Atvėsus orams vis dažniau norisi dubenėlio šiltos sriubos. Jei ji aštri – dar geriau. Šiek tiek aštrumo šildo, budina ir kiek pagreitina rudenį mingančią medžiagų apykaitą. Be to, sriuba su daug daržovių yra puikus būdas panaudoti sezonines gėrybes – morkas, svogūnus, pomidorus, salierus, paprikas ir žalumynus.
© Bendrovės nuotr.

Aštrios žuvienės receptu dalinasi prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos meistrė Nijolė Ramanauskienė. Tokia žuviene praėjusį savaitgalį  buvo vaišinami Šalčininkų miesto šventės – Derliaus šventės – svečiai.

Jums reikės:

2-jų didelių svogūnų
2-jų morkų
2-jų saldžių paprikų – raudonos ir geltonos spalvos
¼ salierų šaknies
3–4 pomidorai vidutinio didumo (blanširuoti ir nulupti)
80 g alyvuogių aliejaus daržovių pakepimui
600–800 g šviežios lašišos, karpio ar kitos mėgstamos žuvies
1 vnt. aštrios paprikos
Druskos žiupsnelis
Žiupsnelis juodų maltų ar grūstų pipirų
Laurų lapelių
Paskaninimui – lukštentų krevečių ir grietinės
Petražolių šakelių – kiek valgytojų (kas mėgsta – šviežios kalendros šakelių)

Paruošimas:

Pirmiausia ant viryklės užkaičiamas puodas su vandeniu. Kol vanduo užvirs, nuplaunamos, nuvalomos ir pagal skonį susmulkinamos visos daržovės, išskyrus aitriąją papriką ir pomidorus. Jos lengvai apkepamos ant šlakelio įkaitinto aliejaus.

Užvirus vandeniui sudedama pasirinkta žuvis, pasūdoma, pagardinama pipirais ir lauro lapeliais. Kai vanduo vėl užvirs, nugrėbiamos putos. Paverdama dar 10 min. ir žuvis išgrėbiama, atskiriami kaulai nuo žuvies filė, o sultinys nuskaidrinamas. Galima jį perpilti per sietelį ar tiesiog atidžiai išgriebti likusius prieskonius.

Į sultinį sudedamos kepintos daržovės, o dar šiek tiek pavirus – žuvies gabalėliai, taip pat aštri smulkinta paprika ir blanširuoti pomidorai. Skanaujama ir, prireikus, dar pagardinama druska bei pipirais. Prieš pabaigą sudedamos krevetės, žuvienė dar kartą užverdama.
Patiekiant žuvienė paskaninama grietine ir papuošiama petražolių ar kalendros šalele.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

G. Landsbergis vienoje srityje jau aplenkė senelį (8)

Konservatorių lyderiui Gabrieliui Landsbergiui per metus ženkliai pavyko sustiprinti savo...

Žinomas telefonų gamintojas nesutinka su mokesčiu Lietuvoje: priskaičiavo 0,5 mln. eurų skolos (68)

Teisme vyksta ginčas tarp autoriams atstovaujančios asociacijos AGATA ir informacinių ir ryšių...

Meilės kaina: A. Valentaitė neteko brangenybių už 140 tūkst. eurų atnaujinta  (105)

Viena garsiausių Lietuvos manekenių Asta Valentaitė prarado įvairių brangenybių už daugiau...

Į Vilnių sugrįžta skrydžiai

Vilniaus oro uoste ketvirtadienį po rekonstrukcijos atidarytas kilimo ir tūpimo takas. Pirmasis...

D. Adomaitis į Rygą išsivežė 14 kandidatų – su vienu atsisveikinta (19)

Iki 2017 metų Europos krepšinio čempionato likus 14-ai dienų Lietuvos rinktinės treneris...

Vilniuje susituokė menininkė J. Vaitkutė: mūsų susitikimas tapo lemtingu (5)

Ketvirtadienio popietę Vilniaus santuokų rūmuose už savo mylimojo, komunikacijos specialisto...

R. Karbauskis tapo seneliu (68)

Ramūno Karbauskio šeimą aplankė džiugi žinia – jo sūnus Justinas Karbauskis su žmona...

Akibrokštas: valstybinė įmonė savo patalpose atidarė paslaptingą viešbutį (161)

Palangos girininkijoje dirba ne vien tik miškininkai. Kaip išsiaiškino DELFI, jų ten mažuma....

Automobilių gamyboje – nauja aukso kasykla (10)

Autonomiški automobiliai gali drastiškai sumažinti aukų keliuose skaičių, apkarpyti suvartojamų...

Kanadietė pamestą sužadėtuvių žiedą po 13 metų rado netikėtoje vietoje (8)

Prieš daugiau nei dešimt metų šeimai priklausančiame ūkyje kanadietė Mary Grams pametė savo...