Maltos kavos tirščiai yra vienos geriausių trąšų. Jų sudėtyje esančios naudingos medžiagos padeda augalams išlikti sveikiems, pagerina dirvos sudėtį. Tirščiai taip pat atbaido kenkėjus – sraiges, vabzdžius.

Vieninteliai gyviai, kuriuos vilioja kava – tai sliekai, bet mes juk visi žinome apie jų naudą ir norime, kad jų dirvoje būtų kuo daugiau.

Kavos naudojimas - ekologiškas tręšimo būdas. Pesticidai ir cheminės trąšos yra nuodingi ir daro daugiau žalos nei jūs įsivaizduojate.

Pirma, pakenkiama ne tik kenkėjams, bet ir visai aplinkai. Antra, jie veikia vabzdžių ir gyvūnų gyvenimą. Jūs tikriausiai stengiatės tik nuvyti sraiges, nenorite jų žudyti.

Jūsų sode susikūrusi išvystyta ekosistema, kurią galima lengvai sugriauti. Trečia, mažiau vietos užima įvairios pakuotės. Galite nemažai sutaupyti, pradėdami sodininkauti organiškai.

Kaip naudoti kavos tirščius?

Jūs neturite išpilti viso pakelio kavos į dirvą iš karto. Įterpkite po truputį kavos tirščių keletą kartų per savaitę. Porai pomidorų reikėtų maždaug pusantro šaukšto kavos tirščių. Galima šiek tiek palaistyti ataušusia kava. Beje, nereikia pirkti kavos - galite naudoti atliekas iš kavos aparato, kurių yra kiekviename ofise.

Jei efektas jums atrodo nepakankamas, kavos kiekį galite padidinti. Naudodami per daug ar per mažai augalams nepakenksite. Pabandykite, ir suprasite, koks kiekis geriausiai tinka.
Kitos organinės trąšos

Kompostavimas – puikus būdas dirvos sudėčiai pagerinti. Dar galima naudoti kaip puikią trąšą kiaušinių lukštus, pasenusį ar šviežią pieną, taip pat kavą su pienu. Arbatžolės taip pat tinka. Kai kurie sodininkai maišo arbatžolių lapelius su kavos tirščiais ir naudoja kaip trąšą.

Kompostavimui galima naudoti vaisių ir daržovių atliekas, vaisių žieveles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)