Angliška inkstų sriuba

 (4)
Siūlome paragauti angliškos inkstų sriubos!
Sriuba
© Shutterstock nuotr.

4 porcijoms reikės:
• 1,5 l vandens,
• 2 jaučio inkstų,
• 4 bulvių,
• 2 šaukštų miltų,
• 2 svogūnų,
• 1 citrinos,
• petražolių, druskos, pipirų pagal skonį,
• aliejaus kepimui.

Inkstus perpjaukite pusiau, išvalykite ir pamerkite vandenyje (galima įpilti šiek tiek acto) 3 valandoms. Tuomet dar kartą nuplikykite verdančiu vandeniu, perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Po to apvoliokite miltuose.

Į puodą įpilkite aliejaus ir apkepinkite inkstus, iki kol paruduos, po to užpilkite vandeniu ir virkite, kol inkstai išvirs.

Po to pagardinkite druska, sudėkite aliejuje pakepintus svogūnus, kubeliais supjaustytas bulves, dar pavirkite. Atpjaukite 4 citrinos griežinėlius papuošimui, o iš likusios citrinos išspauskite sultis ir jas supilkite į sriubą.

Prieš patiekiant sriubą į lėkštę dėkite petražolių, citrinos griežinėlių, galima pabarstyti susmulkinto raudonojo pipiro. Prie tokios sriubos tinka sūrios bandelės arba sausainiai.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Skanieji medaus sausainiai

Sausainiai greitai pagaminami, įtrūkę ir tikrai skanūs.

Kepenėlės su daržovėmis (4)

Tai turėjo būti salotos, bet mūsų šeimai puikiai tiko pietums, nes patiekalas su bulvių koše buvo labai sotus.

Ešerio filė švelniame padaže (1)

Ši žuvytė mums labai patiko. Labai skanus, nors ir paprastas padažas čia puikiai tiko.

Sultingas jautienos didkepsnis (2)

Didkepsnis pavyko sultingas, o garstyčių ir sviesto padažas buvo puikus ir labai net tiko prie kepsnio.

Pusryčių blynas su varške (3)

Parašyta recepte kepti apie 30 min., bet maniškis buvo mažesnėje skardoje, bet storesnis, tai kepimas užtruko apie valandą.