Peiliu, daržovių skustuku ar specialiu peiliu, skirtu daržovių ar vaisių pjaustymui juostelėmis, nupjaunu 4 apelsinų žieveles.

Jas beriu į puodą, pilnai užpilu vandeniu, įberiu 0,5 arb. šaukšt. sodos ir palieku parai mirkti. Kitą dieną nupilu soduotą vandenį, užpilu paprastu šaltu ir statau ant viryklės, nuo užvirimo paverdu apie 15min. ir pilu į koštuvą. Tame pačiame puode sumaišau 4 valg. šaukšt. cukraus,
3 valg. šaukšt. vandens ir žiupsniuką cinamono.

Vėl kaičiu ugnį, į sirupą suberiu žievelių drožles ir, intensyviai maišydama, laukiu, kol skystis susigers. Tai trunka apie 15min.

Cukruotas žieveles paskleidžiu ant kepimo popieriaus ir leidžiu apdžiūti. Laikau sausuose, hermetiškuose stiklainiuose.