4 porcijos

Produktai:

200 ml vištienos sultinio,
4 vištienos krūtinėlės,
300 gramų kvietinių makaronų,
10 – 15 džiovintų šitake grybų,
2 – 3 skiltelės česnako,
3 cm šviežios imbiero šaknies,
1 šaukštas korėjietiškos pastos (ar kito aštraus padažo),
3 šaukštai šviesaus sojos padažo,
sauja žalių svogūnų laiškų,
3 šaukštai aliejaus,
kalendros papuošimui.

Kaip gaminti:

Pašildykite vištienos sultinį, sudėkite į jį grybus ir valandai palikite. Paskui išimkite grybus, supjaustykite juostelėmis.

Vištienos krūtinėles iš visų pusių ištrinkite aštriu padažu, kiekvieną gabalėlį susukite į aliejumi iš vidaus išteptą plėvelę ir valandai palikite kambario temperatūroje.

Makaronus išvirkite (jokiu būdu nepervirkite, geriau tegu būna kietesni).

Vištienos krūtinėles įdėkite į orkaitę ir 160 laipsnių temperatūroje kepkite 15 min.

Nulupkite, smulkiai supjaustykite česnaką ir imbierą. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, pusę minutės pakepkite jame imbierą, česnaką ir smulkintus svogūnų laiškus, sudėkite grybus, įpilkite sojos padažo ir sultinio, kuriame virė grybai, ant kaitrios viryklės pavirkite 2 min.

Iškepusią vištienos filė palikite 5 min. orkaitėje, paskui išvyniokite, supjaustykite pusantro centimetro storumo juostelėmis. Pabarstykite smulkinta kalendra ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją