Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu

 (2)
Apelsininiai blynai ir apelsinų sirupas. Taip taip. Sviestas sviestuotas. Bet taip norėjau, kad mano lėkštėje šviestų saulė.
Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu
Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Jei ne už lango, tai bent mano virtuvėje. Ir šiaip. Man patinka apelsinai, ypač šis sirupas. Pusryčiai pagyvino dienos pradžią!

Reikės:

2 st. miltų;
žiūpsnelio druskos;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 st. pasukų;
0,80 st. apelsinų sulčių;
0,25 st. cukraus;
4 a.š. tarkuotos apelsino žievelės;
0.25 st. tirpinto sviesto;
2 kiaušiniai

Eiga:

Sumaišome sausus produktus. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius, apelsinų sultis, pasukas, sviestą. Abi mases sumaišome iki vientisos masės. Keliais lašais aliejaus patepame keptuvę, iš esmės tai jis nėra būtinas, bet visgi, apsidraudžiant.

Kepame apie kelias minutes iš abiejų pusių, kai paviršiuje pasirodys burbuliukai apverčiame.

Sirupui reikės:

1 apelsino nutarkuotos oranžinės žievelės dalies, 130 ml apelsinų sulčių, 2 v.š. citrinos sulčių,5 v.š. cukraus., 50 g sviesto, puse a.š. krakmolo. Puode sumaišome apelsino sultis, cukrų, sviestą, apelsino žievelės. Mišinį maišydami kaitiname virš nedidelės liepsnos ir užviriname. Paverdame dar apie 2-3 min, kol pilnai ištirps visas cukrus ir mišinys truputį sutirštės.

Puodelyje suplakame krakmolą su citrinos sultimis. Mišinį pilame į verdantį sirupą, išmaišome ir paverdame apie 1-2 min. Prieš sudedant visą cukrų, siūlau pirmą paragauti ar ne per saldu.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištienos suktinukai su špinatais ir sūriu

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Vegetariški suvožtiniai (1)

Šį receptą skaitytoja Silvija atsiuntė konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Laukiame ir jūsų receptų.

Kurie daržovių konservavimo būdai geriausi

Termiškai apdoroti pomidorai yra geresnė priemonė nuo vėžio nei švieži, o šaldyti produktai tinkami vartoti tik iki naujo derliaus, LRT RADIJUI sako sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Gardumėlis: marinuoti baravykai (10)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Gardėsiai iš slyvų: virtinukai, marmeladas ir desertas

Rugpjūčio antroji pusė – slyvų metas. Pagailėkite nuo jų svyrančių šakų ir pačių slyvų – juk nenorite, kad jomis smaguriautų širšės? Juolab kad šias uogas puikiai panaudosite gardesniam tikslui – patiekalams gaminti. Tiesa, atminkite: viskas daroma su saiku, todėl ir slyvų nevalia padauginti. Skanių jums apvalių mėlynųjų!