Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže

 (2)
Jūros gėrybių mėgėjams.
Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės (6 porcijoms)

· 6 valgomųjų šaukštų žemės riešutų aliejaus
· 200 ml kokoso pieno
· 2 arbatinių šaukštelių čili miltelių
· 3 skiltelių česnako
· 30 išdarinėtų tigrinių krevečių
· Druskos ir pipirų – pagal skonį

Saldžiam čili padažui jums reikės:

· 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
· 2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
· 2 arbatinių šaukštelių pomidorų tyrės
· 550 gramų pomidorų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
· 4 čili pipirų (reikės išimti sėklytes ir labai smulkiai supjaustyti)
· 200 gramų rudojo cukraus
· 100 ml baltojo vyno acto

Gaminimas

1) Inde sumaišykite žemės riešutų aliejų, kokoso pieną, čili miltelius, smulkiai pjaustytą česnaką ir po 0,5 šaukštelio druskos bei juodųjų pipirų. Užmarinuokite nuvalytas krevetes ir palikite marinuotis mažiausiai dviem valandoms kambario temperatūroje ar nakčiai palikite šaldytuve.

2) Pasigaminkite saldžiarūgštį čili padažą: keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pomidorų tyrę, troškinkite apie 30 sekundžių. Tada į keptuvę turi keliauti pomidorai, čili pipirai, cukrus ir actas.

Padažui leiskite užvirti, o tada virkite dar apie 30-35 minutes, kol padažas pradės tirštėti. Padažą perkoškite per sietelį ir pavirkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska.

3) 6 medinius iešmelius 20 minučių pamirkykite vandenyje. Suverkite ant jų krevetes ir kepkite ant grotelių po 3-4 minutes iš abiejų pusių, palaistydamos marinatu. Patiekite su čili padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Egzotiniai vaisiai: kaip juos išsirinkti, laikyti ir valgyti? (4)

Kivanas, pitaja, granadilja – daugeliui šie žodžiai skamba kaip rebusas, nors iš tiesų tai itin gurmanų mėgstami egzotiniai vaisiai. Šiuos ir kitus tropinius vaisius pamačius prekybos centre, daugeliui kyla begalė klausimų: kaip juos valgyti, su kuo derinti, kaip išsirinkti prinokusį vaisių, kur juos laikyti – šaldytuve ar kambario temperatūroje?

Varškės apkepas kitaip (1)

Šis varškės apkepas turi traškią kepurę, viduje – purus, tirpstantis burnoje. Su grietine tiks kaip pietų ar vakarienės patiekalas, bet puikiausiai tiks ir kaip desertas, jei grietinę pakeisite plakta grietinėle ar uogiene, šokoladu. Mano atradimas – vafliai tešloje ir avižiniai dribsniai kepurei. Vaflių lakštus smulkinu rankomis iki nedidelių trupinių.

Trinti pomidorai žiemai (2)

Vienas paprasčiausių man žinomų būdų konservuoti pomidorus žiemai. Dėl mažo prieskonių kiekio išlieka natūralus pomidorų skonis, todėl žiemą ypatingai skanu prisiminti vasarą, gardžiuojantis kaip šviežių pomidorų skoniu.

Greitai pagaminamas nekeptas „Oreo“ sausainių tortas (8)

„Aurimėlio virtuvė“ kviečia paskanauti! Gal pasigaminsite rugsėjo 1-ajai?

Cukinijų kamuoliukai

Ar jums dar draugai primygtinai nesiūlė cukinijos? Pas mus namuose jų jau guli gal penkios.. Užsikrėčiau mintimi surasti kokį jų “naikinimo” būdą. Aišku galima kepti cukinijų blynelius, omletą ar fritatą su cukinijomis, marinuoti jas, bet šie variantai man kiek neįdomus, nes labai žinomi. Pasikuitus po įvairius receptus, radau cukinijų keksiukus ar kamuoliukus. Dalinuosi šiuo puikiu būdu, kur cukinijos recepte yra pagrindas.