Po ilgos darbo dienos, kai vienintelis pasirinkimas – vakarykščio maisto likučiai arba orkaitėje kepta bulvė, mikrobangų krosnelė gali tapti mūsų geriausia drauge. Vis dėlto atkreipkite dėmesį, kad kai kuriuos patiekalus geriau šildyti ne joje: nors užtruksite ilgiau, bet rezultatas džiugins labiau.

„The Food Network“ sudarė sąrašą patiekalų, kurie atrodo geriau ir yra skanesni, jei juos šildome orkaitėje ar ant viryklės.

1. Troškiniai

„The Food Network“ rekomenduoja visų pirma į puodą įpilti šlakelį vandens, kad išgaravus skysčiui troškinys neprisviltų prie dugno. Tada sandariai uždekite jį aliuminio folija ir šildykite orkaitėje 160 laipsnių temperatūroje, kol jis visas sušils (patikrinkite viduryje).

2. Pica

Dauguma žmonių dievagojasi, kad pica būna skaniausia kitą dieną – šalta, bet jei vis dėlto norite ją šildyti, pašaukite ją į 190 laipsnių temperatūros orkaitę ir šildykite, kol sūris vėl ištirps, o plutelė taps traški.

3. Makaronai

Makaronus be padažo pašildyti lengva – įmeskite juos 30-45 sekundėms į puodą su verdančiu vandeniu. Padažą su pomidorais nesunkiai pašildysite prikaistuvyje ant vidutinės ugnies. Jei padažas tirštesnis, įpilkite šlakelį vandens.

Tačiau jei padažas aliejaus, grietinės ar grietinėlės pagrindu, pašildyti makaronus bus kiek sudėtingiau: sudėkite makaronus į prikaistuvį, uždėkite jį ant vidutinės liepsnos ir įpilkite nedidelį kiekį aliejaus ar grietinėlės padažo, šildykite nuolat maišydami.

4. Skrudintos bulvytės

Pašildytos skrudintos bulvytės paprastai būna labai neskanios, nes labai sunku jas pašildyti taip, kad nepakistų jų skonis ir tekstūra. „Food Network“ rekomenduoja puode ar keptuvėje su nesvylančiu dugnu pašildyti aliejų, kol jis ims čirškėti, tada į aliejų sudėti bulves ir kepti, kol jos taps rusvos ir traškios. Sukrėskite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kuris sugers aliejaus perteklių, tada apibarstykite druska.

Naujausiame tyrime paaiškėjo, kad Didžiojoje Britanijoje labai išaugo tokio maisto, kaip traškučiai ir pica, vartojimas. Tyrimo išvadose teigiama, kad britų vartotojų įpročiai labai pasikeitė, lyginant su ankstesnėmis kartomis.

Pasikeitus technologijoms, paplitus šaldikliams ir mikrobangų krosnelėms, pakito ir mūsų valgymo įpročiai: pusfabrikačių ir gatavų produktų suvartojimas išaugo net šešis kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)