Parodos aplinka nepaprasta, nes žmonės čia suveža savo išpuoselėtas mylimiausias, brangiausias gėles. Kiekvienas čia atėjęs, nesvarbu kokio amžiaus, jaučia malonią šilumą.

O augalų į parodą atkeliauja įvairiausi, kai kuriuos galima net įsigyti.

Žinoma, visus žavi gražiosios orchidėjos. Parodoje jų galima pamatyti ne tik pasodintų į vazonus, bet ir pririštų ant kamštinės žievės ar visai kabančių. Apie žiedus jau nekalbame, jie įvairiausių formų ir spalvų.

Savo paslaptingumu ir originalumu nenusileidžia vabzdžiaėdžiai augalai. Jeigu kartais parduotuvėse randame ąsotenių ir saracėnjių, tai parodoje susipažinsime ir su kitomis jų rūšimis, pamatysime, kaip atrodo jų žiedai.

Daugiausiai parodoje būna įvairių sukulentų. Tai dygliuoti kaktusai, paslaptingų formų kaudeksai, persišviečiančiais lapais litopsiai, havortijos.

Šiemet didžiausią dėmesį skiriame karpažolėms. Jų yra labai daug rūšių, vienos į kitą net nepanašios. Jas labai mėgsta auginti kaip kambarines gėles. Tik reikia atminti, kad šie augalai turi nuodingas sultis, nuo kurių kiekvienas gali nukentėti. Bet tai negali būti priežastis atsisakyti šių augalų. Tiesiog reikia žinoti, kaip elgtis su jais. Karpažolės kambariuose yra labai naudingos. Be visiems augalams būdingų funkcijų, jos dar aplinkos ore mažina mikroorganizmų skaičių, ypač žarnyno lazdelių.

Šiemet augalų mėgėjai į parodą atveža savo sukurtus mažuosius sodus. Malonu, kad į šią veiklą įsijungė daug mokyklų.

Ši paroda yra švietėjiška. Penktadienis tradiciškai yra skelbiamas vaikų diena. Todėl būna daug mokinių ekskursijų ir juos vedžioja bei apie augalus pasakoja patys kolekcionieriai.

Parodoje yra ir pramogų. Savo laimę galima išmėginti loterijoje, kur prizai yra augalai, o patirtus įspūdžius spalvomis išlieti ant ilgo popieriaus lapo.

Kviečiame savaitgalį apsilankyti šioje gėlių parodoje ir smagiai praleisti laiką.

Primename vietą ir laiką.

Studentų g. 39, Vilnius
Lietuvos edukologijos universitetas Gamtos, matematikos ir technologijų fakultetas
Penktadienis ir šeštadienis (rugsėjo 25, 26 d.) nuo 11 iki 19 val.
Sekmadienis (rugsėjo 27 d. ) nuo 11 iki 17 val.
Plačiau apie parodą galima pasiskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją