Sakoma, kad austrės – afrodiziakas; ir nors tam nėra mokslinio pagrindimo, jūsų mylimasis bus neabejotinai sužavėtas, kad norėjote jį palepinti.

Jei norite tikrai įspūdingo vakaro, užtieskite stalą dailia staltiese ir austres patiekite su supjaustyta bagete bei specialiai pritaikytu vynu. Uždekite žvakę, ir tinkama nuotaika jau sukurta.

2 porcijoms reikės:

12 šviežių austrių, išlukštentų ir nusausintų,
3 šaukštų sviesto + 1 šaukštelio kepimo indui patepti,
1 susmulkintos česnako skiltelės,
1/2 stiklinės sauso duonos minkštimo,
1-2 šaukštųi šviežiai susmulkinto parmezano sūrio,
2 šaukšteliųi šviežių susmulkintų petražolių,
druskos ir prieskonių pagal skonį.

Sviestu ištepkite kepimo indą. Mažoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite česnaką bei duoną ir kaitinkite vidutinėje temperatūroje, kol mišinys pagelsvės ir taps trapus. Nuimkite nuo ugnies, suberkite petražoles. Mišinį užpilkite ant austrių ir apibarstykite parmezanu.

Kepkite austres įkaitintoje orkaitėje apie penkiolika minučių. Patiekite šiltas.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją