Health.com pateikia kelis itin paprastus interjero dizainerio iš Niujorko Brado Fordo patarimus, kaip tai padaryti.

Nepamirškite sienų

„Lengviausia pagyvinti namus – pakabinti ryškių, natūralių spalvų paveikslų“, – sako B. Fordas.

Ekonomiškas būdas: nusipirkite patikusiais raštais (augaliniais motyvais, pavyzdžiui, ryškiais vaisiais, paukščiais, kriauklėmis, palmėmis) marginto audinio ir aptraukite juo medinius rėmelius, audinį prisekite kitoje pusėje segikliu. Arba išryškinkite gamtovaizdžių nuotraukas iš vasaros kelionės ir įrėminkite jas (parduotuvėse galima įsigyti nebrangių rėmelių).

Interjeras

Įsileiskite saulės šviesos

Medžiagines ar ritinines užuolaidas laikykite atitrauktas, kad įsileistumėte kuo daugiau šviesos. Planuojate pakeisti užuolaidas? Rinkitės neutralių spalvų, iš lengvo natūralaus audinio, pavyzdžiui, lino ar medvilnės pasiūtas užuolaidas.

Pakeiskite pagalvėles

Arba senus pagalvėlių užvalkalus pakeiskite naujais – margintais lapais arba kitais augaliniais motyvais, ir jūsų namais akimirksniu pasikeis, sako B. Fordas. Taip pat „grįžimo į gamtą“ jausmą padės sukurti sodrios žemės spalvos, pavyzdžiui, rudai pilka.

Daugiau augalų

Visiems žinomas faktas: augalai gerina nuotaiką. B. Fordo mantra tokia: kuo daugiau žalumos, sodrumo, lapų, tuo geriau.

Rekomenduojame puošniąją vėzdūnę arba fikusą.

Jauku kojoms

Kilimai, kilimėliai ir takai iš natūralių medžiagų, pavyzdžiui, iš sizalio pluošto, suteikia kambariui jaukumo.

Be to, dėl savo tekstūros jie atrodo tarsi parnešti iš lauko, iš gamtos, sako B. Fordas. O jei norisi kažko švelnesnio ir minkštesnio kojoms, B. Fordas siūlo pasitiesti nedidelį vilnonį ar medvilninį takelį, margintą gėlių ar gyvūno kailio raštu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)