Spintelių sistema dažnai įrengiama kaip viena neatskiriama grupė, primenanti didelę virtuvės spintą, o jos centre įrengiama karštoji zona – viryklė ir orkaitė. Protingas sprendimas yra įrengti spintelių sistemą specialioje virtuvės nišoje, kad viskas atrodytų švariai ir tvarkingai.

Tokio išplanavimo privalumai – taip sutaupoma erdvė, atsiranda daugiau vietos judėjimui, bendras vaizdas tampa tvarkingesnis, labiau estetiškas, be to, taip funkcionaliau.

Interjeras, virtuvė

Tačiau nepamirškite, kad tokią nišą reikia numatyti dar tik planuojant būsto statybą ar renovaciją.

Virtuvės salos priekis dažniausiai būna nukreiptas link svetainės (jei tai atviro išplanavimo virtuvė). Čia dažniausiai įrengiami atvirų lentynų sistemos ir dekoracijų segmentai. Taip virtuvės dekoras natūraliai priderinamas prie likusio interjero.

Interjeras, virtuvė

Atsiranda vis daugiau interjerų, kuriuose iš praktinių ir estetinių paskatų valgomasis stalas įrengiamas kaip virtuvės salos dalis. Tiesą sakant, šios dvi zonos – maisto gaminimo ir jo vartojimo – yra labai susijusios, tad ši naujausia tendencija yra ne šiaip mados eksperimentas, bet itin logiškas ir praktiškas sprendimas.

Sukabinti visas virtuvės spinteles ant sienos buvo itin madinga devintajame dešimtmetyje, vis dėlto šis sprendimas nebuvo labai nuvalkiotas.

Interjeras, virtuvė

Problema ta, kad architektūrinė konstrukcija turi būti užtektinai stipri, kad išlaikytų spinteles su visu jų turiniu, taip pat spintelių detales, ir atlaikytų nuolatinį jų darinėjimą. Tačiau taip pakabintos spintelės atrodo elegantiškai, po jomis lengva palaikyti tvarką ir švarą, virtuvė atrodo aukštesnė.

Tad kai kurie dizaineriai vėl semiasi įkvėpimo iš šios tendencijos, tačiau šįkart kabina mažesnes ir lengvesnes spinteles, kad svoris būtų paskirstytas optimaliau.

Interjeras, virtuvė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)