Specialia įranga atliekami Vilniaus japoniško sodo tvenkinio grunto ir vandens tyrimai.

Su specialia tyrimų įranga dirbantys UAB „DGE Baltic Soil and Environment" ekspertai įvertins tvenkinio gylį, dugno sandarą, vandens ir dumblo sudėtį, dumblo kiekį bei galimą užterštumą.

Tyrimus atliekančios kompanijos vadovas Gediminas Čyžius pasakoja, kad mieste esantys vandens telkiniai neretai būna užteršti: „Ežerėlis nenuotakinis, kas kažkada buvo supilta, tas ir nusėdo į dumblą. Nustačius dumblo užterštumą ir parengus tvarkymo projektą, ežerėlis turėtų būti valomas. Be to, reikės išsiaiškinti, ar į tvenkinį nepatenka lietaus ar buities kanalizacija, ar nėra paviršinės nuoplovos galimybės”.

Tyrimus finansuoja UAB „NT investicijų sprendimai”.

„Jaučiame pareigą rūpintis aplinka, kurioje vystome savo verslą. Mums pasisekė, kad visai šalia mūsų statomų daugiabučių namų Žalgirio gatvėje pradedamas kurti Vilniaus japoniškas sodas. Todėl sužinoję, kad jau yra suplanuoti pirmieji žingsniai - ekologiniai tyrimai, nusprendėme juos finansuoti, kad padrąsintume ir kitus galimus šio projekto rėmėjus prisidėti prie šios gražios iniciatyvos, atgaivinsiančios dešinįjį Neries krantą,” - sako daugiabučių namų projektą „Žalgirio namai" vystančios bendrovės vadovas Andrius Beniušis.

„Nuoširdžiai dėkojame projekto rėmėjams, kurių skiriamos lėšos padeda įgyvendinti šį unikalų projektą. Labai tikiuosi, kad Vilniaus japoniškas sodas taps vilniečių ir miesto svečių mėgiama poilsio erdve,” – parama džiaugiasi VšĮ Vilniaus japoniško sodo direktorė Laimutė Velionaitė.

Vilniaus japoniškas sodas vartus atvers 2016 m. rudenį ir praturtins miesto kultūros gyvenimą, taps patrauklia tarptautinių meno projektų, menininkų, miesto bendruomenės bei svečių susitikimų vieta. Sodo steigėjai – Vilniaus m. savivaldybė, Vilniaus m. savivaldybės viešoji įstaiga „Vilniaus miesto parkai“, UAB „Tokvila“ bei kraštovaizdžio ir bonsų meistras Kęstutis Ptakauskas. Sodo sukūrimo iniciatyvą palaiko Japonijos nepaprastoji ir įgaliotoji Ambasadorė Lietuvoje Kazuko Shiraishi.

Vilniaus japoniško sodo projektą pristato LRT.

Sodo kūrimo projektas, kurio vertė siekia 4 mln. eurų, įgyvendinamas iš privačių asmenų, verslo įmonių teikiamos finansinės paramos ir planuojamų Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)