Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu

 (2)
Apelsininiai blynai ir apelsinų sirupas. Taip taip. Sviestas sviestuotas. Bet taip norėjau, kad mano lėkštėje šviestų saulė.
Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu
Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Jei ne už lango, tai bent mano virtuvėje. Ir šiaip. Man patinka apelsinai, ypač šis sirupas. Pusryčiai pagyvino dienos pradžią!

Reikės:

2 st. miltų;
žiūpsnelio druskos;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 st. pasukų;
0,80 st. apelsinų sulčių;
0,25 st. cukraus;
4 a.š. tarkuotos apelsino žievelės;
0.25 st. tirpinto sviesto;
2 kiaušiniai

Eiga:

Sumaišome sausus produktus. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius, apelsinų sultis, pasukas, sviestą. Abi mases sumaišome iki vientisos masės. Keliais lašais aliejaus patepame keptuvę, iš esmės tai jis nėra būtinas, bet visgi, apsidraudžiant.

Kepame apie kelias minutes iš abiejų pusių, kai paviršiuje pasirodys burbuliukai apverčiame.

Sirupui reikės:

1 apelsino nutarkuotos oranžinės žievelės dalies, 130 ml apelsinų sulčių, 2 v.š. citrinos sulčių,5 v.š. cukraus., 50 g sviesto, puse a.š. krakmolo. Puode sumaišome apelsino sultis, cukrų, sviestą, apelsino žievelės. Mišinį maišydami kaitiname virš nedidelės liepsnos ir užviriname. Paverdame dar apie 2-3 min, kol pilnai ištirps visas cukrus ir mišinys truputį sutirštės.

Puodelyje suplakame krakmolą su citrinos sultimis. Mišinį pilame į verdantį sirupą, išmaišome ir paverdame apie 1-2 min. Prieš sudedant visą cukrų, siūlau pirmą paragauti ar ne per saldu.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Šakočio giminaitis (2)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Kiauliena troškinta kavoje

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Tiesiog nuodėmingai skanu: 3 receptai su moliūgais (2)

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen, šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

Kaip gardžiai paruošti bulves: specialisto patarimai (5)

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų, sakoma pranešime spaudai. Tačiau kulinarai neskuba šios daržovės nurašyti. Pasak jų, yra daug bulvių paruošimo būdų bei nemažai pagardų, kuriais paskanintos bulvės nustebins netikėtu skoniu. Kokie jie?