Angliška inkstų sriuba

 (4)
Sriuba
Sriuba
© Shutterstock nuotr.

Siūlome paragauti angliškos inkstų sriubos!

4 porcijoms reikės:
• 1,5 l vandens,
• 2 jaučio inkstų,
• 4 bulvių,
• 2 šaukštų miltų,
• 2 svogūnų,
• 1 citrinos,
• petražolių, druskos, pipirų pagal skonį,
• aliejaus kepimui.

Inkstus perpjaukite pusiau, išvalykite ir pamerkite vandenyje (galima įpilti šiek tiek acto) 3 valandoms. Tuomet dar kartą nuplikykite verdančiu vandeniu, perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Po to apvoliokite miltuose.

Į puodą įpilkite aliejaus ir apkepinkite inkstus, iki kol paruduos, po to užpilkite vandeniu ir virkite, kol inkstai išvirs.

Po to pagardinkite druska, sudėkite aliejuje pakepintus svogūnus, kubeliais supjaustytas bulves, dar pavirkite. Atpjaukite 4 citrinos griežinėlius papuošimui, o iš likusios citrinos išspauskite sultis ir jas supilkite į sriubą.

Prieš patiekiant sriubą į lėkštę dėkite petražolių, citrinos griežinėlių, galima pabarstyti susmulkinto raudonojo pipiro. Prie tokios sriubos tinka sūrios bandelės arba sausainiai.

Savaitraštis „Lietuvos sveikata“
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Geriausiu Baltijos šalių someljė tapo Latvijos atstovas (1)

2014 spalio mėn. 20 d. 13:26
Šį savaitgalį jau devintąjį kartą vykusiose „Vana Tallinn Grand Prix“ varžybose geriausio Baltijos šalių someljė titulą pelnė Kasparsas Reitupsas iš Latvijos. Dvi dienas trukusiame konkurse antrąją vietą užėmė estas Kristjanas Markiis, trečioji vieta atiteko estui Karelui Veskiui. Čempionato varžybų nugalėtojų nuotraukas galite peržiūrėti čia.

Varškės apkepas su obuoliais

2014 spalio mėn. 19 d. 00:00
Turite obuolių? Išsikepkite su jais varškės apkepą.

Pyragas su cukinijomis ir pomidorais (2)

2014 spalio mėn. 18 d. 00:00
Mėgstate daržoves - puikus pyragas, kurį galite, žinoma, paskaninti ir mėsa, pavyzdžiui, kumpio gabaliukais.

Gastronominės mados tendencijos: ką rinksimės kitąmet? (2)

2014 spalio mėn. 17 d. 11:51
Gastronominės mados tendencijos: ką rinksimės kitąmet?
Bendrovės nuotr.
Ne tik garsiausi pasaulio, bet ir Lietuvos virtuvės šefai domisi vyraujančiomis gastronominės mados tendencijomis ir stengiasi jas pritaikyti bei pasiūlyti klientams. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė ir žinoma virtuvės šefė Liucija Makovska teigia, kad nors visame pasaulyje tendencijos skiriasi, į Lietuvą jos dažniausiai atkeliauja iš Skandinavijos šalių, kuriose itin populiari vištiena, žuvis, šviežios daržovės bei kiti, sveikos gyvensenos mitybai priklausantys maisto produktai.

Greitai ir nesunkiai pagaminami florentinai

2014 spalio mėn. 17 d. 10:36
Norite greito deserto? Pasigaminkite itališkų florentinų.