„Japonijos vizualinė kalba – tai Lietuvai neįprasti stilistiniai deriniai. Didžioji projekto komandos darbo dalis buvo ne dizaino piešimas, o estetikos, ritmo ir harmonijos ieškojimai. Nesiekėme atkartoti naujausių dizaino madų, o pasirinkome klasikines taisykles, šiek tiek sulietuvindami savo kūrinį. Tarėme sau: „Jeigu pats negali nuskristi į Japoniją, Japonija atvyks pas tave. Dabar – kaip tinklalapis, o vėliau – kaip gyvas japoniškas sodas“, – teigia „Gauminos“ vadovas Darius Bagdžiūnas.

„Šis tinklalapis yra puiki priemonė pristatyti projektą visuomenei, plačiau papasakoti apie kuriamo etaloninio sodo koncepciją ir kūrėjus. Tai nepriekaištingas glaudaus ir nuoseklaus bendradarbiavimo su tinklalapio kūrėjais rezultatas, tai ir dėkingumo, atsakomybės išraiška projekto partneriams, esamiems ir būsimiems rėmėjams, sodo lankytojams ir visiems, kuriems rūpi kultūros, estetikos, tikrųjų vertybių puoselėjimas ir sklaida,” – sako VšĮ Vilniaus japoniškas sodas direktorė Laimutė Velionaitė.

Vilniaus japoniškas sodas bus įkurtas pačiame miesto centre – dešiniojoje Neries krantinėje, kur kadaise per Lietuvą slinko ledynas ir tekėjo ledyninė upė. Užburianti šios sostinės erdvės geologinė istorija ir lėmė unikalios sodo vietos pasirinkimą.

VšĮ Vilniaus japoniškas sodas buvo įkurta 2013 m. Jos steigėjai – Vilniaus m. savivaldybė, Vilniaus m. savivaldybės viešoji įstaiga „Vilniaus miesto parkai“, UAB „Tokvila“ bei kraštovaizdžio ir bonsų meistras Kęstutis Ptakauskas. Sodo sukūrimo iniciatyvą palaiko Japonijos nepaprastoji ir įgaliotoji Ambasadorė Lietuvoje Kazuko Shiraishi.

Vilniuje kuriamai naujajai viešajai erdvei tinklalapį sukūrė interneto svetainių kūrimo bendrovė „Gaumina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)