Kur galime sutikti medį?

Salono „Skandinaviški interjerai”, esančio „Domus galerijoje”, architektė Renata Pavtel mano, kad vis dar nėra populiaresnės medžiagos, kuri galėtų pakeisti medį. „Tai amžina, gyva materija, kuri interjerą papildo šiltais ir jaukiais tonais. Metalas ar plastikas niekada nepakeis medžio”, - sako R. Pavtel.

Anot architektės, medis yra labai lankstus ir pritaikomas kiekviename interjere: tiek apdailos elementuose, tiek balduose. Dažniausiai ši medžiaga yra naudojama grindiniui ir baldų detalėms kaip kojos ar porankiai. Manau, daugelis pritars, kad iš namo erdvių medis dažniausiai yra sutinkamas virtuvėje – valgomasis stalas su medinėmis kėdėmis jaukiai nuteikia šeimyniškiems pietums.

Medis šiuolaikiniame interjere

Kalbant apie mados naujoves, R. Pavtel išskiria skirtingų medžiagų jungimą. „Šiuo metu labai madinga derinti medį su plastiku ar metalu. Tai – būtinos medžiagos, kuriant interjerą. Dažniausiai jos yra kombinuojamos, renkantis valgomojo ir svetainės baldus – kėdutes, kavos staliukus”, - pastebi salono atstovė.

Architektė pabrėžia, kad medžio derinimo taisyklių nėra. Lyderiu yra laikomas ąžuolas, tačiau tiek interjero dizaineriai, tiek baldų gamintojai ieško skirtingų, netikėtų ir stilingų medžio kombinacijų. Viena iš jų – ąžuolo ir riešuto derinimas, taip pat populiarus yra ryškiomis spalvomis dažytas medis. Svarbiausia, dažai neturi užgožti pačios medžiagos tekstūros. Kalbant apie minimalizmą, dažniausiai yra naudojama juoda spalva, kuri medienai priduoda modernumo, o pačiam baldui – grakštumo.

Renata Pavtel pritaria, kad medis puikiai įsilieja tiek klasikiniame, tiek moderniame interjere. Patį stilių galima pabrėžti pasirenkant tam tikrą sofos modelį, jos audinį, staliuko tipą bei kitus elementus, kurie sukuria norimą vidaus dizainą ar užuominą į jį.

„Skirtinguose interjeruose skirtingai galima „sudėti taškus ant i“. Viskas priklauso nuo to, kokios medžiagos, kokios spalvos vyrauja būste. Kuriant neutralių spalvų dizainą, pagyvinti jį galima naudojant ryškias detales – dažytą medį. Pavyzdžiui, pasirenkant spalvotas medines valgomojo kėdes ar kavos staliukus”, - pataria architektė.

Interjero akcentas – medinis baldas

Galvojant, kuris medinis baldas galėtų užimti pagrindinę namų akcento vietą, R. Pavtel siūlo pasirinkti komodą. Jos puikiai prigyja įvairiuose interjeruose dėl plataus tipo, spalvų ir medienos variacijų. Taip pat, svarbia būsto detale neretai tampa medinis „Secto Design” pakabinamas ar pastatomas šviestuvas, kurio skleidžiama šviesa – ypatingai šilta ir jauki.

Renkantis smulkesnius gaminius, kaip kambario akcentą pasirinkite pakabą ar vazą. Pastaroji taps modernia detale, jei bus derinama su stikliniu padėklu. Žinomi skandinavų gamintojai ir toliau kuria naujas kolekcijas, kuriose naudoja medį. „Fritz Hansen” neseniai pristatė namų aksesuarų kolekciją, kurioje taip pat didelį dėmesį skyrė medžiui.

„Medis yra labai svarbus kuriant stilingą erdvę. Manau, jog jis visada išliks viena jaukiausių, šilčiausių medžiagų, naudojamų interjere. Žmogų žavi natūralūs dalykai – ir medis yra toks. Jis neišeina iš mados”, - sako R. Pavtel.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt