Valgymas ir tuštinimasis – tai dvi gyvenimo dalys, kurias dauguma žmonių linkę griežtai atskirti. Tik ne naujos Maskvos kavinės savininkai, kur ir interjeras, ir maistas pašvęsti tualeto temai.

Rusijos sostinėje spalio pabaigoje duris atvėrė „Crazy Toilet Cafe“. Jos lankytojai galės rinktis iš daugybės patiekalų, kurie primena išmatas ir patiekiami tualeto tematikai paklūstančiuose induose. Vietoj kėdžių čia svečių laukia pusšimtis tikrų klozetų, ant kurių prisėdama valgant.

Arbato gatvėje įsikūrusios kavinės darbuotojai pripažįsta, kad greičiausiai jų maitinimo įstaiga neturės nuolatinių lankytojų ir vilios vienkartinius naujovių ieškotojus.

„Manome, kad pro šalį einantys žmonės pagalvos „Kas čia dar tokio?“ ir užeis pasižiūrėti, – teigia kavinės vadovė Inga Jaroslavskaja. – Ne visur gali pavalgyti gero maisto iš unitazo ir išgerti iš pisuaro už labai prieinamą kainą“.

Restorane siūlomi kompleksiniai pietūs „Crazy Lunch“ kainuoja 500 rublių (7,3 euro) ir siūlo tris patiekalus tualeto tema: unitaze patiekiama rudos spalvos grybų sriuba, po jos jums bus patiekta susukta dešrelė su trimis krūvelėmis garuojančios bulvių košės. Jeigu lankytojai iki tos akimirkos dar nespės galutinai prarasti apetito, galės užbaigti pietus šokoladiniais ledais. Tualeto temos nepavyks išvengti ir žiūrinėjant gėrimų meniu.

„Turime didelį asortimentą karštų kokteilių, kurie patiekiami mažuose pisuaruose“, – toliau pasakoja I. Jaroslavskaja. Net nuobodi žalioji arbata čia bus atnešta mažyčiame unitaze, kuriame ji įgauna nerimą keliančią gelsvą spalvą.

Kavinės sienas puošia karikatūros išmatų tema, tačiau jeigu lankytojams prireikia užsukti į tikrą tualetą, jiems tenka pasinaudoti viena iš trijų kabinų restorano kampe. Restorane vietoj kėdžių naudojamų klozetų dangčiai yra uždaryti, siekiant išvengti pernelyg įsijautusių lankytojų mėginimų panaudoti unitazus pagal paskirtį.

Vis dėlto, tai ne pirmas restoranas pasaulyje, pašvęstas tualeto temai. Ledus pralaužė Taivane veikiantis dabar jau visas kavinių tinklas „Modern Toilet“, nors I. Jaroslavskaja viliasi, kad „Crazy Toilet Cafe“ yra pirma tokio pobūdžio maitinimo įstaiga Europoje.

Maskvoje lankytojų laukiančios kavinės savininkas Aleksandras Donskojus anksčiau buvo Rusijos šiaurėje esančio miesto Archangelsko meras. Po to, kai 2007 metais paskelbė dalyvausiantis prezidento rinkimų kampanijoje, jis netrukus buvo suimtas ir sulaukė trijų metų lygtinės bausmės. Po aštuonių kalėjime praleistų mėnesių jis buvo paleistas ir netrukus Maskvoje atidarė sekso muziejų „G taškas“. Dabar nuo sekso A. Donskojus perėjo prie tualetų.

Paklausta, ar ši kavinė skirta tikriesiems koprofilams (koprofilija – liguistas domėjimasis išmatomis, jų suteikiamas lytinis pasitenkinimas, red.) ir tiems, kurie yra liguistai smalsūs, I. Jaroslavskaja atsakė, kad durys yra atviros visiems, kurie elgiasi civilizuotai.

„Sunku juos identifikuoti vien pažvelgus, todėl, žinoma, jie yra laukiami, jeigu elgiasi normaliai. Mes atidarėme keistą restoraną, todėl natūralu, kad jame gali norėti apsilankyti keisti žmonės“, – neabejoja naujosios kavinės vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)