Auksinė dekoravimo taisyklė – remtis savo skoniu, tačiau nenusigręžti nuo vyraujančių madų, mat jos gali suteikti žinių apie naujausias technologijas ar pasiūlyti idėjų, apie kurias net nebuvote susimąstę, nors jos puikiai tiktų jūsų namams.

Šiuo metu „ant bangos“ yra ekologija. Aplinkai draugiškas ir sveikas dizainas yra viena iš populiariausių (jei ne pati populiariausia) tendencijų. Madingiausi „žalieji“ projektai yra ne tik mieli akiai, bet ir sukurti taip, kad saugotų jūsų šeimos sveikatą ir namo būklę.
Atlikti tyrimai parodė, kad labai dažnai oras, esantis namų viduje, yra kur kas labiau užterštas nei esantis už lango. Nors daug nerimaujame dėl smogo ir kitų aplinkai grėsmę keliančių teršalų, kur kas didesnis pavojus galit tykoti namuose, o ne eismo kamštyje.
Naujausi interjero dizainerių sprendimai ir projektai – nuo kilimų iki dažų ar baldų – atkreipia dėmesį į šią sukrečiančią realybę ir yra pasirengę pagerinti namo „sveikatą“.
Apsipirkinėdami ieškokite specialiu ženklu pažymėtų sveikesnių gaminių. Jų sudėtyje nėra kenksmingų chemikalų. Anksčiau buvo manyta, kad šie chemikalai tėra priemonės, reikalingos tinkamam gaminiui sukurti, tačiau dabar jau žinome, kad, pavyzdžiui, kilimo sudėtyje esantys pavojingi elementai metams bėgant įsigeria į namų grindis ar sienas. Įsigydami prekes, pagamintas iš natūralesnių produktų, namuose kursite sveikesnę ir saugesnę aplinką sau ir savo namiškiams, bei sumažinsite neigiamą poveikį gamtai.
Kita šiuo metu išpopuliarėjusi mada yra dekoravimas natūraliomis medžiagomis. Kanapė, bambukas, vytelės ir kitos natūralios medžiagos, išaugintos ir surinktos aplinkai nekenksmingais būdais, ne tik sumažina aplinkai daromą žalą, bet ir kuria šviesų, lengvą ir gaivų įspūdį jūsų namuose.
Jeigu jums nepatinka neapdirbtos šios medžiagos, ieškokite kitų variantų. Nustebsite, kiek daug medžiagos apdirbimo būdų egzistuoja. Kanapė, puikiai žinoma dėl savo šiurkštumo, gali būti apdirbta taip, kad atrodys kaip kitos medžiagos ir bus ne tokia šiurkšti.
Medžiagų ir raštų, įkvėptų klasikinio vyriško stiliaus, panaudojimas interjere yra viena iš šviežiausių interjero dizaino tendencijų. Galite drąsiai naudoti prabangias violetinę ir auksinę, ar subtiliai žaisti tvido medžiagomis ar raštais.
Madingos tiek smulkios, akcentuotos detalės, tiek visą kambarį marginantis „vištos kojelės“ raštas, todėl pasivaikščiokite po parduotuves ir išsirinkite, kas jums tinka labiausiai. Ši tendencija yra be galo paprasta, puošianti jūsų gyvenimą ir namuose kurianti rafinuotumo įspūdį. Nors medžiagos prabangios ir, atrodytų, įpareigojančios, namuose išlieka šilumos ir jaukumo pojūtis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)