1. Kiekvieną sūrio rūšį pjaustykite kitaip.

Kiekvieną sūrio rūšį reikia pjaustyti kitaip. Pavyzdžiui, minkštą sūrį pjausto nedideliais trikampėliais, mėlynojo pelėsio sūrį galima sulaužyti rankomis, taip bus skaniau. Sūrio rutuliukus galima sudėti į popierinę saldainių dėželę. Sūrį „Ementalle“ ir olandišką sūrį (bei panašios struktūros sūrius) reikia pjaustyti plonomis riekelėmis. Jei patiems nepavyksta plonai supjaustyti, galima įsigyti specialių peilį arba pirkti sūrį jau supjaustytą. Kietąjį sūrį galima sulaužyti gabalėliais (galima pjaustyti specialiu peiliu kietiesiems sūriams). Kietąjį sūrį galima ir sutarkuoti smulkia tarka, užberti ant kepimo popieriaus apskritimo ir kelioms sekundėms įdėti į mikrobangų krosnelę, kad pasilydytų, paskui palaukti, kol sustings ir patikti pasmulkinus.
Skirkite dėmesio ne tik skoniui, bet ir sūrių spalvoms, struktūrai, derinkite, tada sūriai taps puošmena lėkštėje.

2. Dėliokite sūrių gabalėlius ant neįprastų indų

Kur dėti sūrį? Tai svarbu ruošiant sūrių lėkštę. Nuo to, kur sudėsite sūrį, priklauso estetika. Dėliokite sūrių gabalėlius ant medinių, stiklinių padėklų, ant popieriaus ar tiesiog ant gražių lėkščių. Duokite valios fantazijai.

3. Dėliokite sūrį kartu su uogomis ir vaisiais

Sūris dera su uogomis ir vaisiais ne tik dėl skonio, bet ir dėl vaizdo – galima vasariškai spalvingai papuošti sūrių lėkštę. Dėkite raudonųjų serbentų, gervuogių, mėlynių, aviečių, vynuogių ir kitokių sezoninių uogų bei vaisių.

4. Nepamirškite ir duonos gaminių

Padėkite ant sūrių lėkštės ar padėklo duonos riekelių, sausainiukų, bandelių, vaflių, itališkos duonelės. Taip paįvairinsite išvaizdą ir, žinoma, skonį.

5. Daugiau drąsos – padėkite ir džemo

Sūrių lėkšte paspalvinkite uogienėmis, džemais – abrikosų, aviečių, spanguolių, figų, rabarbarų, apelsinų. Galima išlieti sirupu įvairius ornamentus.

6. Pabarstykite riešutų

Paberkite ant lėkštės riešutų. Kedro riešutai subtiliai papuoš lėkštę. Neblogas sumanymas – paberti į keturias dalis perskeltų makadamijos ir graikinių riešutų. Galima paberti moliūgų sėklų.

7. Parinkite puošmeną sūrių lėkštei

Nepamirškite finalinės detalės – papuoškite sūrių lėkštę mėtų, melisų, bazilikų lapeliais, čiobrelių , rozmarinų lapeliais, daigintais grūdais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją