Pasirinkite kietą čiužinį: Mitas

Vienas seniausių patarimų keičiant čiužinį, rinktis kietą, kuris padės išvengti nugaros skausmo. Vis dėlto, tai ne visados tiesa. Naujausi tyrimai parodė, kad didžioji dalis šio fakto yra mitas. Remiantis atsitiktinių eksperimento dalyvių rezultatais buvo nustatyta, kad nugaros skausmo labiau padeda išvengti vidutinio kietumo čiužinys, sakoma pranešime spaudai. Ekspertai nesiūlo rinktis ir ypatingai minkšto čiužinio, jie pataria, prieš perkant geriausia jį išbandyti.

Rinkitės brangesnį čiužinį: Mitas

Ne visados brangiausias čiužinys bus geriausias. Lyginant skirtingus čiužinius reiktų atsižvelgti į jų audinius, užpildymą, mechanizmą, pasidomėti kaip čiužinys buvo pagamintas ir net gi, kokios garantijos jam suteikiamos.

Čiužinio tvirtumą rinkitės pagal miego pozą: Faktas

Yra nemažai informacijos apie miego pozas. Miegui pasirinkus skirtingą pozą, yra apkraunami skirtingi stuburo taškai. Miegantiems ant nugaros ekspertai pataria rinktis vidutinio kietumo čiužinį, miegantiems ant pilvo tinka ir kietesnis. Miegantiems ant šono vertėtų pasirinkti vidutinio arba minkštą čiužinį.

Čiužinį reikia keisti kas 10 metų: Mitas

Kiek ilgai Jums čiužinys tarnaus priklauso nuo daugelio faktorių, pvz.: čiužinio tipo, kokybės, storio, Jūsų svorio, amžiaus ar sveikatos būklės. Net geriausios kokybės čiužinys gali susidėvėti per du metus, jei jis netinka Jūsų kūnui. Jei čiužinys bus pritaikytas Jums ir atitiks Jūsų miego pageidavimus, juo džiaugsitės ilgiau.

Čiužinių gamintojų įvairovė: Faktas

Ieškant čiužinio dažnas pirkėjas pasiklysta tarp jų įvairovės. Dauguma gamintojų gamina panašius, tačiau skirtingų linijų čiužinius, ko pasekoje pirkėjui tampa sunku palyginti juos tarpusavyje. Taip pat ne visus gaminius galime rasti skirtingose parduotuvėse, todėl sunku palyginti jų kainas, sužinoti apie akcijas ar specialius pasiūlymus. Gamintojas Jums, kaip vartotojui, apsunkina paieškas ir Jums pasidaro sunkiau rasti labiausiai tinkantį produktą.

„15 minučių testas“: Faktas

Labai svarbu prieš perkant čiužinį jį išbandyti. Net norimą prekę ruošiantis pirkti internetu ar telefonu išbandykite identišką čiužinį parduotuvėje. Žinoma, nėra tikslios informacijos ar gausite tai ką išbandėte, bet būsite pabandę ir galėsite palyginti.

Garantija taikoma viskam: Mitas

Tiesą sakant, čiužiniui suteikiama garantija negalioja visiems čiužinio elementams. Nors ir yra skelbiama, kad garantija galioja čiužiniui reikia įsitikinti, kokioms čiužinio dalims ji taikoma.

Informacija - etiketė: Faktas

Informacinės etiketės yra labai svarbios. Jos pirkėjui ne tik suteikia svarbia informaciją apie čiužinio užpildymą, audinį ar kitas medžiagas, bet taip pat nurodo kilmės šalį. Jei čiužinys neturi etiketės, jis negali būti parduodamas, o galiausiai išvis išimtas iš prekybos.

„Dauguma gamintojų skelbia, kad antčiužiniai gali ištaisyti senojo čiužinio defektus. Nusprendę įsigyti antčiužinį, vietoj čiužinio, Jūs sutaupysite pinigų, tačiau tai neišspręs problemos ir nesuteiks Jums komforto, jei antčiužinis nebus skirtas konkretiems defektams panaikinti. Norint, sutaupyti visų pirma turėtumėte išsiaiškinti savo čiužinio defektus, o tik tada ieškoti tinkamo antčiužinio. Mano manymu, šiuo atveju paprastesnis ir greitesnis pasirinkimas įsigyti naują, idealiai Jums tinkanti čiužinį.“ - įspėja baldų ekspertas ir „Deinava“ baldų prekybos tinklo steigėjas Valdas Davidavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)