Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže

 (2)
Jūros gėrybių mėgėjams.
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės (6 porcijoms)

· 6 valgomųjų šaukštų žemės riešutų aliejaus
· 200 ml kokoso pieno
· 2 arbatinių šaukštelių čili miltelių
· 3 skiltelių česnako
· 30 išdarinėtų tigrinių krevečių
· Druskos ir pipirų – pagal skonį

Saldžiam čili padažui jums reikės:

· 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
· 2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
· 2 arbatinių šaukštelių pomidorų tyrės
· 550 gramų pomidorų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
· 4 čili pipirų (reikės išimti sėklytes ir labai smulkiai supjaustyti)
· 200 gramų rudojo cukraus
· 100 ml baltojo vyno acto

Gaminimas

1) Inde sumaišykite žemės riešutų aliejų, kokoso pieną, čili miltelius, smulkiai pjaustytą česnaką ir po 0,5 šaukštelio druskos bei juodųjų pipirų. Užmarinuokite nuvalytas krevetes ir palikite marinuotis mažiausiai dviem valandoms kambario temperatūroje ar nakčiai palikite šaldytuve.

2) Pasigaminkite saldžiarūgštį čili padažą: keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pomidorų tyrę, troškinkite apie 30 sekundžių. Tada į keptuvę turi keliauti pomidorai, čili pipirai, cukrus ir actas.

Padažui leiskite užvirti, o tada virkite dar apie 30-35 minutes, kol padažas pradės tirštėti. Padažą perkoškite per sietelį ir pavirkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska.

3) 6 medinius iešmelius 20 minučių pamirkykite vandenyje. Suverkite ant jų krevetes ir kepkite ant grotelių po 3-4 minutes iš abiejų pusių, palaistydamos marinatu. Patiekite su čili padažu.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Bedarbis pyragas (15)

Angliškai šitas pyragas vadinasi „Do Nothing Cake“, neva, net nereikia nieko daryti. Tad mes jį pavadinome „Bedarbiu“.

Savaitgalis prie laužo. Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką? (44)

Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas.

Tradicinis anglų desertas (3)

Etono betvarkė – tradicinis anglų desertas. Sakoma, kad pirmi šie desertai buvo pradėti gaminti dar XIX amžiuje, o dabar jis labai populiarus visoje Anglijoje.

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos (7)

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Sparneliai su mėlynojo sūrio padažu (1)

Šie sparneliai puikiai tiks tiek pietų stalui, tiek pasisėdėjimui su draugais ar net iškylai. Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.