Produktai kepsniui:

400 g antienos faršo,
400 g jautienos faršo,
2 kiaušiniai,
100 g šparaginių pupelių,
200 g sviesto,
1 svogūnas,
druskos,
juodųjų maltų pipirų.

Produktai čiatniui:

5 – 6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 baklažanas,
2 – 3 česnako skiltelės,
1 aitrioji paprika,
500 g savo sultyse konservuotų pomidorų,
2 šaukštai cukraus,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Sumaišykite jautienos faršą su vienu kiaušiniu, puse sviesto, puse smulkinto svogūno, druska, pipirais ir sumaišykite. Tą patį padarykite su antienos faršu. Pupeles nuplaukite, nusausinkite.

2. Stačiakampę kepimo formą ištepkite sviestu. Dėkite antienos faršą, pupeles, ant viršaus – jautienos faršą. Taip susluoksniuokite visus produktus. Uždenkite kepimo formą folija.

3. Įpilkite į gilų kepimo indą vandens iki pusės, įstatykite į jį indą su faršu ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 2 val.

4. Baklažanus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, česnakus, papriką smulkiai supjaustykite. Apkepkite daržoves alyvuogių aliejuje 5 – 7 min. Sudėkite pomidorus, troškinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 20 min. Suberkite druską, pipirus, cukrų, išmaišykite ir nukaiskite.

5. Atvėsusį kepsnį supjaustykite riekelėmis ir patiekite su čiatniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)