Prieš įrenginėjant virtuvę reikia įvertinti, kokiems tikslams ji reikalinga ir kas joje kasdien šeimininkaus, nes vienokia bus virtuvė skirta šeimai su vaikais, kurie aktyviai padeda gaminti, kitokia – viengungio virtuvė.

Žinoma, svarbiausia virtuvės funkcija – maisto gaminimas, visa kita šioje patalpoje turi būti įrengta atsižvelgiant į esminę funkciją. Planuojant dizainą reikia atsižvelgti į visą būstą, nes šiuolaikiniame interjere virtuvė – viso namų dizaino dalis.

Technika ar baldai – kas pirmoje vietoje?

Ką pirmiausia rinktis – techniką ar baldus? Kad virtuvė iš tiesų būtų funkcionali, reikia pagalvoti apie jos vietą, kad parėjus namo su produktais ir pradėjus gaminti pietus tai būtų galima padaryti greitai ir patogiai. Judėjimas nuo vieno objekto prie kito virtuvėje turi būti logiškas, patogus, iš anksto apgalvotas.

Pirmas, esminis objektas – viryklė, paskui visa kita. Būtina paisyti šių taisyklių – tarp viryklės ir kriauklės turi būti vieno žingsnio atstumas, šie objektai neturi stovėti šalia vienas kito.
Jeigu planuojate statyti virtuvėje indaplovę, reikia statyti ją šalia kriauklės, kad būtų patogu dėti indus iš kriauklės į indaplovę.

Turint omenyje, kad dauguma virtuvių nėra didelės, orkaitė turi būti viryklėje, o šaldytuvą geriausia statyti kampe, šalia spintelės, ant kurios būtų galima padėti iš parduotuvės parsineštus produktus. Taip sutaupysite laiko, nes nereikės bėgioti po visą virtuvę.

Virtuvės spintelės – reikiamoje vietoje

Virtuvę reikia apstatyti taip, kad joje būtų patogu visiems šeimos nariams. Todėl įrengus santechniką, kitas žingsnis – pastatyti spinteles, pakabinti lentynas.

Tarp kriauklės ir viryklės patariama įrengti išsistumiančias daiktadėžes virtuviniams rykams. Tiks ir pintinės, į kurias galima sudėti virtuvinius rankšluosčius, kruopas pusryčiams, bandeles ir pan. Svarbu skirti dėmesio spintelių mechanizmams, pavyzdžiui, spintelėse, pakabintose akių lygyje, durelės turėtų atsidaryti į viršų.

Kaip tiksliai paisyti stiliaus?

Iš pat pradžių įvertinkite savo būstą ir virtuvei skirtą patalpą – jos dydį, vietą bute, taip pat galimybes. Dažnai buto virtuvę nori įrengti taip, kaip namo virtuvę (medžio masyvas ir pan.). Tai gali kelti diskomfortą, nederėti prie bendros stilistikos. Dabar madingas asketiškas dizainas.

Jeigu planuojate sujungti virtuvę su valgomojo zona, stenkitės, kad patalpa būtų vientiso stiliaus.

Kokią spalvą rinktis?

Negražių, netinkančių spalvų nebūna. Galimi visokių atspalvių, medžiagų deriniai, svarbiausia, kad patiems šeimininkams patiktų tai, ką jie išsirinko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)