Jūros gėrybių mėgėjams.
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės (6 porcijoms)

· 6 valgomųjų šaukštų žemės riešutų aliejaus
· 200 ml kokoso pieno
· 2 arbatinių šaukštelių čili miltelių
· 3 skiltelių česnako
· 30 išdarinėtų tigrinių krevečių
· Druskos ir pipirų – pagal skonį

Saldžiam čili padažui jums reikės:

· 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
· 2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
· 2 arbatinių šaukštelių pomidorų tyrės
· 550 gramų pomidorų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
· 4 čili pipirų (reikės išimti sėklytes ir labai smulkiai supjaustyti)
· 200 gramų rudojo cukraus
· 100 ml baltojo vyno acto

Gaminimas

1) Inde sumaišykite žemės riešutų aliejų, kokoso pieną, čili miltelius, smulkiai pjaustytą česnaką ir po 0,5 šaukštelio druskos bei juodųjų pipirų. Užmarinuokite nuvalytas krevetes ir palikite marinuotis mažiausiai dviem valandoms kambario temperatūroje ar nakčiai palikite šaldytuve.

2) Pasigaminkite saldžiarūgštį čili padažą: keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pomidorų tyrę, troškinkite apie 30 sekundžių. Tada į keptuvę turi keliauti pomidorai, čili pipirai, cukrus ir actas.

Padažui leiskite užvirti, o tada virkite dar apie 30-35 minutes, kol padažas pradės tirštėti. Padažą perkoškite per sietelį ir pavirkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska.

3) 6 medinius iešmelius 20 minučių pamirkykite vandenyje. Suverkite ant jų krevetes ir kepkite ant grotelių po 3-4 minutes iš abiejų pusių, palaistydamos marinatu. Patiekite su čili padažu.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Japoniją pribaigė ne atominė bomba, o Stalino sprendimas? (8)

Šiemet buvo minimos 72-osios Hirosimos bombardavimo metinės. JAV branduolinio ginklo panaudojimas...

Atgijęs Latvijos krepšinis: auksinė karta – pakeliui į šlovės olimpą specialiai Krepšinis.lt iš Rygos (88)

Latvija prieš Lietuvą. Rungtynės Rygos arenoje, į kurias bilietai ištirpo akimirksniu. Akistata,...

Kovos su terorizmu ekspertas: ruoškimės, tuoj teroristai panaudos naują ginklą (171)

Ateityje teroristų ginklu dideliuose Europos miestuose gali tapti valdomi dronai su sprogmenimis. Tai...

Kauniečiai butų pirkėjai pakeitė kryptį (11)

Nekilnojamojo turto ekspertai stebi kintančius kauniečių poreikius renkantis gyvenamąjį būstą....

Aprangos kodas: žmonės, kuriems galioja „švaraus stalo“ etiketas biure (2)

Penktadienį DELFI Stilius lankėsi vienoje didžiausių draudimo bendrovių „Gjensidige“ . Tik...

Ką veikti už paplūdimio ribų? (1)

Atvykus į pagrindinius mūsų šalies kurortinius mietus, Palangą bei Šventąją, ko gero,...

Lietuje pabudusi „Karklė“ tęsia linksmybes vienam rytas baigėsi komisariate (31)

Šeštadienio rytą festivalininkai „ Karklėje “ prabudo nuo lietaus lašų barbenimo į...

Menininkas M. Zaveckas vedė savo išrinktąją: pasidalijo romantiška pasipiršimo istorija (6)

Saulėtą šeštadienio popietę Vingio parko botanikos sode menininkas Marius Zaveckas ir Alina...

Vienas šuolis į vandenį pakeitė šeimos gyvenimą istorija sujaudino tūkstančius (91)

Birželio 10 d. vilnietis Aurimas Vėbra patyrė labai sudėtingą traum ą – kaklo penkto...

D. Adomaitis apsisprendė: rungtynėse su Latvija žaidėjų netausos favoritai – lietuviai (4)

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis šeštadienio vakaro kontrolinėms...