Tai iš tiesų paprasta, be to, galima panaudoti nereikalingą popierių. Ir dar – ekologiška, nes žaliava popierinė, o kartu mažiname ir šiukšlių kiekį. Gaminiai gaunasi labai gražūs, juos sunku atskirti nuo pintų iš vytelių.

Pynimui galima naudoti senus laikraščius ir žurnalus, nereikalingus kažkokių dokumentų lapus. Vyteles, arba, tiksliau – susuktus vamzdelius galime nudažyti prieš pinant arba vėliau – visą gaminį. O jei pintus daiktus nulakuosime – jie bus labai tvirti ir ilgai tarnaus.

Pynimo būdai tokie patys, kaip ir iš vytelių. Jei pinsite didesnį daiktą (pvz., pintinę skalbiniams) – geriau į vidų įdėkite formą (pvz., kartoninę dėžę), kurią tiesio apipinsite ir vėliau išimsite, tuomet gaminys bus gražios formos.

Toks pynimas labai įtraukia, nes yra lengvas, o rezultatas visada geras. Patogu ir tai, kad vamzdelius galima sujungti (tam naudojami klijai “Lipalas”), todėl lengvai galime pinti didelius daiktus. Juos galime nudažyti bet kokia spalva – tiks plovimui atsparūs dažai, kuriais dažomos sienos, o paskui nulakuoti akriliniu laku. Galima dekoruoti ir dekupažo technika.

Pabandykite – tai ne tik įdomus, bet ir praktiškas kūrybinis procesas. Galima nupinti įvairiausių daiktų ne tik sau, bet ir dovanų savo draugams ar artimiesiems :) .

Čia trumpas filmukas apie pynimą iš laikraščių:

Jei ryšitės pabandyti – kūrybinės sėkmės!