Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže

 (2)
Jūros gėrybių mėgėjams.
Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės (6 porcijoms)

· 6 valgomųjų šaukštų žemės riešutų aliejaus
· 200 ml kokoso pieno
· 2 arbatinių šaukštelių čili miltelių
· 3 skiltelių česnako
· 30 išdarinėtų tigrinių krevečių
· Druskos ir pipirų – pagal skonį

Saldžiam čili padažui jums reikės:

· 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
· 2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
· 2 arbatinių šaukštelių pomidorų tyrės
· 550 gramų pomidorų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
· 4 čili pipirų (reikės išimti sėklytes ir labai smulkiai supjaustyti)
· 200 gramų rudojo cukraus
· 100 ml baltojo vyno acto

Gaminimas

1) Inde sumaišykite žemės riešutų aliejų, kokoso pieną, čili miltelius, smulkiai pjaustytą česnaką ir po 0,5 šaukštelio druskos bei juodųjų pipirų. Užmarinuokite nuvalytas krevetes ir palikite marinuotis mažiausiai dviem valandoms kambario temperatūroje ar nakčiai palikite šaldytuve.

2) Pasigaminkite saldžiarūgštį čili padažą: keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir pomidorų tyrę, troškinkite apie 30 sekundžių. Tada į keptuvę turi keliauti pomidorai, čili pipirai, cukrus ir actas.

Padažui leiskite užvirti, o tada virkite dar apie 30-35 minutes, kol padažas pradės tirštėti. Padažą perkoškite per sietelį ir pavirkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska.

3) 6 medinius iešmelius 20 minučių pamirkykite vandenyje. Suverkite ant jų krevetes ir kepkite ant grotelių po 3-4 minutes iš abiejų pusių, palaistydamos marinatu. Patiekite su čili padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Kaip per 10 minučių suminkštinti avokadą (1)

Jums reikės: kepimo skardos, folijos ir kieto kaip akmuo avokado. Pataria purewow.com.

Burnoje tirpstantys šokoladiniai triufeliai (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias saldumynas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Burnoje tirpstantis morkų pyragas (9)

Tai garsusis Semo morkų pyragas, kuriuo dalinasi allrecipes.com. Išmėginkite!

Gaivios tuno salotos

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausios salotos“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Svečiuose - Graikijos virtuvė: ką valgo šiuolaikiniai Olimpo dievai? (5)

Kol lietus plovė Kauno gatves, o vėjas bandė pripūsti miestan pavasarį, žvelgiant pro lėktuvo, skrendančio į Kosą, langą siela nurimo. Savaitei pabėgti, pakeliauti, bent dalele prisiliesti prie kitos kultūros ir paskanauti nepažintos šalies patiekalų – štai dėl ko verta gyventi!