Angliška inkstų sriuba

 (4)
Siūlome paragauti angliškos inkstų sriubos!
Sriuba
Sriuba
© Shutterstock nuotr.

4 porcijoms reikės:
• 1,5 l vandens,
• 2 jaučio inkstų,
• 4 bulvių,
• 2 šaukštų miltų,
• 2 svogūnų,
• 1 citrinos,
• petražolių, druskos, pipirų pagal skonį,
• aliejaus kepimui.

Inkstus perpjaukite pusiau, išvalykite ir pamerkite vandenyje (galima įpilti šiek tiek acto) 3 valandoms. Tuomet dar kartą nuplikykite verdančiu vandeniu, perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Po to apvoliokite miltuose.

Į puodą įpilkite aliejaus ir apkepinkite inkstus, iki kol paruduos, po to užpilkite vandeniu ir virkite, kol inkstai išvirs.

Po to pagardinkite druska, sudėkite aliejuje pakepintus svogūnus, kubeliais supjaustytas bulves, dar pavirkite. Atpjaukite 4 citrinos griežinėlius papuošimui, o iš likusios citrinos išspauskite sultis ir jas supilkite į sriubą.

Prieš patiekiant sriubą į lėkštę dėkite petražolių, citrinos griežinėlių, galima pabarstyti susmulkinto raudonojo pipiro. Prie tokios sriubos tinka sūrios bandelės arba sausainiai.

Savaitraštis „Lietuvos sveikata“
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Marinuotos paprikos su žiediniais kopūstais (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Gardus kremas su uogomis (3)

Vasara – toks metas, kai mažiausiai norisi sukinėtis virtuvėje. Tačiau valgyti, deja, vis tiek reikia. O ypač – pasmaližiauti, kai miškai ir sodai lūžta nuo uogų. Mano vasaros desertas, kurį visi valgo, giria, ir prašo DAR, yra lengvas, purus bei sotus kremas su uogomis.

Įdomybės apie kavą: kaip degustuoti, išsirinkti ir paruošti (3)

Kava, kaip ir vynas, turi savo degustavimo ritualus. Žinant vos keletą pagrindinių taisyklių galima geriau suprasti šio gėrimo aromato savybes, kurių kava turi pakankamai platų spektrą.

Daugiau nei pusė parduodamų dešrelių netinkamos kepti ant laužo (4)

Iš kelių šimtų Lietuvoje prekybos vietose parduodamų mėsos dešrelių rūšių vos kelios dešimtys yra tinkamos kepti ant laužo. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vyriausioji specialistė Viktorija Septilkienė įspėja, kad susigundžiusiems ant laužo pasičirškinti dešrelių reikėtų atkreipti dėmesį į jų sudedamąsias dalis ir jokiu būdu nepirkti produkto, jeigu jame yra nitritinės druskos E 250.

Konkursas „Mano geriausias konservavimo receptas“ (1)

Kviečiame visus, mėgstančius raugti, marinuoti ir kitaip konservuoti vasaros gėrybes, pasidalinti savo receptais ir dalyvauti konkurse „Mano geriausias konservavimo receptas“. Nugalėtojams - puiki staigmena!