Apelsinų pyragas

Intensyvaus apelsinų skonio pyragas. Jei mėgsti apelsinus, tai tavo pyragas.
© Shutterstock nuotr.

PRODUKTAI:

200 g sviesto (kambario temperatūros)
150 g cukraus
2 kiaušiniai
70 g grietinėlės
3 apelsinų žievelės
50 g apelsinų sulčių
2 arb. š. vanilės esencijos
240 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA:

Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Tuomet sudėti po vieną kiaušinį, gerai kiekvieną kartą išplakti. Supilti grietinėlę, vanilės esenciją, apelsinų žieveles ir sultis ir vėl gerai išplakti.

Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską, persijoti.

Miltus įmaišyti į plakinį, gerai permaišyti, kad tešla būtų tolygi, tirštos grietinės konsistencijos.

Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Tešlą sukrėsti į kepimo formą.

Pyragą kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

PATARIMAS: Pyrago skonis gaunasi intensyvus apelsininis. Jei nesate apelsinų fanas, galite sumažinti apelsinų žievelių kiekį, pavyzdžiui, įdėti tik vieno ar dviejų apelsinų.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Tradicinės Cezario salotos (3)

Cezario salotos pažįstamos daugeliui, tačiau, ar žinote, kokia yra šių salotų istorija bei tradicinis paruošimo būdas?

Apelsininė vištiena su medumi (1)

Norėtumėte kažko skanaus ir paprasto? Nenorite ilgai stovėti prie viryklės? Puiku. Siūlau jums patiekalą, kurį pagaminsite greitai ir dar greičiau suvalgysite.

Kaip panaudoti kiaušinius, kad netektų išmesti: 3 Nidos Degutienės receptai (1)

Šventės baigėsi, o margučiai - ne. Ką daryti? Pasak Nidosrecetai.lt autorės Nidos Degutienės, jeigu kiaušiniai buvo virti Velykoms ir laikomi šaldytuve, jie yra saugūs valgyti ir po švenčių.

Ruošiamės Velykoms: gudrybės ir patarimai

TOP 8 svarbiausi patarimai prieš ruošiantis gražiausiai pavasario šventei. Kaip atskirti kiaušinis virtas ar žalias, šviežas ar ne. Kiek laiko virti kiaušinius ir kuo skiriasi balti kiaušiniai nuo rudų. Sužinosite, kaip natūraliomis priemonėmis nudažyti kiaušinius įvairiausiomis spalvomis.

Gardusis kiaulienos kepsnys su citrininiu padažu (2)

Velykų stalui - sultingas ir gardus kepsnys!