Pilies gatvėje įsikūrusioje naujoje jungtinėje galerijoje nuo šiol šeimininkaus vilniečiams gerai žinomas juvelyrikos ir aksesuarų salonas „Aukso avis“ ir gatavų drabužių moterims linija „Julia Janus“.

„Ši mintis kilo Renatai Mikailionytei, mums kalbantis apie naujos galerijos, atspindinčios vilniečių gyvenimo būdą ir stilių, atidarymą. Pakviečiau tas, kuriomis labiausiai žaviuosi. Tai moterys – savo srities profesionalės, nuostabios pašnekovės ir tiesiog – mane įkvepiančios asmenybės,“ – savo pasirinkimą komentavo dizainerė Julija.

Vakaro akcentu tapo poezijos skaitymai. Trumpus haiku skaitė gydytoja-dietologė Edita Gavelienė, žurnalistė Lavija Šurnaitė Kairienė, renginių organizatorė Renata Mikailionytė, parlamentarė Agnė Zuokienė, režisierė Giedre Žickytė ir pati Julija. Visam vakarui galantiškai dirigavo aktorius Stasys Baltakis.

Jaukios ir spalvingos šventės metu svečiai smalsiai apžiūrinėjo naują, architekto Kęstučio Mikšio sukurtą interjerą, matavosi naujausios „Julia Janus“ pavasario-vasaros 2012 kolekcijos „Vėjas“ rūbus ir „Aukso avies“ pristatomus papuošalus, tekstilės, keramikos dirbinius, kuriuos galerijai kūrė daugiau nei 100 lietuvių kūrėjų.

„Vilnius – tai gyvenimo būdas. Nebūtinai brangūs, tačiau stilingi papuošalai ir rūbai, originalūs sprendimai, daug rankų darbo ir šilumos – tai vilniečių kasdienybė, kurią mes patys ne visada deramai įvertinam,“ – teigia dizainerė Julija.

Šiuo metu dizainerės kuriamoje „Julia Janus“ rudens-žiemos kolekcijoje taip pat pasirodys Vilniui skirti haiku. Iš išorės santūrūs, „šiaurietiško mentaliteto“ rūbai tik savo šeimininkei patikės paslaptį – rūbo viduje išsiuvinėtus šiltus žodžius ar eilėraščių eilutes. Šis haiku skaitymu papuoštas galerijos atidarymo renginys dizainerei Julijai buvo tarsi repeticija, klientų ir draugų reakcijos į poeziją madoje patikrinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją