Na, o jei įsigijote Kalėdoms gyvą eglutę, norisi kuo ilgiau ją išlaikyti žalią.

Kaip rašoma huffingtonpost.com, vos parsinešus eglutę namo, pamerkite ją į vandenį, geriausia – 8 val. Galite patrumpinti kamieną, o tada statyti eglutę į specialų stovą su vandeniu. Jei stovo dar neturite, pradžiai įstatykite į kibirą su vandeniu.

Stovas turi atitikti kamieno diametrą. Jei kamieną apdrošite, medelis greičiau nudžius.

Svarbiausia – kuo daugiau vandens. Per pirmas valandas medelis sugeria apie 4,5 l vandens. Įlašinus citrinos sulčių į vandenį, įbėrus sodos ar pan., eglutė nestovės ilgiau, tad be reikalo nevarkite.

Viduje eglės šakos išsities, tad pagalvokite, kur pastatyti, kad būtų vietos šakoms ir netrukdytų vaikščioti.

Eglutei reikia vėsos, tai nestatykite jos prie židinio, prie radiatoriaus. Kambaryje, kuriame stovi eglutė, temperatūra tebus kiek įmanoma žemesnė.

Nepalikite įjungtų lempučių per naktį ar išeidami iš namų.

Net kasdien laistoma eglutė galiausiai nudžius (jei ji nepasodinta vazone). Kai spygliai ima byrėti vos palietus, šakos nusvyra – metas nukabinti žaisliukus ir girliandas, suvynioti eglutę į seną paklodę ir išnešti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)