Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže

 (2)
Jūros gėrybių mėgėjams.
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės (6 porcijoms)

· 6 valgomųjų šaukštų žemės riešutų aliejaus
· 200 ml kokoso pieno
· 2 arbatinių šaukštelių čili miltelių
· 3 skiltelių česnako
· 30 išdarinėtų tigrinių krevečių
· Druskos ir pipirų – pagal skonį

Saldžiam čili padažui jums reikės:

· 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
· 2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
· 2 arbatinių šaukštelių pomidorų tyrės
· 550 gramų pomidorų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
· 4 čili pipirų (reikės išimti sėklytes ir labai smulkiai supjaustyti)
· 200 gramų rudojo cukraus
· 100 ml baltojo vyno acto

Gaminimas

1) Inde sumaišykite žemės riešutų aliejų, kokoso pieną, čili miltelius, smulkiai pjaustytą česnaką ir po 0,5 šaukštelio druskos bei juodųjų pipirų. Užmarinuokite nuvalytas krevetes ir palikite marinuotis mažiausiai dviem valandoms kambario temperatūroje ar nakčiai palikite šaldytuve.

2) Pasigaminkite saldžiarūgštį čili padažą: keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pomidorų tyrę, troškinkite apie 30 sekundžių. Tada į keptuvę turi keliauti pomidorai, čili pipirai, cukrus ir actas.

Padažui leiskite užvirti, o tada virkite dar apie 30-35 minutes, kol padažas pradės tirštėti. Padažą perkoškite per sietelį ir pavirkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska.

3) 6 medinius iešmelius 20 minučių pamirkykite vandenyje. Suverkite ant jų krevetes ir kepkite ant grotelių po 3-4 minutes iš abiejų pusių, palaistydamos marinatu. Patiekite su čili padažu.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Avinžirnių troškinys kataloniškai (7)

Šis kataloniškas avinžirnių troškinys yra be galo skanus ir maistingas, ir, be abejonės – labai sotus! Be to, troškinys vegetariškas, tad visiems vegetarams bus dar viena papildoma idėja vegetariškame meniu.

Kiaulienos plovas (26)

Kas galėtų atsisakyti dubenėlio garuojančio ir skanaus plovo? Lietuvoje turbūt būtų sunku rasti lietuvį, kuris nemėgtų plovo. Nors plovas ypač populiarus daugybėje Azijos, Balkanų ir kitose aplinkinėse šalyse, Lietuva taipogi nėra išimtis.

Avižinių dribsnių ir bananų blyneliai be miltų (3)

4 ingredientai, 4 žingsneliai ir Jūsų blyneliai jau garuoja ant stalo! Paprasčiau ir būti negali. Šie blyneliai skirti sveikiems ir sotiems pusryčiams ir ypač tiems, kas sportuoja ir skiria ypatingą dėmesį kūno linijoms.

Skanieji medaus sausainiai

Sausainiai greitai pagaminami, įtrūkę ir tikrai skanūs.

Pikantiška žuvienė (13)

Sriuba pavyko labai skani.