Angliška inkstų sriuba

 (4)
Sriuba
Sriuba
© Shutterstock nuotr.

Siūlome paragauti angliškos inkstų sriubos!

4 porcijoms reikės:
• 1,5 l vandens,
• 2 jaučio inkstų,
• 4 bulvių,
• 2 šaukštų miltų,
• 2 svogūnų,
• 1 citrinos,
• petražolių, druskos, pipirų pagal skonį,
• aliejaus kepimui.

Inkstus perpjaukite pusiau, išvalykite ir pamerkite vandenyje (galima įpilti šiek tiek acto) 3 valandoms. Tuomet dar kartą nuplikykite verdančiu vandeniu, perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Po to apvoliokite miltuose.

Į puodą įpilkite aliejaus ir apkepinkite inkstus, iki kol paruduos, po to užpilkite vandeniu ir virkite, kol inkstai išvirs.

Po to pagardinkite druska, sudėkite aliejuje pakepintus svogūnus, kubeliais supjaustytas bulves, dar pavirkite. Atpjaukite 4 citrinos griežinėlius papuošimui, o iš likusios citrinos išspauskite sultis ir jas supilkite į sriubą.

Prieš patiekiant sriubą į lėkštę dėkite petražolių, citrinos griežinėlių, galima pabarstyti susmulkinto raudonojo pipiro. Prie tokios sriubos tinka sūrios bandelės arba sausainiai.

Savaitraštis „Lietuvos sveikata“
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

„Šefo virtuvė" (I): vokiškos frikadelės su bulvių koše ir kopūstais (4)

2014 lapkričio mėn. 25 d. 10:22
Pristatome kulinarinių laidų ciklą „Šefo virtuvė", kuriame įvairių Lietuvos restoranų virtuvių virėjai ne tik pademonstruos savo sugebėjimus gaminti maistą, bet ir pasiūlys alternatyvą tradiciniams lietuviškiems patiekalams.

Greitas patiekalas: žiediniai kopūstai su sviestu (4)

2014 lapkričio mėn. 24 d. 14:01
Sveika, sotu ir skanu:

Abejingų nepaliks: senovinis obuolių ir moliūgų pyragas (6)

2014 lapkričio mėn. 22 d. 05:50
Siūlome pabandyti puikų pyragą.

Apdovanojimus pasaulyje skinantis lietuvių gamintojas sukūrė originalių skonių šokoladą (16)

2014 lapkričio mėn. 20 d. 17:08
Šokolado manufaktūra „Chocolate Naive“ jau pristačiusi savo naująją šokoladų kolekciją Jungtinės Amerikos Valstijose, Paryžiuje ir Amsterdame kviečia šalies smaližius susipažinti su „Mulate“ šokoladais visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Europiečiui egzotiniais skoniais pasižyminti naujoji šio lietuvių gamintojo šokolado produkcija yra pirmoji Lietuvoje, kuri gaminama tik iš ekologiškų ingridientų.

Konkursui: mano sveikiausia duona (4)

2014 lapkričio mėn. 18 d. 19:29
DELFI skaitytojo Leono duonos receptas konkursui „Mano gardžiausia naminė duona“. Dalyvaukite ir jūs!