Žmonėms patinka žiūrėti į ugnį, klausytis, kaip traška degančios malkos. Būtent todėl židinys – daugelio įvairių stilių interjerų elementas. Židinius įrengia ir viešbučiuose, nes būtent juose reikia sukurti namų jaukumo ir šilumos efektą.
Pasakosime, kokie būna židiniai ir kaip juos įkomponuoti į interjerą.
Interjeras

Židinių tipai pagal jų įrengimo vietą

Pagal vietą židiniai skirstomi į keturis tipus:

1.Židiniai prie sienos.
2.Židiniai įrengiami kambario kampe.

Interjeras

3.Sienų nišose įrengti židiniai.
4.Salų židiniai. Tokie židiniai statomi kambario centre, jie nesiliečia su jokia siena.
Židiniai prie sienos ir kampe labiausiai tinka klasikiniam interjerui. Židiniai kampe ir nišose tiks mažiems viešbučių kambariams. O salų židiniai bei židiniai nišose puikiai derės prie šiuolaikinio interjero.
Tinkamai stilizuotas židinys tampa dominuojančiu, centriniu interjero elementu.

Kuo kūrenami židiniai

Yra trys židinių kuro tipai: dujos, malkos ir elektra.

Malkomis kūrenami židiniai nepatogūs tuo, kad visada reikės pirkti malkų. Su dujomis kūrenamais židiniais tokių rūpesčių nebus, bet tokie židiniai gali išskirti toksinių medžiagų, yra pavojus, kad židinys gali sprogti. Malkomis kūrenami židiniai šiuo atžvilgiu nepavojingi.
Yra ir elektra kūrenamų židinių. Šiuolaikiniai modeliai sukuria tikros liepsnos įspūdį, bet su tikra ugnimi tai nepalyginama. Kita vertus, yra butų, kuriuose įmanoma įrengti tik elektra kūrenamą židinį.
Interjeras

Saugumo priemonės

Renkantis židinį geriausiai tinka modeliai su durelėmis. Tokie židiniai saugesni. Nesibaiminkite, jei durelės stiklinės – tai specialus stiklas.
Sienos ir grindų dalis, ant kurių stovi židinys, turi būti pritaikyti, atsparūs karščiui. Grindys turi būti papildomai sutvirtintos, nes židiniai yra sunkūs.
Interjeras
Malkomis ir dujomis kūrenami židiniai turi kaminą, kurį periodiškai reikia išvalyti.
Interjeras

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)