Jeigu kambarys yra mažas, būtina jį vizualiai praplėsti, todėl tokių kambarių interjeras negali būti ankštas ir slegiantis. Dizaineriai naudoja daugybę įvairių gudrybių, padedančių išplėsti erdvę ir suteikti jai jaukumo.

Štai keletas mažo kambario interjero taisyklių.

Kaip išplėsti erdvę

· Visi gerai žino, kad erdvę išplėsti galima interjere naudojant veidrodžius. Kuo daugiau veidrodžių, tuo didesnis efektas.

· Dar galima naudoti šviesias ir šiltas spalvas. Pavyzdžiui, baltą, smėlio ar gelsvą – jos taip pat vizualiai didina erdvę.


· Neverta naudoti ryškių ar tamsių spalvų. Mažame kambaryje jos slėgs ir spaus psichologiškai.

· Erdvę išplėsti gali ir linijos. Vertikalios linijos ant sienų padidins kambarį į aukštį, o horizontalios - į plotį ir ilgį. Pavyzdžiui, galima rinktis dryžuotus tapetus.

· Mažam kambariui derėtų rinktis kompaktiškus baldus. Jų kuo mažiau turėtų stovėti ant grindų, todėl spinteles verčiau kabinti ant sienų arba rinktis integruotus modelius.
· Pageidautina, kad mažame kambaryje būtų daug natūralios šviesos. Taip pat vertėtų pasirūpinti šviestuvais tamsiam paros metui. Apšviestumui padidinti taip pat galima naudoti veidrodžius ar blizgius baldų fasadus.

Nedidelio prieškambario interjeras

Dažniausiai iš visų kambarių nedideliu plotu pasižymi prieškambaris. Kartais jis būna toks mažas, kad jame netgi sunku apsiauti. Žinoma, dizainerių gudrybės batų apsiavimo jums nepalengvins, tačiau toks interjeras atrodys tikrai gražiau.

Veidrodis – svarbiausias prieškambario elementas, nes visada prieš išeidami iš namų į jį žvilgtelite. Rinkitės kuo didesnių išmatavimų veidrodį. Taip pat rinkitės tik baltos spalvos baldus. Geriausia, kad baldų durys būtų ne atveriamos, o stumdomos – taip neužgriozdinsite praėjimo. Mažame prieškambaryje netinka jokie liustrai, pakanka įmontuotų taškinių šviestuvų.

Mažos virtuvės interjeras

Virtuvės taip pat dažnai būna nepakankamai didelės. Kad viskas atrodytų plačiau ir erdviau, vertėtų rinktis baltus baldus. Tai puiki virtuvės dizaino idėja.

Patarimas: Virtuvėje veidrodžio tikrai nereikia. Jeigu įmanoma, geriau didinti langų ertmes. Jeigu tokios galimybės neturite, tegul langai bus maksimaliai atviri – rinkitės permatomas užuolaidas.
Virtuvei erdvės suteiks ir atviros lentynos, o spintelių dureles geriau rinktis ne atveriamas, o stumdomas. Be to, mažoje virtuvėje puikus sprendimas – išsitraukiantys darbastaliai.

Mažo vonios kambario interjeras

Radikalus, tačiau labai veiksmingas mažos vonios didinimo būdas – panaikinti sieną tarp vonios kambario ir tualeto. Jeigu tokia pertvara jums atrodo būtina, verčiau ant lubų pakabinkite užuolaidą.

Patarimas: Geriausias būdas mažam vonios kambariui suteikti erdvės – išnešti pačią vonią ir vietoj jos pastatyti dušo kabiną.

Visas lentynas sukabinkite ant sienų. Vonios kambario interjere nemažiau svarbūs ir veidrodžiai. Juos galima pakabinti net kelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)