Pasiruošiu agurkus. Mažesniems nupjaunu galiukus ir pjaunu per pusę, vidutinius – į 4 dalis, o storapilvius pjaustau stambesniais kvadračiukais. Standžiai sudedu į švarius ir sausus 0,5 l stiklainius.

Puode sumaišau ir pradedu kaitinti 600 ml aštraus pomidorų padažo, 1 stiklinę aliejaus, 1 stiklinę cukraus, 2 valg. šaukšt. druskos (su kaupu).

Jiems kaistant, smulkiai sukapoju 10-12 česnako skiltelių. Česnakus tolygiai suberiu ant agurkų stiklainiuose.

Kai marinatas pradeda burbuliuot, supilu 1 stiklinę 9 proc. acto.

Palaukiu, kol užvirs ir kuo karštesniu užpilu agurkus, staigiai užsuku iškaitintais dangteliais, verčiu dangteliu žemyn ir skubiai užkloju senais kailiniais ar storu pledu. Šiluma turi laikytis kuo ilgiau.

Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį ir iš karto pradedu laukti žiemos :)

Tokio kiekio marinato užtenka 7-8 0,5l stiklainiams užpilti.

Patarimas – mažiausiai marinato reikia per pusę pjaustytiems agurkams.