Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu

 (2)
Apelsininiai blynai ir apelsinų sirupas. Taip taip. Sviestas sviestuotas. Bet taip norėjau, kad mano lėkštėje šviestų saulė.
Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu
Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Jei ne už lango, tai bent mano virtuvėje. Ir šiaip. Man patinka apelsinai, ypač šis sirupas. Pusryčiai pagyvino dienos pradžią!

Reikės:

2 st. miltų;
žiūpsnelio druskos;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 st. pasukų;
0,80 st. apelsinų sulčių;
0,25 st. cukraus;
4 a.š. tarkuotos apelsino žievelės;
0.25 st. tirpinto sviesto;
2 kiaušiniai

Eiga:

Sumaišome sausus produktus. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius, apelsinų sultis, pasukas, sviestą. Abi mases sumaišome iki vientisos masės. Keliais lašais aliejaus patepame keptuvę, iš esmės tai jis nėra būtinas, bet visgi, apsidraudžiant.

Kepame apie kelias minutes iš abiejų pusių, kai paviršiuje pasirodys burbuliukai apverčiame.

Sirupui reikės:

1 apelsino nutarkuotos oranžinės žievelės dalies, 130 ml apelsinų sulčių, 2 v.š. citrinos sulčių,5 v.š. cukraus., 50 g sviesto, puse a.š. krakmolo. Puode sumaišome apelsino sultis, cukrų, sviestą, apelsino žievelės. Mišinį maišydami kaitiname virš nedidelės liepsnos ir užviriname. Paverdame dar apie 2-3 min, kol pilnai ištirps visas cukrus ir mišinys truputį sutirštės.

Puodelyje suplakame krakmolą su citrinos sultimis. Mišinį pilame į verdantį sirupą, išmaišome ir paverdame apie 1-2 min. Prieš sudedant visą cukrų, siūlau pirmą paragauti ar ne per saldu.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Meksikoje suteptas didžiausias sumuštinis šalies istorijoje (1)

Daugybė virėjų iš visos Meksikos trečiadienį, liepos 27 dieną, rinkosi šalies sostinėje, kur pagamino net 66 metrų ilgio tradicinį sumuštinį-monstrą. Panašu, kad pastangos atsipirko – jis pripažintas didžiausiu kada nors Lotynų Amerikoje pagamintu sumuštiniu.

Šokoladinis tortas „Siurprizas“

Šis receptas atsiųsta konkursui „Skaniausias vasaros desertas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Migdolinis pyragas su figomis (1)

Šis receptas atsiųsta konkursui „Skaniausias vasaros desertas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Tikra atgaiva – šalta agurkų sriuba (9)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Pyragaitis su kava

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.