Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu

 (2)
Apelsininiai blynai ir apelsinų sirupas. Taip taip. Sviestas sviestuotas. Bet taip norėjau, kad mano lėkštėje šviestų saulė.
Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu
Apelsininiai blyneliai su apelsinų sirupu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Jei ne už lango, tai bent mano virtuvėje. Ir šiaip. Man patinka apelsinai, ypač šis sirupas. Pusryčiai pagyvino dienos pradžią!

Reikės:

2 st. miltų;
žiūpsnelio druskos;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 st. pasukų;
0,80 st. apelsinų sulčių;
0,25 st. cukraus;
4 a.š. tarkuotos apelsino žievelės;
0.25 st. tirpinto sviesto;
2 kiaušiniai

Eiga:

Sumaišome sausus produktus. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius, apelsinų sultis, pasukas, sviestą. Abi mases sumaišome iki vientisos masės. Keliais lašais aliejaus patepame keptuvę, iš esmės tai jis nėra būtinas, bet visgi, apsidraudžiant.

Kepame apie kelias minutes iš abiejų pusių, kai paviršiuje pasirodys burbuliukai apverčiame.

Sirupui reikės:

1 apelsino nutarkuotos oranžinės žievelės dalies, 130 ml apelsinų sulčių, 2 v.š. citrinos sulčių,5 v.š. cukraus., 50 g sviesto, puse a.š. krakmolo. Puode sumaišome apelsino sultis, cukrų, sviestą, apelsino žievelės. Mišinį maišydami kaitiname virš nedidelės liepsnos ir užviriname. Paverdame dar apie 2-3 min, kol pilnai ištirps visas cukrus ir mišinys truputį sutirštės.

Puodelyje suplakame krakmolą su citrinos sultimis. Mišinį pilame į verdantį sirupą, išmaišome ir paverdame apie 1-2 min. Prieš sudedant visą cukrų, siūlau pirmą paragauti ar ne per saldu.

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Besilaikantiems dietos – kitoks šaltibarščių receptas (6)

Su šiltais orais prasideda ir šaltibarščių „sezonas“. Lidse gyvenanti Odeta, puslapio „Samčio užrašai“ autorė, siūlo išmėginti kitokį šaltibarščių receptą, skirtą besilaikantiems dietoms.

Idėja desertui: kokosinis žaliųjų citrinų keksas

Burnoje tirpstantis, purus, saldžiarūgštis kokosinis keksas. Kas išbandė, sakė – labai skanus!

Trys būdai, kaip paruošti karštą bulvių garnyrą

Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį vaizdų ir skanų garnyrą patiekti.