Agurkus išplaunu, juos standžiai sukišu į norimo litražo stiklainius (visgi optimaliausi užsukami 0,7l). Kartu su agurkais dedu krapų kotų ar žiedynų, kelias česnako skilteles, lauro lapą, 1 riekelėmis pjaustytą 6-10cm čili pipirą.

Stiklainius sklidinai pripildau vandeniu, vandenį nupilu į indą, kuriame galima išmatuoti litražą. Reikiamą kiekį vandens pilu iš krano į reikiamo dydžio puodą, kaičiu ugnį ir laukiu kol vanduo užvirs. 1 l vandens skaičiuoju 5 v.š. cukraus, 1 v.š. druskos, 200 ml 9 proc. acto arba 250 ml 6 proc. obuolių acto.

Verdu, kol cukrus ir druska ištirpsta. Toliau jau – nuotaikos reikalas. Jei spaudžia laikas – stiklainius su agurkais sudedu ant orkaitės grotelių, jungiu 100 C ir kaitinu apie 30 min., agurkai turi pakeisti spalvą, tai ir yra ženklas, kad kaitinti užtenka.

Jei turiu laiko – užpilu agurkus marinatu, palaukiu kol atvės, tuomet stiklainių turinį vėl supilu į puodą, užvirinu, užpilu agurkus, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir nakčiai palieku po pledu ar sena pūkine striuke.

Šiuos konservus galima laikyti kambario temperatūroje, rūsys nebūtinas.