Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu

 (2)
Apelsininiai blynai ir apelsinų sirupas. Taip taip. Sviestas sviestuotas. Bet taip norėjau, kad mano lėkštėje šviestų saulė.
Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Jei ne už lango, tai bent mano virtuvėje. Ir šiaip. Man patinka apelsinai, ypač šis sirupas. Pusryčiai pagyvino dienos pradžią!

Reikės:

2 st. miltų;
žiūpsnelio druskos;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 st. pasukų;
0,80 st. apelsinų sulčių;
0,25 st. cukraus;
4 a.š. tarkuotos apelsino žievelės;
0.25 st. tirpinto sviesto;
2 kiaušiniai

Eiga:

Sumaišome sausus produktus. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius, apelsinų sultis, pasukas, sviestą. Abi mases sumaišome iki vientisos masės. Keliais lašais aliejaus patepame keptuvę, iš esmės tai jis nėra būtinas, bet visgi, apsidraudžiant.

Kepame apie kelias minutes iš abiejų pusių, kai paviršiuje pasirodys burbuliukai apverčiame.

Sirupui reikės:

1 apelsino nutarkuotos oranžinės žievelės dalies, 130 ml apelsinų sulčių, 2 v.š. citrinos sulčių,5 v.š. cukraus., 50 g sviesto, puse a.š. krakmolo. Puode sumaišome apelsino sultis, cukrų, sviestą, apelsino žievelės. Mišinį maišydami kaitiname virš nedidelės liepsnos ir užviriname. Paverdame dar apie 2-3 min, kol pilnai ištirps visas cukrus ir mišinys truputį sutirštės.

Puodelyje suplakame krakmolą su citrinos sultimis. Mišinį pilame į verdantį sirupą, išmaišome ir paverdame apie 1-2 min. Prieš sudedant visą cukrų, siūlau pirmą paragauti ar ne per saldu.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Įdomūs faktai apie blynus ir 3 gardžiausi receptai (5)

Vienas populiariausių patiekalų pasaulyje - blynai. Jie, priklausomai nuo šalies ir jos tradicijų, ruošiami skirtingais būdais, naudojami įvairūs įdarai bei padažai. Vietnamietiški Banh Xeo iš ryžių bei kokosų pieno, italų Crespelle iš kaštonų miltų ar krevetėmis įdaryti korėjiečių Haemul Pajeon – blynų variantų yra begalės.

Barščiai su grybais (16)

Paprasta ir skanu.

Varškės pyragas „Apsnigtos eglės“ (9)

Recepto autorė išbandė naują kepimo formą, kurią gavo dovanų per Kalėdas. Pyragas pavyko labai skanus, traškiais krašteliais.

Šonkauliukai su glazūra (6)

Šonkauliukai bus sultingi ir minkšti.

Tobulų koldūnų paslaptis: tešla, įdaras pagal skonį ir tikslus virimas (5)

Koldūnai, bene kiekvienoje pasaulio virtuvėje sutinkamas patiekalas. Įdaryti mėsa, tofu, daržovėmis, krevetėmis bei uogomis, pagardinti kepta šonine ar grietinėlės padažu – tokia įvairove pasižymi koldūnai. Nors iš pradžių gali pasirodyti priešingai, pasigaminti koldūnus namie nėra taip sudėtinga.