Idėjas siūlo elektroninės parduotuvės ellmuilas.lt direktorė Liudmila Urbonaitė.
Dviejų spalvų muilas

Skaidri muilo bazė 140 g
Violetinės spalvos žėrutis
Geltonos spalvos žėrutis
Kvapusis arba eterinis aliejus
Formelės

Ištirpdome muilo bazę, padaliname ją į dvi lygias dalis. Į vieną įberiame geltonos spalvos žėrutį ant peilio galiuko ir 7 lašus kvapiojo arba eterinio aliejaus. Į kitą - violetinės spalvos žėručio ir 7 lašus kvapiojo arba eterinio aliejaus. Viską gerai išmaišome.

Vienu metu pilame violetiniai padažytą bazę į kairę pusę, geltonai padažytą bazę - į dešinę pusę. Reikia stengtis, kad pilant viena spalva neužliptų ant kitos. Paviršių papurškiame spiritu ir laukiame, kol muilas sustings. Ant viršaus su teptuku, pamirkytu į žėrutį, nudažome smulkias formos detales.

Muilas „Snaigė“

Skaidri muilo bazė 300 g
Perlinis spalvos žėrutis
Žydros spalvos žėrutis
Krištoliniai blizgučiai
Mėlyni blizgučiai
Auksiniai blizgučiai
Žali blizgučiai
Formelės
Kvapusis arba eterinis aliejus

Perlinė snaigė

Ištirpdome skaidrią muilo bazę 100 g, įberiame perlinio žėručio ir krištolinių blizgučiu ant peilio galiuko ir gerai išmaišome, įlašiname 10 lašų kvapiojo arba eterinio aliejaus, gerai išmaišome ir supilame į formelę, papurškiame spiritu, kad nuimtų viršuje burbuliukus. Kai muilas sustings, išimame jį iš formelės.

Žydra snaigė

Ištirpdome skaidrią muilo bazę 100 g, įberiame žydro žėručio ir mėlynos spalvos blizgučio ant peilio galiuko ir gerai išmaišome, įlašiname 10 lašų kvapiojo arba eterinio aliejaus, gerai išmaišome ir supilame į formelę, papurškiame spiritu, kad nuimtų viršuje burbuliukus. Kai muilas sustings, išimame jį iš formelės.

Skaidri snaigė

Ištirpdome skaidrią muilo bazę 100g, įberiame auksinius, krištolinius, žalios ir mėlynos spalvos blizgučius ant peilio galiuko ir gerai išmaišome, įlašiname 10 lašų kvapiojo arba eterinio aliejaus, gerai išmaišome ir supilame į formelę, papurškiame spiritu, kad nuimtu viršuje burbuliukus. Kai muilas sustings, išimame jį iš formelės.

Muilas želė

Skaidri muilo bazė 300 g
Balta muilo bazė su ožkos pienu 150 g
Žalios spalvos skysto pigmento
Geltonos spalvos skysto pigmento
Raudonos spalvos skysto pigmento
Ledukų formelės
Keksiukų formelės
Kvapusis arba eterinis aliejus

Ruošiame vaisius:

Obuoliukai - 2 lašai žalio skysto pigmento, obuolių štrudelis kvapusis aliejus

Bananai - geltono skysto pigmento, bananų kvapusis aliejus

Apelsinai - 1 lašas raudonos skysto pigmento ir 3 lašai geltono skysto pigmento, apelsinų eterinis aliejus

Ištirpdome baltą muilo bazę 50 g, įlašiname kelis lašus skysto pigmento gerai išmaišome, įlašiname 5 lašus kvapiojo arba eterinio aliejaus, gerai išmaišome ir supilame į formelę. Papurškiame spiritu, kad nuimtų viršuje burbuliukus. Kai muilas sustings, išimame jį iš formelės.

Gaminame žele

Ištirpdome skaidrią muilo bazę 280 g, įlašiname 1 lašą skysto raudono pigmento gerai išmaišome, įlašiname 25-30 lašų kvapiojo arba eterinio aliejaus, gerai išmaišome. Bazė neturi būti labai karšta, nes gali ištirpdyti vaisius. Įpilame šiek tiek padažytą ir pakvepintą bazę į formelę, vaisius apipurškiame spiritu ir paskandiname bazėje, ant viršaus pilame likusią bazę iki viršaus, papurškiame spiritu, kad nuimtų viršuje burbuliukus. Kai muilas sustings, išimame jį iš formelės.

Puošiame viršų su vaisiais

Ištirpdome 20 g skaidrios muilo bazęės, su pipete pilame bazę ant vaisiaus dugno ir formelės viršaus ir priklijuojame vaisių.

Kelių spalvų muilas

Skaidri muilo bazė 200 g
Balta muilo bazė 300 g
Žydros spalvos žėrutis
Geltonos spalvos žėrutis
"Raudonos uogos" spalvos žėrutis
Kvapusis arba eterinis aliejus

Forma didelė, galima panaudoti silikoninę formą duonai kepti. Bazės kiekis priklauso nuo formos dydžio.

Ištirpdome baltą muilo bazę, įlašiname 7 lašus kvapiojo arba eterinio aliejaus. Viską gerai išmaišome ir pilame į formelę. Paviršių papurškiame spiritu kd nuimtu burbuliukus ir laukiame, kol sustings.

Ištirpdome skaidrią muilo bazę, įberiame raudonos spalvos žėručio ant peilio galiuko ir 7 lašus kvapiojo arba eterinio aliejaus. Viską gerai išmaišome. Prieš pilant papurškiame paviršių spiritu ir pilame bazę į formelę. Paviršių papurškiame spiritu, kad nuimtų burbuliukus ir laukiame, kol sustings.

Vėl ištirpdome baltą muilo bazę, įlašiname 7 lašus kvapiojo arba eterinio aliejaus. Viską gerai išmaišome ir pilame į formelę. Paviršių papurškiame spiritu kad nuimtu burbuliukus ir laukiame, kol sustings.

Taip darome sluoksniais. Kai muilas sustings, išimame iš formelės ir supjaustome.

Gražių jums potyrių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)