Lazdynų mikrorajono gyventojai kasdien vykdami į mokyklą, darbą, parduotuvę jau gali džiaugtis įspūdinga šventine instaliacija „Lazdynų laivas“. Prie Lazdynų seniūnijos esantį neveikiantį fontaną atgaivino Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) kūrybos visuomenės komunikacijos magistrantai, čia įkūrę valtį su milžinišku stiebu-bure, iš kurio leidžiasi žybsinčios girliandos, primenančios eglės šakas.

„Norėjome pagyvinti mikrorajono aplinką, o laivo idėja kilo pabendravus su seniūnijos darbuotojais. Mūsų „laivas“ – tai vilties, džiaugsmo ir nuolatinio judėjimo į priekį simbolis“, – sakė kūrybinės grupės vadovas Tomas Pupinis. Kurdami „Lazdynų laivą“ studentai siekė parodyti, kad gyvenamasis rajonas nėra tik pilka, balta ir juoda, o šventinė Kalėdų dvasia gali bei turi jaustis ne tik miesto centre.

„Lazdynų laivą“ per 2 savaites sukonstravo 11 VGTU studentų. Prie idėjos įgyvendinimo prisidėjo Vilniaus miesto savivaldybė bei „Lazdynų būstas“, techninius darbus studentai atliko pasinaudodami neseniai duris atvėrusio VGTU „LinkMenų fabriko“ erdve bei technika.

T. Pupinis akcentavo, kad studentai nėra vieninteliai šio laivo kūrėjai: „Prie instaliacijos prisijungė visas mikrorajono jaunimas, kurio išlankstytas 1000 popierinių laivelių papuošė „Lazdynų laivo“ vidų. Tai jie atliko su idėja – kiekvienas laivelis lankstytas sudedant į jį svajones ir linkėjimus ateinantiems metams“, – pasakojo VGTU studentų grupės vadovas.

Šventiška švieselių instaliacija Lazdynų mikrorajono gyventojai galės džiaugtis iki sausio 6 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją