Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže

 (2)
Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže
© Shutterstock nuotr.

Jūros gėrybių mėgėjams.

Jums reikės (6 porcijoms)

· 6 valgomųjų šaukštų žemės riešutų aliejaus
· 200 ml kokoso pieno
· 2 arbatinių šaukštelių čili miltelių
· 3 skiltelių česnako
· 30 išdarinėtų tigrinių krevečių
· Druskos ir pipirų – pagal skonį

Saldžiam čili padažui jums reikės:

· 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
· 2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
· 2 arbatinių šaukštelių pomidorų tyrės
· 550 gramų pomidorų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
· 4 čili pipirų (reikės išimti sėklytes ir labai smulkiai supjaustyti)
· 200 gramų rudojo cukraus
· 100 ml baltojo vyno acto

Gaminimas

1) Inde sumaišykite žemės riešutų aliejų, kokoso pieną, čili miltelius, smulkiai pjaustytą česnaką ir po 0,5 šaukštelio druskos bei juodųjų pipirų. Užmarinuokite nuvalytas krevetes ir palikite marinuotis mažiausiai dviem valandoms kambario temperatūroje ar nakčiai palikite šaldytuve.

2) Pasigaminkite saldžiarūgštį čili padažą: keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pomidorų tyrę, troškinkite apie 30 sekundžių. Tada į keptuvę turi keliauti pomidorai, čili pipirai, cukrus ir actas.

Padažui leiskite užvirti, o tada virkite dar apie 30-35 minutes, kol padažas pradės tirštėti. Padažą perkoškite per sietelį ir pavirkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska.

3) 6 medinius iešmelius 20 minučių pamirkykite vandenyje. Suverkite ant jų krevetes ir kepkite ant grotelių po 3-4 minutes iš abiejų pusių, palaistydamos marinatu. Patiekite su čili padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kaip kavos kilmės šalis nulemia aromato subtilybes

2014 balandžio mėn. 22 d. 14:45
Kiekvienas žinome, kad vyno kokybę ir platų skonių spektrą lemia regionas, kuriame subrandinamos vynuogės. Tačiau ar susimąstome, kaip geografinė platuma, kurioje subrandinamos kavos pupelės, atsispindi kavos puodelyje bei ar šis veiksnys turi lemiamos įtakos kavos skoniui ir kokybei?

VMG: šventinis tinginys per 5 minutes (26)

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:04
"Virtuvės mitų griovėjai" siūlo Velykoms pasigaminti šventinį tinginį.

Nuostabūs sūrio kepsniukai

2014 balandžio mėn. 22 d. 00:01
Nuostabūs sūrio kepsniukai
Asmeninio archyvo nuotr.
Neturint ar nevalgant mėsos, nuostabius kepsnius galima išsikepti ir iš sūrio.

Burnoje tirpstantys keksiukai su vyšniomis

2014 balandžio mėn. 21 d. 00:01
Burnoje tirpstantys keksiukai su vyšniomis
Asmeninio archyvo nuotr.
Kartais žymiai smagiau pačiupti į ranką keksiuką, nei į lėkštę verstis gabalą pyrago. Ir net nereikia pasakoti, kaip labai juos mėgsta vaikučiai.