Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže

 (2)
Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže
© Shutterstock nuotr.

Jūros gėrybių mėgėjams.

Jums reikės (6 porcijoms)

· 6 valgomųjų šaukštų žemės riešutų aliejaus
· 200 ml kokoso pieno
· 2 arbatinių šaukštelių čili miltelių
· 3 skiltelių česnako
· 30 išdarinėtų tigrinių krevečių
· Druskos ir pipirų – pagal skonį

Saldžiam čili padažui jums reikės:

· 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
· 2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
· 2 arbatinių šaukštelių pomidorų tyrės
· 550 gramų pomidorų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
· 4 čili pipirų (reikės išimti sėklytes ir labai smulkiai supjaustyti)
· 200 gramų rudojo cukraus
· 100 ml baltojo vyno acto

Gaminimas

1) Inde sumaišykite žemės riešutų aliejų, kokoso pieną, čili miltelius, smulkiai pjaustytą česnaką ir po 0,5 šaukštelio druskos bei juodųjų pipirų. Užmarinuokite nuvalytas krevetes ir palikite marinuotis mažiausiai dviem valandoms kambario temperatūroje ar nakčiai palikite šaldytuve.

2) Pasigaminkite saldžiarūgštį čili padažą: keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pomidorų tyrę, troškinkite apie 30 sekundžių. Tada į keptuvę turi keliauti pomidorai, čili pipirai, cukrus ir actas.

Padažui leiskite užvirti, o tada virkite dar apie 30-35 minutes, kol padažas pradės tirštėti. Padažą perkoškite per sietelį ir pavirkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska.

3) 6 medinius iešmelius 20 minučių pamirkykite vandenyje. Suverkite ant jų krevetes ir kepkite ant grotelių po 3-4 minutes iš abiejų pusių, palaistydamos marinatu. Patiekite su čili padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

VMG: šventinis tinginys per 5 minutes (8)

2014 balandžio mėn. 18 d. 19:04
„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas siūlo Velykoms pasigaminti šventinį tinginį.

Labai pavasariškas tortas „Kurmio kalnelis“

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Labai pavasariškas tortas „Kurmio kalnelis“
Asmeninio archyvo nuotr.
Labai pavasariškas tortukas. Papuošiantis Velykinį stalą ir labai pradžiuginsiantis vaikus. Juk atšilus orams ant vejos iškyla daug kurmių kalnelių.

Velykinis avinėlis

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Velykinis avinėlis
Asmeninio archyvo nuotr.
Kad velykinis stalas nebūtų be krikščioniško simbolio, išsikepkite mielą saldų avinėlį. Trafaretų galima susirasti internete, knygose, jei mokate - patiems nusipiešti.

Nekeptas sluoksniuotas pyragas

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Nekeptas sluoksniuotas pyragas
Asmeninio archyvo nuotr.

Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdarytas sprandinės kepsnys, troškintas aluje

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdarytas sprandinės kepsnys, troškintas aluje
Asmeninio archyvo nuotr.
Koks Velykų stalas be mėsos kepsnių?