Šenženas yra ypač palankus miestas tokio pobūdžio renginiams, kadangi tai – Kinijos ekonomikos sostinė, kurioje sutelkta aukštųjų technologijų, kūrybos pramonė, miestą ypač globoja Kinijos Vyriausybė, nustačiusi jam palankesnį specialiosios ekonominės zonos režimą, o miesto metinis BVP siekia 200 mlrd. JAV dolerių. Miestas, kurio gyventojų skaičius viršija 10 mln., yra įsikūręs šalies pietinėje pakrantėje, šalia Honkongo, Guangdongo provincijoje, kurios populiacija viršija 100 mln.

Ši paroda – sėkmingai besitęsiančio Lietuvos dizainerių sąjungos bendradarbiavimo su Šenženo dizaino klasteriu rezultatas. Paroda, vykusi Šenženo dizaino stovyklos (Design Camp) renginių kontekste, įsikūrė Yantian kūrybinių industrijų parko patalpose, kurias geranoriškai suteikė Klasterio ir Parko operatorius.

Tai didelis pripažinimas Lietuvos dizainui, kadangi Lietuvai suteikta galimybė surengti teminę parodą, kurioje demonstruota tik Lietuvos dizainerių kūryba. Pažymėtina, kad prieš surengiant lietuvišką parodą, tose pačiose patalpose buvo įkurdinta Bavarijos žemės (Vokietija) dizaino paroda, kuriai savo eksponatus pateikė tokie žymūs gamintojai kaip BMW, Adidas, Faber-Castell etc.

Vadinasi, pasaulyje pripažįstama Lietuvos dizaino vertė ir galimybės konkuruoti netgi su geriausiai žinomais dizaino produktų prekių ženklais. Kartu tai reiškia, kad Kinija mato Lietuvą kaip savo lygiavertį partnerį dizaino srityje, tad atsiveria puikios galimybės Lietuvai plėtoti savo strateginius interesus Azijos regione, kuriame dizaino ir kūrybos vaidmuo vis labiau auga.

Paroda buvo surengta pasitelkiant išmanias šiuolaikines technologijas, kurias, remdama parodą, suteikė "Microsoft Lietuva". Lankytojai interaktyviame ekrane galėjo sklaidyti „Designed in Lithuania“ elektroninę ekspoziciją, susipažinti su gausiai pristatyta geriausia Lietuvos dizainerių kūryba.

Parodą lydėjo ir kiti Lietuvos dizainui skirti renginiai: Kinijos partneriai suorganizavo dalykinius susitikimus ir apsilankymus keliose didžiausiose Šenženo dizaino studijose ir pramoninės produkcijos gamintojų būstinėse.

Parodos ir susitikimų metu buvo dalijama medžiaga, įskaitant Lietuvos dizaino indekso leidinius, pristatanti Lietuvos dizainerių kūrybą. Parodos metu iškilmingai pasirašytas bendradarbiavimo memorandumas tarp Lietuvos dizainerių sąjungos ir Šenženo dizaino klasterio operatoriaus.

Parodą iš dalies finansavo Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)