Angliška inkstų sriuba

 (4)
Sriuba
Sriuba
© Shutterstock nuotr.

Siūlome paragauti angliškos inkstų sriubos!

4 porcijoms reikės:
• 1,5 l vandens,
• 2 jaučio inkstų,
• 4 bulvių,
• 2 šaukštų miltų,
• 2 svogūnų,
• 1 citrinos,
• petražolių, druskos, pipirų pagal skonį,
• aliejaus kepimui.

Inkstus perpjaukite pusiau, išvalykite ir pamerkite vandenyje (galima įpilti šiek tiek acto) 3 valandoms. Tuomet dar kartą nuplikykite verdančiu vandeniu, perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Po to apvoliokite miltuose.

Į puodą įpilkite aliejaus ir apkepinkite inkstus, iki kol paruduos, po to užpilkite vandeniu ir virkite, kol inkstai išvirs.

Po to pagardinkite druska, sudėkite aliejuje pakepintus svogūnus, kubeliais supjaustytas bulves, dar pavirkite. Atpjaukite 4 citrinos griežinėlius papuošimui, o iš likusios citrinos išspauskite sultis ir jas supilkite į sriubą.

Prieš patiekiant sriubą į lėkštę dėkite petražolių, citrinos griežinėlių, galima pabarstyti susmulkinto raudonojo pipiro. Prie tokios sriubos tinka sūrios bandelės arba sausainiai.

Savaitraštis „Lietuvos sveikata“
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Greita ir skanu: grybų kotletai (9)

2014 rugpjūčio mėn. 23 d. 00:00
Nežinote, ką daryti su grybais? Tiesiog pietums išsikepkite kotletukų!

Kvapieji pipirai – ir gomuriui pamaloninti, ir stresui malšinti

2014 rugpjūčio mėn. 21 d. 12:44
„Gero apetito!“ – kasdien girdimas palinkėjimas. Ši frazė, ištarta prieš mėgaujantis maistu, pagardintu kvapiaisiais pipirais, įgyja kiek kitokią reikšmę: kvapieji pipirai iš tiesų gerina apetitą ir skatina virškinimą. Kokį poveikį šis prieskonis turi sveikatai, kas lemia jų pikantišką aromatą ir įvairialypį skonį – į šiuos klausimus atsako Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto direktorius prof. dr. Rimantas Stukas.

„Mano geriausias konservavimo receptas“: traškūs konservuoti agurkėliai (17)

2014 rugpjūčio mėn. 21 d. 10:04
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

Gurmaniška kelionė: kuo skrandžius pakerėjo Strasbūro pyragas (1)

2014 rugpjūčio mėn. 20 d. 00:01
Kalbų apie Prancūzijos kulinarines gėrybes turbūt niekada nepristigsime. Ši šalis yra Europos gastronomijos lyderė ir daug jos produktų bei tradicinių receptų yra įtraukta į nacionalinį Prancūzijos kulinarijos paveldą.