Paveikslas iš praeities

Sentimentalus paveikslėlis gali padėti sukurti šventinę stalo kompoziciją, tad nieko nelaukus patartina pasidaryti ornamentuotą rėmelį. Dabar itin populiarūs sendinti daiktai padiktuoja ir galimą rėmelio išvaizdą. Prie jo tiks ir senovinė nespalvota fotografija, ir sentimentalus žolynų paveikslėlis.

Darbo eiga

Paprastą medinį rėmelį nutepkite pasirinktais dažais, pavyzdžiui, raudonais. Leiskite nudžiūti.

Raudoną sluoksnį nudažykite kita spalva, pavyzdžiui, mėlyna. Palaukite, kol nudžius. Tada nušveiskite rėmelį švitriniu popieriumi taip, kad vietomis išryškėtų pirmasis, raudonas, sluoksnis, o kai kur net pasimatytų natūrali medžio spalva.

Išraižykite raižikliu ar kitu aštriu daiktu rėmelyje ornamentus. Iš pradžių linijas neryškiai nupieškite pieštuku.

Pamąstykite, kokio paveikslėlio norėtumėte rėmeliui. Galbūt kompoziciją sukursite vien tik iš rėmelio, padėklo ir kelių žvakių?..

Jei ne – ypač tiks paprastas našlaičių, blyškiomis spalvomis papildančių senovinį stilių, paveikslėlis. Sukurkite romantišką, sentimentalią stalo kompoziciją. Paveikslėlį galima pastatyti natūralaus ar kiek patamsinto medžio padėkle. Juos tegul supa pušų kankorėžiai. O romantiką sustiprins, be abejonės, žvakių liepsna, nepakeičiama advento laikotarpiu.

Sentimentali stalo kompozicija

Nors kalėdinis dekoras dažnai būna itin gausus ir puošnus, galimas ir kitas, kur kas santūresnis, variantas, tačiau keliantis nostalgišką jaudulį. Kompoziciją sukursite iš dviejų indų: stiklinio ir natūralaus (egzotinio augalo puselės). Juos įstatykite vieną į kitą. Viršutinį prikimškite kiminų taip, kad jų viršūnėlės matytųsi išlindusios ant viršaus uždėjus gvazdikėlių bumbulą.

Puošnų ir kvepiantį bumbulą sukursite kaišydami gvazdikėlius į obuolį, kriaušę, apelsiną ar citriną. Nuo pasirinkto vaisiaus priklausys jo forma. Jei atrodo, jog kompozicija per tuščia, priderinkite kitus aksesuarus, pavyzdžiui, mažas žvakeles šonuose.

I. Vozgirdaitės nuotraukos