Taigi, pagal 2015 metų Mėnulio kalendorių pačios palankiausios dienos sėjimui ir sodinimui balandžio mėnesį yra: 1, 2, 5, 6, 10, 11, 17, 19, 20, 25, 28, 29 ir 30.

Darbai namuose pagal 2015 metų Mėnulio kalendorių

Namuose toliau prižiūrime daigus ir kambarinius augalus. Balandžio 10 ir 11 dienomis dylant Mėnuliui Ožiaragio ženkle galima išskirstyti ir persodinti kambarines gėles. Balandžio 5, 6 (dylantis Mėnulis Skorpiono ženkle), 13, 14 (dylantis Mėnulis Vandenio ženkle) naudinga kambarinius augalus patręšti.

Palankios dienos daržovių daigams tręšti pagal Mėnulio kalendorių – balandžio 8 ir 9 dienos (dylantis Mėnulis Šaulio ženkle). Daigų skabymas mažiausiai skausmingas bus balandžio 13 ir 14 dienomis (dylantis Mėnulis Vandenio ženkle).

Darbai sode pagal 2015 metų Mėnulio kalendorių

Visą mėnesį galima sėti šalčiui atsparias žaliąsias kultūras šiltnamiuose ir po plėvele. Anksčiausiai galima pradėti sodinimą polikarbonato lakštais dengtuose šiltnamiuose. Jie šiltesni už dengtus plėvele ar stiklu, be to, jie dažniausiai prieš žiemą neišardomi.

Iki daigų sodinimo į dirvožemį šiltnamiuose galima pasėti šias gėles: gvaizdūnes, vienmetes astras, serenčius ir kitas.

Balandžio mėnesį gėlėms sėti palankiausios dienos yra 1, 2, 17, 23, 28, 29 ir 30.

Vos tik nutirpus sniegui (net jeigu pavėsyje dar jo šiek tiek likę) būtina sutvarkyti sodą: sugrėbkite likusius lapus ir žiemą nulaužytas šakas. Balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje braškių lysvėse nupjaukite senus ar sergančius lapus, išpurenkite dirvožemį. Jeigu braškių šaknų sistema tapo matoma, persodinkite krūmą į kitą vietą arba užpilkite ant jos dirvožemio. Palankiausia diena šiais metais dirbti su braškėmis – balandžio 30 (dylantis mėnulis Svarstyklių ženkle)

Nuo balandžio pabaigos iki gegužės vidurio į gėlynus galima sodinti skiepytas rožes. Jeigu balandžio pabaigoje jau šilta, galima padalinti daugiamečius šakniastiebius, tokius kaip flioksai, astilbės, vienadienės, chrizantemos, pentiniai, melsvės ir kiti.

Mėnesio pabaigoje galima sėti šalčiui atsparias daržoves ir žalumynus:

balandžio 17 dieną (priešpilnis Avino ženkle) sėti visas žaliąsias kultūras ir gėles;

balandžio 19 ir 20 dienomis (priešpilnis Jaučio ženkle) galima sodinti visus ankštinius, visų veislių kopūstus, salotas ir šakniavaisius, taip pat vaismedžius, vaiskrūmius ir gyvatvores;

balandžio 30 dieną (priešpilnis Svarstyklių ženkle) galima sodinti ankštinius augalus, rūgštynes, salotas, vaistažoles ir nasturtas, be to, šią dieną galima sodinti slyvas, vyšnias ir abrikosus;

Taip pat reikia žinoti, kad:

balandžio 23 dieną (priešpilnis Vėžio ženkle) galima sėti grūdines kultūras, ankštinius augalus, visas lapines daržoves ir gėles, o jeigu jūsų šiltnamis yra šildomas, į jį galima persodinti pomidorus, baklažanus ir paprikas. Vaismedžių ir vaiskrūmių šią dieną sodinti nepatariama;

balandžio 1, 2, 28 ir 29 dienos (priešpilnis Mergelės ženkle) yra palankios vaistažolių ir visų rūšių gėlių sėjimui, gerai prigis ir šiomis dienomis pasodinti dekoratyviniai krūmai;

balandžio 8 ir 9 dienomis (dylantis Mėnulis Šaulio ženkle) negalima nieko sodinti;

sodinimui netinkama jaunatis ir pilnatis, kurios balandžio mėnesį bus 4 ir 18 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt