Vitražai interjere

Populiariausias elementas iš stiklo interjere yra vitražai. Jie suteikia interjerui naujų neįprastų spalvų ir pagyvina kambarį.
Vitražai nebūtinai būna tik languose, šiuolaikiniuose interjeruose spalvotais stiklais puošiamos ir nišos sienose ar lubose, kuriose įrengiamas šviesos šaltinis, o po to – vitražas. Tokiu būdu saulė, natūrali šviesa pakeičiama elektros lemputėmis.
Dar vienas vitražo pritaikymo interjere būdas – pertvaros. Čia apšvietimo šaltinis kombinuotas – jas gali apšviesti ir saulė pro langą, ir dirbtinė šviesa. Ir piešinys ant stiklo visada atrodys skirtingai.
Patarimas: Rinkdamiesi, kur integruoti vitražą, orientuokitės pagal pasaulio šalis. Pavyzdžiui, neverta statyti tamsių atspalvių stiklų mažiausiai apšviestoje namų dalyje. Ir atvirkščiai, saulėtoje pusėje geriau įrengti šaltų atspalvių stiklus. Beje, mėlyni stiklai apsaugos kambarį nuo ultravioletinių spindulių, kurie vasarą prišildo patalpas.

Fjuzingas (lydinys) interjere

Mažai kas žino, kas yra fjuzingas. Tai vienas iš stiklo panaudojimo interjere būdų – piešinys ant stiklo, atliktas iš tokio paties stiklo, tik kitos spalvos. Gamybos technologija pagrįsta šių medžiagų kaitinimu ir presavimu. Tačiau paprasčiausias fjuzingo variantas yra piešinys ant stiklo, atliktas dažais.

Toks ištapytas stiklas interjere atrodo neįprastai ir originaliai, ir iš pirmo žvilgsnio gali priminti vitražą.

Veidrodžiai interjere

Žinoma, nevertėtų pamiršti ir veidrodžių – jie padeda sukurti įvairius šviesos efektus, nukreipti šviesą į norimą interjero dalį. Be to, veidrodžiais galima vizualiai padidinti kambarį. Dar vienas įdomus veidrodžių panaudojimo triukas – pakabinti juos vieną priešais kitą. Taip išgaunamas begalinės erdvės efektas.

Baldai ir architektūrinės detalės iš stiklo

Šiais laikais baldai iš stiklo nėra retenybė. Daugelyje interjerų yra žurnaliniai staliukai ir pietų stalai su stikliniu stalviršiu, jie gali išlaikyti gana didelę apkrovą. Be to, spalvotu stiklu galima išklijuoti sienas ir net grindis. Kartais naudojamos ir veidrodinės plytelės.
Patarimas: Stiklą interjere galima naudoti ir architektūros elementams. Pavyzdžiui, labai neįprastai ir įspūdingai atrodys laiptai su pakopomis iš stiklo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją