Atsiųstame pranešime spaudai prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pasakoja, kad maisto gaminimas kartu su vaiku – tikras išsigelbėjimas, kai vaikas skundžiasi apetitu ar atsisako valgyti daržoves. Prisidėjus prie maisto gaminimo proceso, natūraliai atsiranda ir noras paragauti, todėl kulinarė siūlo tris saugius, greitai paruošiamus ir be galo skanius receptus, kuriuos galėsite paruošti kartu su mažaisiais.

Žaismingi keksiukai su daržovėmis

Keksiukas – tai turbūt vienas iš mėgstamiausių vaikų patiekalų, kuriam, kaip ir kitiems saldumynams, dažnu atveju, įkalbinėjimų nereikia, nes vaikai juos valgo su mielu noru. Tačiau šįkart IKI maisto ekspertė siūlo kartu su vaikais pasigaminti kiek neįprastus keksiukus, kuriuose karaliauja daržovės.

„Paruoškite savo vaikui įvairių įdarui skirtų produktų: per pusę perpjaukite mažuosius pomidorus, nedideliais gabaliukais supjaustykite mėgstamą dešrą, smulkiai supjaustykite saliero kotus, nulupkite ir pasmulkinkite pievagrybius. Kai paruošite visus ingredientus, suplėšykite tortilijos lakštus į keturias dalis, dubenyje išplakite kiaušinius, įpilkite šlakelį pieno bei pagardinkite druska ir pipirais. O dabar laikas pasireikšti jūsų vaiko fantazijai.

Į keksiukams skirtą skardą sudėkite tortilijos gabaliukus. Kai kiekvienoje keksiuko formelėje jau atsiras po vieną tortilijos gabaliuką, leiskite vaikui dėti į formeles tokius ingredientus, kurie jam atrodo skaniausi. Kai formelės jau bus kupinos gardžių priedų, ant viršaus užpilkite kiaušinių plakinį, o viršų apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių“, – patarimais dalinasi maisto ekspertė.

Ryžių spagečiai su daržovių asorti

Ryžių spagečiai greitai išverda, yra lipnesni, todėl puikiai dera su įvairiomis daržovėmis bei padažais. Maisto ekspertė šįkart pataria pasigaminti vegetarišką spagečių patiekalą, kurį vainikuoja natūralaus tepamo sūrelio padažas.

„Paruoškite ingredientus, kuriais jūsų vaikas galėtų pagardinti ryžių makaronus. Perpus perpjaukite mažuosius pomidorus, nulupkite ir į keturias dalis padalinkite pievagrybius, nedideliais kubeliais supjaustykite cukiniją, papriką ir brokolius. Kartu su mažuoju ingredientus suberkite į skardą, įdėkite keletą gabaliukų sviesto, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir visas daržoves apibarstykite druska ir pipirais.

Skardą su daržovėmis dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Kol jūsų pagalbininkas stebi, kad daržovės orkaitėje neperkeptų, dideliame puode išvirkite ryžių spagečius. Kai spagečiai jau suminkštės, nupilkite vandenį ir iškelkite iš orkaitės iškepusias daržoves. Daržoves sumaišykite su spagečiais, uždėkite kelis šaukštus natūralaus tepamo sūrelio masės. Kai sūrelis šiek tiek patirps, viską išmaišykite ir iškart patiekite“, – pasakoja kulinarė.

Bananinis sluoksniuotis

Bananai ir švelnaus skonio sūris, visa tai susijungia į tobulą, lengvai pagaminamą ir, be abejonės, vaikų pagyrų sulauksiantį desertą. Kulinarė pasakoja, kad gaminant šį desertą, reikėtų leisti vaikams improvizuoti, nes jį galima pagaminti ir su kitais, jūsų vaikų mėgstamais vaisiais.

„600 g rikotos sūrio sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais kondensuoto pieno. Supjaustykite gabaliukais 3 didesnius bananus ir apibarstykite juos vaniliniu cukrumi. Susmulkinkite 500 g avižinių sausainių. Nedidelę skardą ištepkite sviestu ir suberkite smulkintus sausainius, ant viršaus užpilkite šiek tiek rikotos sūrio masės, sudėliokite bananus, o ant viršaus supilkite likusią sūrio masę. Sluoksniuotį kepkite apie 40 minučių, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje“, – pasakoja maisto žinovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją