„Jau senokai jautėme ekologiškos produkcijos poreikį tiek iš vartotojų, tiek iš užsienio partnerių. Tačiau nesinorėjo tiesmukai perdirbti jau kelis metus egzistuojančios kolekcijos „Back to the Origins“, kuri sėkmingai laimi apdovanojimus užsienyje ir yra vertinama už mūsų regiono savitą skonio subtilumą. Šokoladai su medumi, uogomis, apyniais ar baravykais yra egzotika australui ar japonui. Todėl nusprendėme egzotikos atvežti ir europiečiams.“ – mintimis dalinosi šokolado įmonės įkūrėjas Domantas Užpalis.

„Mulate“ – penkios naujos ekologiškos šokolado plytelės jau pasiekė visus didžiausius šalies prekybos tinklus. Vienas iš gaminių – juodasis pieninis šokoladas su tahini ir skrudintu sezamu spalio mėnesį jau buvo įvertintas JAV vykusiuose apdovanojimuose „NW Chocolate Festival 2014“.

„Ceilono cinamonas, vanilė, žemės riešutai, makruto laimas, kajeno pipiras – tai tik keletas prisiminimų iš Centrinės Amerikos ir Azijos, kuriuos sudėjome į naująsias šokolado plyteles. „Mulate“ prekinis ženklas yra ryškus tiek savo skonio palete, tiek savo rūbu, kurį, beje, kūrė pasaulyje pripažintas ir įvertintas grafikos meistras Gediminas Šaulys (studija „PetPunk“).“ – džiaugėsi šokolado meistras D. Užpalis.

„Mulate“ šokoladų pristatymo datos „Pegaso“ knygynuose:

Lapkričio 22 d., 14 val., PC „Panorama“, Vilnius;
Lapkričio 28 d., 18 val., PC „Akropolis“, Šiauliai;
Gruodžio 4 d., 18 val., PC „Akropolis“, Klaipėda;
Gruodžio 5 d., 18 val., PC „Akropolis“, Kaunas;
Gruodžio š d., 14 val., PC „Akropolis“, Vilnius.

„Chocolate Naive“ su savo gaminiais yra jau iškovoję Europos auksą tarptautiniuose šokolado apdovanojimuose („International Chocolate Awards 2014“) bei bronzas pasaulio šokolado apdovanojimuose („World Chocolate Awards 2013“) ir gero skonio apdovanojimuose („Great Taste Awards 2014“).

Tai vienas iš 200 pasaulio šokolado gamintojų, kurių produkcijos ruošimo ratas prasideda nuo kakavos pupelės. Lietuvišką šokoladą jau įvertino tokie prestižiniai prekybos centrai kaip „La Grande Epicerie de Paris“ Prancūzijoje, „Selfridges“ Jungtinėje Karalystėje ar „Brian & Barry Milano“ Italijoje. Taip pat „Chocolate Naive“ savo gaminius eksportuoja į tokias šalis kaip: Vokietija, Nyderlandai, Švedija, JAV, Japonija, Hong Kongas, Kazachstanas ar Singapūras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)