Apelsinų pyragas

Intensyvaus apelsinų skonio pyragas. Jei mėgsti apelsinus, tai tavo pyragas.
© Shutterstock nuotr.

PRODUKTAI:

200 g sviesto (kambario temperatūros)
150 g cukraus
2 kiaušiniai
70 g grietinėlės
3 apelsinų žievelės
50 g apelsinų sulčių
2 arb. š. vanilės esencijos
240 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA:

Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Tuomet sudėti po vieną kiaušinį, gerai kiekvieną kartą išplakti. Supilti grietinėlę, vanilės esenciją, apelsinų žieveles ir sultis ir vėl gerai išplakti.

Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską, persijoti.

Miltus įmaišyti į plakinį, gerai permaišyti, kad tešla būtų tolygi, tirštos grietinės konsistencijos.

Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Tešlą sukrėsti į kepimo formą.

Pyragą kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

PATARIMAS: Pyrago skonis gaunasi intensyvus apelsininis. Jei nesate apelsinų fanas, galite sumažinti apelsinų žievelių kiekį, pavyzdžiui, įdėti tik vieno ar dviejų apelsinų.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.

Vištienos šašlykas iš orkaitės (4)

Žinoma, šašlykas, keptas gamtoje, visada gardesnis ir teikiantis daugiau malonių emocijų, tačiau ir keptas orkaitėje pavyksta ne ką prasčiau. Bandom!

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!

Saldus omletas (1)

Kai įprasti omletai tampa nuobodūs, pamėginkite saldų omletą!