Toks pakeitimas teikia galimybę įdomiau suplanuoti kambario erdvę, atsiveria naujos galimybės interjero dizainui. Tiesa, tai gana sudėtingas procesas. Reikia pasiruošti tam, kad pertvarkymo realizavimas pareikalaus nemažai jėgų ir finansinių išteklių.

Prieš pradedant remonto darbus būtina turėti interjero dizaino planą. Reikia apsispręsti, kaip išnaudosite papildomą erdvę, juk buvusio balkono vietos funkcijos gali būti labai įvairios. Pirmiausia tai priklauso nuo balkono dydžio ir kambario, su kuriuo jis sujungtas, paskirties.

Erdvūs balkonai (lodžijos) dažnai sujungiami su svetaine ir paverčiami papildoma poilsio zona. Sujungiant balkoną su virtuve, galima išplėsti virtuvės erdvę ir toje vietoje pastatyti pietų stalą, taip atlaisvinant nedidelės virtuvės erdvę. Rekomenduojama lubas dažyti vienodai, dėti tos pačios rūšies grindų dangą – taip erdvė atrodo žymiai didesnė.

Nedidelį balkoną sujungus su vaikų kambariu galima įrengti vaikui darbo vietą. Pagrindinis balkono – mokymosi vietos privalumas – geras apšvietimas. Rašomąjį stalą galima pakeisti palei visą langą įrengtu siauru stalu. Iš abiejų pusių pastačius knygų lentynas galima jose talpiai susidėti įvairius daiktus.

Renkantis sienų apdailą, geriau vengti tamsių atspalvių, nes jie labai sumažina ir taip nedidelę patalpą. Jei išėjimas į balkoną yra miegamajame, sujungus jį su balkonu, galima toje vietoje įrengti jaukų pasisėdėjimo kampelį arba prie sienų sumontuoti spintas.

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad pertvarkant balkoną, nereikėtų ten įrengti itin sunkių konstrukcijų – laikui bėgant balkonas išlaiko vis mažesnį krūvį.

Pertvarkant balkoną reikia išsiaiškinti, ar namo išplanavimas tam netrukdo. Jei namas yra plytinis ir išorinės šoninės sienos prie balkono yra pagrindinės, sujungimas galimas, tačiau reikia perplanuojant sutvirtinti sienas papildomomis kolonomis. Ne visada įmanoma demontuoti visą kambario sieną, kuri jungia jį su balkonu.

Kai kuriuose namuose ji svarbi, nes laiko balkono konstrukciją. Tuo atveju likusią sienos dalį galima paversti baru, darbo stalu ar vieta televizoriui. Tam galima panaudoti įvairias medžiagas – medį, akmenį, plyteles ir t.t.

Na, ir, savaime suprantama, jungdami balkoną su kambariu pasirūpinkite jo apšildymu. Galima įrengti elektra šildomas grindis.
Kai kada prijungiant kambarį prie balkono atsiranda grindų pakilimas, tokiu atveju galima įrengti laiptelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)