Angliška inkstų sriuba

 (4)
Sriuba
Sriuba
© Shutterstock nuotr.

Siūlome paragauti angliškos inkstų sriubos!

4 porcijoms reikės:
• 1,5 l vandens,
• 2 jaučio inkstų,
• 4 bulvių,
• 2 šaukštų miltų,
• 2 svogūnų,
• 1 citrinos,
• petražolių, druskos, pipirų pagal skonį,
• aliejaus kepimui.

Inkstus perpjaukite pusiau, išvalykite ir pamerkite vandenyje (galima įpilti šiek tiek acto) 3 valandoms. Tuomet dar kartą nuplikykite verdančiu vandeniu, perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Po to apvoliokite miltuose.

Į puodą įpilkite aliejaus ir apkepinkite inkstus, iki kol paruduos, po to užpilkite vandeniu ir virkite, kol inkstai išvirs.

Po to pagardinkite druska, sudėkite aliejuje pakepintus svogūnus, kubeliais supjaustytas bulves, dar pavirkite. Atpjaukite 4 citrinos griežinėlius papuošimui, o iš likusios citrinos išspauskite sultis ir jas supilkite į sriubą.

Prieš patiekiant sriubą į lėkštę dėkite petražolių, citrinos griežinėlių, galima pabarstyti susmulkinto raudonojo pipiro. Prie tokios sriubos tinka sūrios bandelės arba sausainiai.

Savaitraštis „Lietuvos sveikata“
Registruoti (0) Anonimiški (4)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Greita ir paprasta: vokiškos spurgos (1)

2015 kovo mėn. 1 d. 00:00
Spurgomis visada pavyks nustebinti ir namiškius, ir svečius. Skanaus!

Patiekalas maloniai nustebins: traškios cukinijos su sūriu (5)

2015 vasario mėn. 28 d. 00:00
Cukinijas kepsime ne keptuvėje, o orkaitėje. Patiekalas jus maloniai nustebins.

PATIKS VISIEMS: puraus ir lengvo apkepo receptas (5)

2015 vasario mėn. 27 d. 00:00
PATIKS VISIEMS: puraus ir lengvo apkepo receptas
Asmeninio archyvo nuotr.
Purus ir lengvas rikotos bei manų košės apkepas - puiki idėja dienos pradžiai arba maloniai pertraukėlei prie kavos puodelio. Apkepo skonis nustebins Jus neįtikėtinai puria tekstūra ir švelnia, lengva konsistencija, kuri neabejotinai patiks suaugusiesiems, o ypač - vaikams.

Duonos panaudojimo būdai: nuo mėsos patiekalų iki desertų (1)

2015 vasario mėn. 26 d. 09:46
Krimsdami priešpiečių sumuštinį dažnai net nesusimąstome, kad duoną galime panaudoti ir kitokiems patiekalams. Šis kasdienis maisto produktas gali būti naudojamas ne tik užkandžiams gaminti, bet ir derinamas su kitais produktais bei tapti svarbiu daugelio skirtingų patiekalų ingredientu.

Sveikiname „Gardžiausių desertų“ konkurso nugalėtojus! (4)

2015 vasario mėn. 25 d. 17:17
Dėkojame visiems skaitytojams, pasidalinusiems savo gardžiausių desertų receptais. Atėjo metas paskelbti nugalėtojus, kuriems tenka kvietimas apsilankyti bet kurioje „Cancan pizza“ picerijoje ir pasimėgauti įspūdingais juodaisiais blyneliais.