Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže

 (2)
Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže
© Shutterstock nuotr.

Jūros gėrybių mėgėjams.

Jums reikės (6 porcijoms)

· 6 valgomųjų šaukštų žemės riešutų aliejaus
· 200 ml kokoso pieno
· 2 arbatinių šaukštelių čili miltelių
· 3 skiltelių česnako
· 30 išdarinėtų tigrinių krevečių
· Druskos ir pipirų – pagal skonį

Saldžiam čili padažui jums reikės:

· 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
· 2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
· 2 arbatinių šaukštelių pomidorų tyrės
· 550 gramų pomidorų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
· 4 čili pipirų (reikės išimti sėklytes ir labai smulkiai supjaustyti)
· 200 gramų rudojo cukraus
· 100 ml baltojo vyno acto

Gaminimas

1) Inde sumaišykite žemės riešutų aliejų, kokoso pieną, čili miltelius, smulkiai pjaustytą česnaką ir po 0,5 šaukštelio druskos bei juodųjų pipirų. Užmarinuokite nuvalytas krevetes ir palikite marinuotis mažiausiai dviem valandoms kambario temperatūroje ar nakčiai palikite šaldytuve.

2) Pasigaminkite saldžiarūgštį čili padažą: keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pomidorų tyrę, troškinkite apie 30 sekundžių. Tada į keptuvę turi keliauti pomidorai, čili pipirai, cukrus ir actas.

Padažui leiskite užvirti, o tada virkite dar apie 30-35 minutes, kol padažas pradės tirštėti. Padažą perkoškite per sietelį ir pavirkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska.

3) 6 medinius iešmelius 20 minučių pamirkykite vandenyje. Suverkite ant jų krevetes ir kepkite ant grotelių po 3-4 minutes iš abiejų pusių, palaistydamos marinatu. Patiekite su čili padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (2)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Specialiai lietuviams sukūrė juodo maisto meniu (10)

2015 sausio mėn. 29 d. 12:30
Juoda pica
DELFI (M.Ažušilio nuotr.)
Didžiuosiuose šalies miestuose veikiantis picerijų tinklas „CanCan pizza“ į lietuvių maisto racioną ryžosi įnešti netikėtų spalvų. Virtuvės naujiena - amžina klasika vadinamą juodą spalvą picerijų šefai perkėlė į patiekalų meniu.

Tailando virtuvės įdomybės arba kodėl tajų kalboje nėra žodžio „badas“ (3)

2015 sausio mėn. 27 d. 12:32
Kiekvienas užkietėjęs keliautojas patvirtins, kad Tailando virtuvė – viena iš populiariausių pasaulyje. Kaip ir daugelio pietryčių Azijos šalių, tajų virtuvei didelę įtaką darė kinų, indų, japonų ir netgi portugalų virtuvės, tačiau ji išsaugojo savo charakterį ir unikalumą. Tailando virtuvės skonių įvairovę sunku perteikti žodžiais, jos negalima palyginti su jokia kita pasaulio virtuve.

Kauniečiai nebijo naujovių: ragauja ir žalios jautienos, ir varlių šlauneles (30)

2015 sausio mėn. 25 d. 09:34
Prancūziška virtuvė
Organizatorių nuotr.
„Būna tokių klientų, kurie ateina savęs išbandyti ir paragauti neįprasto patiekalo“, - sako Kaune veikiančio prancūziško maisto restorano rinkodaros vadovė Eglė Mažeikienė. Ji teigia, kad neįprasti patiekalai – varlių šlaunelės ar specialiai paruoštos sraigės – kauniečių nebebaugina. Atvirkščiai – laikinosios sostinės gyventojai smalsūs ir pasiruošę išbandyti naujoves, sako E. Mažeikienė.

Gardūs bulviniai blynai (28)

2015 sausio mėn. 25 d. 00:00
Šie blynai skanūs ir su pikantišku, ir su saldžiu padažu.