Desertas ant grilio

Gali būti tikrai keista, tačiau turėtumėte išbandyti grilyje ant iešmelių keptas braškes. Skamba neįprastai? Patikėkite, yra ir dar ypatingesnių receptų, kaip antai pamėginti ant grilio pasiruošti parduotuvėje pirktas spurgas. Tiesiog sudėkite jas ant grilio ir nepamirškite dažniau vartyti – spurgos ypač greit iškepa. Vėliau apibarstykite jas rudu cukrumi, jos bus šiltos ir traškios. Kiek daugiau ingredientų reikalauja specialiai grilyje kepti skirti zefyrai, valgomi kartu su pakepinta balta ar ciabatta duona, bei mirkomi į karštą, lydytą šokoladą.

Vienas maloniausių desertų – tai kepti obuoliai. Jie tarsi nukelia į vaikystę, kai kaime pas močiutę buvo kepami naminiai obuoliai. Juos pirkite saldesnius, iškepę savyje turės daugiau sulčių ir bus minkštesni. Visi kartais norime pasilepinti, tačiau ne visada tam turime lėšų, tad tokie paprasti bet be galo gardūs skanėstai pamalonins kiekvieną.

Legendiniai mėsos patiekalai

Tikras ir sultingas šašlykas jau tapo legenda tarp visų iškylautojų gamtoje, o ypač vasarą. Tačiau kartais norisi kažko naujo ar dar neišbandyto. Tradiciškai Amerikoje yra daromas barbeque vakarėlis ir jo metu kepami daugiausia šonkauliukai, kiaulienos sprandinės ar švelnaus skonio minkštos krūtinėlės. Rečiau žmonės yra linkę pirkti žuvį ar jūros gėrybes, tačiau surizikavę – nenusivilsite. Lengvai paskrudusi žuvis įgauna traškią viršutinę plutelę, ypač jei ji pagaminta iš medaus ir džiūvėsėlių.

Prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen pasidalino puikiai griliui tinkančiu receptu – žuvis su šparagais ir žolelių plutele.

„Šiam patiekalui paruošti jums reikės: ešerio (rinkitės kiekį ir dydį pagal žmonių skaičių), žolelių (tiek, kad galėtumėte padengti visą žuvies paviršių), citrinos žievelės ir alyvuogių aliejaus.

Dubenyje sumaišykite prieskonines žoleles (smulkintų petražolių, bazilikų, mėtų ir česnako laiškų) ir citrinos žievelę.

Šiame mišinyje apvoliokite žuvies gabaliukus, kad susiformuotų prieskoninė plutelė. Paruoškite grilį ir ant jo išdėliokite šparagus, lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite apie 6-8 min. Šalia išdėkite ir žuvies gabalėlius, jiems nereikia daug laiko, kepkite apie 5 ar 8 min. iš kiekvienos pusės, kol jie taps švelniai auksinės spalvos. Serviruodami lėkštėje išdėliokite šparagus, o ant viršaus dėkite žuvį. Patiekalą galite papuošti citrinos šakele“, – linkėdama skanių atradimų receptą užbaigia A. Rasmussen.

Patarimai besiruošiantiems grilio savaitgaliui

Alyvuogės, kurias pirkote įprastoje maisto prekių parduotuvėje, gali būti labai skanus ir karštas užkandis sužadinti alkiui. Nusipirkite kelių rūšių, sudėkite tiek žalias, tiek juodas alyvuoges į folijos krepšelį, įdėkite mėgstamų žolelių, galite net pašlakstyti citrinos ir aliejaus mišinio ir palikite kepti ant grilio 10 minučių.

Jeigu nenorite ilgai užtrukti prie grilio, o jūsų mėsai reikia „antros pusės“ – rinkitės šparagus, jie lengvai ir greitai iškepa. Tuo tarpu bulvės, jei jos nėra plonai supjaustytos ar prieš tai truputėlį virtos – kepa ilgiau.

Jei mėgstate eksperimentuoti – jūros gėrybės, keptos grilyje bus puikus eksperimentas. Būtent joms labai tinka dūminis prieskonis. Tačiau plona žuvis gali sunkiai kepti, būtinai įdėkite ją į švarų grilio krepšelį ir lengvai pakepkite.

Pica – dar vienas griliui puikiai tinkantis patiekalas. Jis ypač skanus, kai picos padą trumpai pakepate ant grilio, tuomet nuimate, sudedate likusius ingredientus ir padažus ir toliau kepate, tačiau dabar – žemesnėje temperatūroje. Nepamirškite, kuo storesnis padas – tuo žemesnė temperatūra, ir atvirkščiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)