Jei jums sunku užmigti, naktį nubundate, o ryte atsikeliate nepailsėję, galbūt vertėtų šiek tiek pertvarkyti miegamąjį.

Keli paprasti žingsniai ir pajusite skirtumą tarp dar vienos bemiegės nakties besivartant lovoje ir aštuonių valandų kokybiško miego, rašoma purewow.com. Be to, pagaliau turėsite priežastį nusipirkti tą jaukų apklotą, apie kurį jau seniai svajojate.

Perdažykite sienas

Nacionalinio miego fondo teigimu, labiausiai protą ir nuotaikas ramina pasteliniai žydros spalvos atspalviai, kurie padeda atsipalaiduoti prieš miegą. Nepatinka žydra spalva? Galite rinktis neutralias spalvas, tokias kaip pilka arba sidabrinė – jos turi panašų poveikį.

Pritemdykite šviesas

Pritemdykite lubų šviestuvus, kad jie šviestų blausiau arba įsigykite nedidelį šviestuvą prie ar ant naktinio stalelio. Taip pat paruošti patalpą miegui padės kelios žvakės, dvelkiančios raminančiais kvapais, tokiais kaip levandų ar vanilės. Tik nepamirškite prieš nugrimzdami į miegą jų užpūsti.

Pagrindinė mintis: palubės šviestuvų skleidžiama šviesa per ryški, ji neleidžia atsipalaiduoti prieš miegą.

Užtemdykite langus

Faktas: kuo kambaryje tamsiau, tuo geresnis miegas. Investuokite į tankias užuolaidas, ritinines užuolaidas ar žaliuzes – paverskite miegamąjį urvu, kad jūsų nebepažadintų pirmieji saulės spinduliai. Vos po savaitės pastebėsite skirtumą.

Naudokite natūralią patalynę

Pasirodo, gijų skaičius yra ne toks svarbus, kaip audinys. Nepirkite patalynės, kurio sudėtyje yra sintetinių siūlų, tokių kaip poliesteris ar nailonas, nes jie sulaiko kūno šilumą. Rinkitės tokią patalynę, kuri yra pasiūta iš švelnaus, kvėpuojančio audinio, pavyzdžiui, 100 proc. medvilnės.

Įsigykite lengvą apklotą

Priklausomai nuo metų laiko, medvilninė skiautinių antklodė gali būti jau per plona, o pūkinė antklodė per stora. Kad naktį nereikėtų vis nusikloti ir apsikloti, įsigykite vidutinio storumo apklotą, kad miegodami nejaustumėte diskomforto.

Pasikeiskite pagalves

Jei jūsų pagalvės pasidengusios neaiškiomis dėmėmis arba tapo geltonos ir neatsiskalbia, reiškia, jos jau nugyveno savo amžių. Net nepaisant higieninių priežasčių, kas metus ar dvejus vis vien verta pakeisti susigulėjusias, formą praradusias pagalves, kad kaklui būtų užtikrinta reikiama atrama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)