Lietuvos dizaino prizas „Geras dizainas“ yra nacionalinis konkursas, skirtas atrasti ir pažymėti geriausiam dizainui šalyje – Lietuvos įmonių produkcijai ir Lietuvos dizainerių darbams. Konkursą nuo 2012 m. organizuoja asociacija „Dizaino forumas“.

Šiais metais būti įvertintais panoro net 220 kūrėjų. Dalyvius vertino tarptautinė komisija, sudaryta iš šešių narių: Sonja Dahl („Nesta“, inovacijų įgūdžių programų vadovė), Stefan Nilsson (galerininkas, redaktorius, tendencijų analitikas), Alessio Liuni (architektas ir dizaineris), Maris Takk (Estijos dizaino centro komunikacijos vadovė) ir prof. Serge Serov („Golden Bee“, grafinio dizaino bienalės prezidentas).
Vienu iš nugalėtojų jau trečią kartą šiame konkurse tapo „ACME Europe“ kurtas gaminys – ekranų valymo rinkinys „ACME DROP Screen cleaner 2 in 1“ (dizaineris Julius Bučelis).

„Buvau tikrai nustebusi, pamačiusi, koks panašus lietuviškas ir estiškas dizainas. Mano manymu, mūsų šalių kūrėjai yra panašiame lygmenyje kaip ir latviai, suomiai ar švedai. Tačiau kuo toliau tuo labiau tampa sudėtinga įžvelgti kokius nors kultūrinius išskirtinumus. Kalbant apie „ACME DROP Screen cleaner 2 in 1“ man labiausiai patiko jo funkcionalumas, labai patogi minimalistinė forma ir, žinoma, puiki daugiafunkcinio dizaino idėja“, – įspūdžiais dalinosi viena komisijos narių, Maris Takk.

Nugalėtojų paroda muziejuje vyks visą Dizaino savaitę – iki gegužės 10 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją