Tačiau, kaip teigia lietuvių liaudės patarlė: „nėra padėties be išeities“, tad ir šiai situacijai yra puikus paskutinės minutės sprendimas – dovanėlę padaryti patiems. Rankdarbiai yra smagus laiko praleidimo būdas, ypač, kai dirbate ne vienas, klausote mėgstamos muzikos, o šalia garuoja šiltos arbatos puodelis. Gamindami dovanėlę patys, sutaupysite nemažai pinigų, o ją gavusiam žmogui visuomet bus malonu: rankų darbo daiktai išreiškia meilę ir šilumą mūsų artimiesiems.

Šį kartą siūlome, kaip labai greitai sukurti įspūdingą dovaną, už kurią parduotuvėje tektų sumokėti tikrai nemažai – senovės actekų muzikos instrumentą „Lietaus lazdą“. Vartant šią lazdą išgaunamas nuostabus raminantis lietaus, tekančio vandens garsas, be to ji gali būti ir puikia interjero detale.

Mums reikės:

Kartoninio vamzdžio;
Medinių iešmelių;
Kartono;
Ylos;
Plaktuko;
Replių iešmeliams karpyti;
Akrilo dažų;
Siūlo;
Teptuko;
Pieštuko;
Žirklių;
Saujos grikių;

Darbo eiga:

Pirmasis etapas – popieriniame vamzdyje, naudojant ylą, spirale subadome skylutes nuo viršaus įstrižai žemyn, tarp skylių paliekant ne didesnius nei 1,5 cm tarpus.

Antrasis etapas – imame pagaliukus, ir susmaigstome į skyles. Smeigti reikia per visą vamzdžio skersmenį, kol pagaliukas atsirems kitoje sienoje, tuomet jį nukirpti replėmis prie vamzdžio išorėje.

Trečiasis etapas – imame kartono lakštą, ant jo vertikaliai pastatome vamzdį ir apibrėžę apskritimus juos iškerpame. Tai bus vamzdžio galai. Pirmiausia užtaisome vieną vamzdžio galą su kartoniniu apskritimu. Jei vamzdis pakankamai storomis sienomis (apie 0,5 cm ir storesnis) galima kartoną prikalti viniukais, jei plonesnis – kartoną reikėtų tvirtinti prie viduje skirtingame aukštyje sukryžiuotų pagaliukų, paliekant ilgesnius galus ir apvyniojant siūlu.

Kai sutvarkome vieną lazdos galą, į vidų beriame saują (apie pusę stklinės) grikių kruopų (kruopas normuoti galite ir pagal tai, kokį garsą girdite, jei kruopų bus per daug ar per mažai, išgaunamas garsas nebus pakankamai stiprus ir švarus). Subėrus kruopas, tokiu pat būdu užtaisome ir antrąjį lazdos galą.

Ketvirtasis etapas - lazdos dekoravimas dažais. Dengiame lazdą pasirinktų spalvų dažais, naudojame įvairius raštus: taškelius, brūkšnelius, įvairias geometrines figūras, dėmes. Pabaigus dažyti ir išdžiūvus dažams, lazdą galite nupurkšti plaukų laku - tai suteiks blizgesio.

Taip pat, pakuodami dovaną galite prisegti ir instrukciją, kaip pačiam pasidaryti tokią lietaus lazdą. Esame įsitikinę, kad ši dovana nudžiugins visus. Linkime Jums gražių, ramių ir kūrybingų švenčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)