Angliška inkstų sriuba

 (4)
Siūlome paragauti angliškos inkstų sriubos!
Sriuba
Sriuba
© Shutterstock nuotr.

4 porcijoms reikės:
• 1,5 l vandens,
• 2 jaučio inkstų,
• 4 bulvių,
• 2 šaukštų miltų,
• 2 svogūnų,
• 1 citrinos,
• petražolių, druskos, pipirų pagal skonį,
• aliejaus kepimui.

Inkstus perpjaukite pusiau, išvalykite ir pamerkite vandenyje (galima įpilti šiek tiek acto) 3 valandoms. Tuomet dar kartą nuplikykite verdančiu vandeniu, perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Po to apvoliokite miltuose.

Į puodą įpilkite aliejaus ir apkepinkite inkstus, iki kol paruduos, po to užpilkite vandeniu ir virkite, kol inkstai išvirs.

Po to pagardinkite druska, sudėkite aliejuje pakepintus svogūnus, kubeliais supjaustytas bulves, dar pavirkite. Atpjaukite 4 citrinos griežinėlius papuošimui, o iš likusios citrinos išspauskite sultis ir jas supilkite į sriubą.

Prieš patiekiant sriubą į lėkštę dėkite petražolių, citrinos griežinėlių, galima pabarstyti susmulkinto raudonojo pipiro. Prie tokios sriubos tinka sūrios bandelės arba sausainiai.

Savaitraštis „Lietuvos sveikata“
Registruoti (0) Anonimiški (4)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Konkursas: „Gardžiausias vasaros desertas su uogomis“

Vasarai pažėrus pirmųjų uogų, kviečiame pasidalinti savo geriausiais receptais su DELFI skaitytojais ir sudalyvauti konkurse „Gardžiausias vasaros desertas su uogomis“.

Namų aludaris A. Jučas apie lietuvišką alų: atsirita nauja banga (8)

„Noras kurti bei pomėgis eksperimentuoti paskatino imtis ne visiems suprantamo hobio – namų aludarystės“, - sako alytiškis Andrius Jučas, kuris jau kelerius metus verda alų savo daugiabučio virtuvėje. Pernai laimėjęs „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ skelbtą namų aludarių konkursą, šiemet alytiškis jau džiaugiasi, kad jo alaus gali paragauti daugiau žmonių.

202 profesionalai išrinko geidžiamiausią 2015 m. šampaną pasaulyje

Prestižinis, visame pasaulyje žinomas žurnalas „Drinks International“ antrus metus iš eilės rengė Geidžiamiausio pasaulyje šampano konkursą. 202 profesionalai — someljė, konsultantai, žurnalistai, analitikai, pirkėjai — geriausią gėrimą rinko atsižvelgdami į tokius kriterijus kaip šampano kokybė, vartotojų skonio atitikimas, dizainas ir kt. Pirmąją vietą laimėjo subtiliu skoniu išsiskiriantis bei tradicijas simbolizuojantis „Bollinger“ šampanas, šiandien tapęs neatskiriama Džeimso Bondo filmų dalimi.

Kaip teisingai sušaldyti braškes žiemai (23)

Lietuvių pomėgis vasarą valgyti daug braškių yra ne tik malonus, bet ir labai naudingas organizmui. Braškės yra ypatingos uogos, pasižyminčios itin gausiu antioksidantų, magnio ir vitamino C kiekiu.

Išmėginkite: mėsos suši (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano geriausias vasaros receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!