1300 m2 plote įsikūręs restoranas, muzikinis baras, yra trys šokių aikštelės, šešios barų zonos, dvi terasos ir nedidelis kazino. Tačiau net vietiniai gyventojai nustebo sužinoję, jog vietine įžymybę laikomą klubą rekonstravo ir neatpažįstamai pakeitė lietuviai. Lietuviai atliko rekonstrukcijos darbus „nuo - iki“.

Kompanijos, atlikusios visus rekonstrukcijos darbus bendrasavininkas Jurgis Garmus pasakojo, jog pradžioje susidūrė su tipišku ir atsargiu skandinavišku klubo savininko požiūriu.

„Pradžioje rekonstravome atskiras klubo zonas. Žingsnis po žingsnio pelnėme savininko pasitikėjimą. Galiausiai jis pasiūlė imtis didžiausio iššūkio -pagrindinės šokių aikštelės rekonstrukcijos“, - sakė Jurgis Garmus.

Didžiausios šokių aikštelės, kur savaitgaliais verda pagrindinis naktinis gyvenimas, bendras plotas - 400 m2. Šokių aikštelę ir visą interjerą klubo savininkas norėjo atnaujinti iš pagrindų: nugriauti gremėzdiškus ir erdvę vizualiai slopinusius balkonus, pakeisti elektros instaliacijas, grindų ir sienų plokštumas, santechninę įrangą, įdiegti naują apšvietimo ir šviesos efektų sistemą, pagaminti ir sumontuoti naujus interjero elementus ir baldus bendrai bei VIP zonoms.
Pasak pašnekovo, šis interjeras savo apimtimi ir kompleksiškumu kol kas yra didžiausias ir ambicingiausias jų kompanijos įgyvendintas visuomeninis interjero projektas Skandinavijoje.

Visus darbus atliko lietuviai

Paprašytas įvardinti projekto išskirtinumą J. Garmus pirmiausia paminėjo, jog šį projektą įgyvendino išimtinai tik lietuvių pajėgos.
„Iškart nusprendėme bendradarbiauti tik su lietuviškomis kompanijomis. Darbų atlikimo kokybe jos tikrai nenusileidžia vietinėms, laikosi nustatytų terminų, lanksčiai ir operatyviai reaguoja į situaciją, o tokiuose kompleksiniuose visuomeninio interjero projektuose tai labai svarbu,-pasakojo J. Garmus. - Lietuvoje koordinavome visą projekto eigą, organizavome įvairių interjero elementų, baldų gamybą, derinimą su užsakovais ir pristatymą. Visus įrengimo ir montavimo darbus taip pat atliko lietuvių komanda. Lietuvoje netgi pirkome reikalingas gamybos ir interjero apdailos medžiagas, nes jas nugabenti buvo tiesiog pigiau nei įsigyti pačioje Švedijoje“.
Klubas dirbo ir per rekonstrukciją. Per kiek buvo įgyvendintas šis naktinio klubo rekonstrukcijos projektas J. Garmus turbūt pasakytų ir pakeltas vidury nakties - griežtos sutarties sąlygos įpareigojo rekonstruckiją įvykdyti per 10 savaičių arba pustrečio mėnesio. Tiek užtruko remonto, gamybos ir įrengimo darbai. Iki darbų pradžios dar apie du mėnesius vyko techninių projektų rengimas ir jų derinimas su užsakovu. Įrengimo darbus atliko 15 žmonių komanda, likus kelioms savaitėms iki atidarymo komanda padidėjo iki dvidešimties.

Įdomiausia, kad net per rekonstrukciją klubas nebuvo uždarytas ir toliau veikė. „Iki penktadienio vakaro darbininkai turėdavo baigti visus darbus. Nepriklausomai nuo darbų apimčių ir sudėtingumo privalėjom išnykti be pėdsakų, - šypsosi Jurgis. – Penktadienį ir šeštadienį klubas veikdavo įprastai. Nuo sekmadienio vėl galėdavome grįžti prie darbų. Todėl viską reikėdavo labai tiksliai apskaičiuoti, o darbus įvykdyti pagal suplanuotą grafiką“.

Pašnekovas džiaugėsi, kad projektą pavyko įgyvendinti pagal nustatytus terminus ir kokybiškai.

„Ne paslaptis, kad atrasti savo nišą reiklioje Skandinavijos rinkoje- gana sunkus uždavinys. Priėmėm ambicingą iššūkį, ir mums pavyko. Tikimės, jog tai – tik gera pradžia“.

Vienas stilingiausių naktinių klubų Švedijoje

„Puls“ naktinio klubo interjeras neatsitiktinai šiandien tituluojamas vienu įdomiausių ir stilingiausių visoje Švedijoje. Tačiau lietuviams reikėjo ne tik įgyti klubo savininko pasitikėjimą, bet ir rasti bendrą kalbą su interjero koncepciją kūrusiu vietiniu švedų interjero dizaineriu.

„Dizainerio požiūris į šį projektą buvo, švelniai tariant, meniškas, - šypsosi Jurgis. - Jis pateikė mums tik gražius paveiksliukus, nelabai įsivaizduodamas, kaip šias idėjas įgyvendinti, todėl milžinišką darbą atliko mūsų kompanijos technologai ir inžinieriai. Reikėjo sugalvoti, kaip kokybiškai įgyvendinti jo viziją: rasti techninius sprendimus, paruošti brėžinius, sąmatas, parinkti medžiagas, gamyba, viską suderinti su užsakovu, galiausiai kokybiškai sumontuoti“.

Pagrindinis šokių aikštelės akcentas - patalpos viduryje įrengta baro zona su įspūdinga devynių metrų aukščio ir aštuonių metrų pločio plieno ir apšviesto organinio stiklo konstrukcija. Jos viršuje įrengta kelių kvadratinių metrų šokių aikštelė klubo šokėjoms. Per visą šokių aikštelės plotį sukabintos LED sietynas.

Svarbiausius šio klubo interjero elementus vienija bendra apšvietimo koncepcija. RGB LED sistemos su skirtingais apšvietimo scenarijais instaliuotos ne tik pagrindiniame baro fasade, taip pat metalinėje konstrukcijoje, bet ir šoninėse kolonose. Sienų apdailai buvo pasirinktas blizgaus aukšto slėgio laminato plokštės, kurių gamybai panaudoti skydiniai elementai.

Naudojant specialias aliuminio tvirtinimo detales jos buvo sujungtos tarpusavyje į dinamišką ir plastišką konstrukciją. J. Garmus atkreipė dėmesį, kad šios interjero konstrukcijos gamyba ir montavimas buvo vienas didžiausių technologinių iššūkių. Į plokštes keliomis eilėmis preciziškai įleistos organinio stiklo juostelės su RGB LED pašvietimu.

Reikšmingais interjero akcentais tapo organinio stiklo plokštė su išfrezuotu ir LED pašviestu klubo logotipu. Visa klubo apšvietimo sistema sinchroniškai valdoma išmania DMX kontroline sistema.