais

Labai skani vištiena, o jos aromatas – kaip toje kavos reklamoje galėtų suvilioti net Kalėdų Senelį. Galbūt ir jums patiks?